Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Предколеден Рим 03-06 декември 21

Номер на оферта

/

236532

Дати & цени

03 декември 2021 г. - Цена от 680 лв.

Цената включва

Самолетен билет София-Рим-София с директен полет на авиокомпания Раян Ер/ Уиз Ер
Летищни такси, малка чанта (макс. 40x20x25cm - поставя се под седалката) и 1 ръчен багаж - куфар до 10 кг (макс. 55x40x20cm - поставя се в багажното отделение над седалката)
Tрансфери летище-хотел-летище;
3 нощувки със закуски хотел от веригата Raeli, район Термини, център (хотел Archimede 4* или подобен/ хотел Siracusa 3* или подобен)
Панорамна автобусна обиколка на Рим с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина - Травълър" от Евроинс, с покритие 10 000 евро;
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Разходи за covid тест;
Чекиран багаж;
Разходи за градски транспорт;
Застраховка "Отмяна на пътуване"
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ ПО ЖЕЛАНИЕ:
1. "Бароковите площади на Рим и фонтана ди Треви"
2. "Ватикана, Ватиканските музеи със Сикстинската капела и базиликата Св. Петър"
3. „Шедьоврите на галерия Боргезе“
4. Античен Рим" с посещение на Колизеума, Римския форум
5. Билет за самостоятелно посещение на Колизеума и Римския форум

Програма на пътуването

Акценти:

• Уикенд пътуване до Рим (петък - понеделник) с бърз и удобен директен полет до Рим (~1 ч. 50 мин.);
• Хотел с удобна локация - с пешеходен достъп до всички забележителности на Рим;
• Грижа към детайла - за комфортния престой на нашите гости се грижат най-добрите екскурзоводи в Рим
• Вдъхновяващи пътешествия из историята, културата и изкуството на Вечния Град;
• Гарантирано коледно настроение - мек климат и празнична атмосфера: неповторими мигове с аромат на гъсто еспресо, с вкус на аперол, просеко, домашно приготвена паста, пица, джелато...

ПРОГРАМА "ПРЕДКОЛЕДЕН РИМ":
1 денн
Отпътуване летище София с директен полет за Рим в 13:40 ч.. Трансфер (около 50 минути).
ПАНОРАМНА АВТОБУСНА ОБИКОЛКА НА РИМ с местен екскурзовод на български език (включена в цената): термите на античен Рим; храмът на Херкулес Непобедимия; църквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината"; Авентинският хълм; арената "Циркус Максимус"; Палатинският хълм с императорските дворци; хълмът Челио; акведуктът на Клавдий; величествената арка на император Константин; хълмът Есквилин с Domus Aurea – златният дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; Колизеума - величествения символ на Рим и на силата на една велика империя; площад "Венеция"; Колоната на Траян – уникален паметник, покрит със спираловидни релефи; паметникът на Виктор Емануил – олтарът на родината; Капитолийския хълм със стълбите на Микеланджело; базиликата "Санта Мария ин Арачели"; Римската община, Капитолийските музеи; замъкът "Сант Анджело", построен от император Адриан за негова гробница и използван през Средновековието като отбранително съоръжение от папите; мостовете на река Тибър и др.
Настаняване.
Свободно време.
Нощувка.

2 ден
Закуска.

Екскурзия по желание (с доплащане): "БАРОКОВИТЕ ПЛОЩАДИ НА РИМ И ФОНТАНА ДИ ТРЕВИ" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език - площад “Навона” с трите прословути скулптурни шедьовъра - фонтана на “Четирите реки”, на Мавъра и на Нептун; площад Ротонда и уникалната сграда на Пантеона - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя; централната търговска улица Via del Corso; магнетичния фонтан “Треви” - шедьовър на бароковата архитектура; площад “Испания” с прочутия фонтан Barcaccia, Испанските стълби, църквата „Санта Тринита дей Монти” с откриващата се от нея прекрасна гледка към целия град (ползва се градски транспорт).

Екскурзия по желание (с доплащане): "ВАТИКАНА - Ватиканските музеи, Сикстинската капела и базиликата Свети Петър" с местен екскурзовод на български език
Ватиканските музеи са основани през 16 в. от Папа Юлий II. Първият експонат, изложен в музея, е скулптурата "Лакоон и синовете му", шедьовър от I век пр.н.е. Заедно ще разгледаме богатите колекции с безценни произведения на скулптурното и изобразително изкуство - четирите „Стаи на Рафаело”, Залата с географските карти (от XVI в.), Залата с гоблените и много други и ще посетим емблематичната „Сикстинска капела”, където пред нас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от уникалните стенописи на Микеланджело (в Сикстинска капела до днес се провежда изборът на нов папа). Посещение на най-голямата християнска базилика в света - Св. Петър и прочутия площад - дело на най-големия бароков архитект - Бернини.

Свободно време.
Нощувка.

3 ден
Закуска.
Свободен ден.

Екскурзия по желание (с доплащане): "АНТИЧЕН РИМ" с местен екскурзовод на български език – посещение на археологическата зона, включваща Римския форум и Палатинския хълм и Колизеума. Ще посетим величествения Колизеум, официално открит през 80 г. - символ не само на Рим, а и на силата на цяла една велика империя. Ще се разходим по една от най-оживените улици на Римския форум - Виа Сакра или Свещеният Път, ще разгледаме центъра, около който се е развивал Древният Рим - Курията, Табулариума, Рострата, храмовете на Веста, Венера, Веспасиан, Сатурн; арките на Септимий Север, на Тит, Тиберий и Август и още много от най-обширната археологическа зона с останки, свидетелстващи за славното минало на Вечния Град. Античните руини между Палатинския и Капитолийския хълм ще оживеят с помощта на екскурзовода ни и ще разкрият част от тайните на този удивителен град, който не престава да ни изумява и същевременно да ни напомня за оставеното наследство от древноримската цивилизация в областта на правната система, градоустройството, строителството на пътища, архитектурата, живописта и скулптурата.

Екскурзия по желание (с доплащане): "ШЕДЬОВРИТЕ НА ГАЛЕРИЯ "БОРГЕЗЕ" с местен екскурзовод на български език – най-важната художествена галерия на Рим е разположен в градините на едноименния парк. Официално галерията отваря врати през 1902 г., но богатият и влиятелен род Боргезе започва да събира колекцията от началото на 17-ти век. Днес в нея са представени уникални скулптурни и картинни шедьоври на прочути майстори като Рафаело, Тициян, Доменикино, Караваджо, Бернини, Антонио Канова и други именити творци, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град.

Нощувка.

4 ден

Освобождаване на стаите.
Трансфер от хотела до летището за директен полет до София в 14:25 ч.. Отпътуване за България.

Възможни са размествания на туровете в програмата по дни с цел оптимизация.

*При желание, аутлет Castel Romano Designer Outlet може да се посети във всеки ден от програмата - шатъл бусовете тръгват от Рим всеки ден между 10 и 12 часа и обратно от аутлета към Рим - между 16 и 18:30 ч. Билет - 15 € за възрастни деца над 10 г.;

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Last minute оферти - Италия |  Last minute оферти - Рим

Избрани оферти