Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Предколедeн шопинг „Черен петък“във Виена 25 -29 ноември

Номер на оферта

/

232821

Дати & цени

Цената включва

Цената НЕ включва:

Екскурзии по желание според програмата ;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.

Програма на пътуването

Предколедeн шопинг „Черен петък“във Виена
с директен полет от Варна
25 -29 ноември 2020
лв.780.00

Категории: Австрия, Виена, Дестинации, Полет от Варна.
Етикети: австрия, базари, виена, Коледа, опера.
Описание
Виена е прелестна по време на Коледния период… Светлините и богатата украса, ароматът на греяно вино, ябълков щрудел с канела, цветните базари омайват всеки посетител.

Първите Коледни базари откриват още в средата на ноември. Ако сте любители на класическата музика и операта, на аристократичната архитектура и изкуството – особено импресионизма, на бароковите дворци и не на последно място – ароматното кафе – попаднали сте на точното място: Виена – уникална комбинация от история, култура, забавления и нощен живот.

Цена – валидна за ранни записвания и до изчерпване на местата

от 399 евро/ 780 лева

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотел 3*

На човек в двойна стая:


Suite Hotel 900m zur Oper или подобен



От 399 евро/ 780 лева

Цената включва:

Самолетен билет Варна-Виена-Варна с летищни такси, с вкл.ръчен багаж с р/ри: 50х40х23см и 1 чекиран багаж до 23кг;
4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел ;
трансфери летище – хотел – летище с посрещане от фирма-партньор;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
Цената НЕ включва:

Екскурзии по желание според програмата ;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г.
Информация за полета:

25 ноември ВарнаВиена 13:35 – 14:25

29 ноември – Виена- Варна 10:00 – 12:50

Примерна туристическа програма:

Първи ден – 25 ноември

Излитане от Варна в 13:35 часа и пристигане във Виена в 14:25ч, местно време. Трансфер до избрания хотел, настаняване. Самостоятелна разходка и свободно време за вечеря. Избор от виенските бирарии и разходка сред коледните базари – приказно-светещите дворци на града. Нощувка.

Втори ден – 26 ноември

Закуска. Възможност за пешеходен тур /срещу допълнително заплащане/ на историческия център на Виена – Операта: една от най красивите опери в света. Всяка година се провеждат около 300 изпълнения; двореца Хофбург – бившата зимна резиденция на Хабсбургите, Парламента със статуята и фонтана на Атина. Кметството– седалище на кмета, и на градския съвет; катедралата „Свети Стефан“, площада Грабен с колоната на Чумата и елегантната улица Колмаркт със сладкарницата Демел, където може да се насладите на ароматното виенско кафе и торта Сахер. Следва – следобед: възможност за самостоятелно разглеждане на двореца Белведере /горен и долен Белведере – с известната картина на Климт „Целувката“/.

Пешеходна обиколка на центъра на Виена с професионален екскурзовод на български език /около 2-3часа/ цена – 30 евро/човек при група от минимум 6 души.

Свободно време и Нощувка.

Трети ден – 27 ноември *Черен петък/Black Friday*

Свободно време за разходка и предколеден шопинг по време на големите намаления на „Черния петък“. Търговската улица Марияхилфер предлага всички световни марки на достъпни цени. Повече информация може да откриете- https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/shopping

Препоръчваме посещение на outlet Pandorf- https://outlets.mcarthurglen.com/en/at/designer-outlet-parndorf/. Има регулярен обществен транспорт, може да осигурим и индивидуален транспорт-при желание. Нощувка.

Четвърти ден – 28 ноември

Закуска. Закуска. Свободно време или

Посещение на двореца Шьонбрун – лятната резиденция на Сиси – разглеждане на Двореца с бълг. екскурзовод и разходка из парка;

За любителите на животни – може да посетят и великолепната зоологическа градина. Една от най-старите в света и единствена в бароков стил /по желание, цена на билет около 20,-евро/.

Двореца Шьонбрун доплащане – от 40 евро/човек – включва вход и посещение на двореца с екскурзовод на български език – при група от мин. 6 души – без включен транспорт.

В допълнение ще можете да се насладите на един от най-красивите Коледни базари във Виена, който се намира пред Двореца. Следобед – свободно време за разходка и нощувка.

Пети ден- 29 ноември

Ранна закуска и напускане на хотела; трансфер до летище. Полет от Виена за Варна в 10:00ч – кацане в 12:50ч., местно време.

Заб.: Програмата е предварителна и е възможна да претърпи промяна в реда на провеждането.

Кратко описание на хотела:

Suite Hotel 900m zur Oper 4* www.mrhotels.at

Както показва името му, хотелът се намира на прекрасно място – само на 900 м от Операта, в центъра на Виена. Предлага базисни удобства и хубава закуска. Стаите са семпли, но чисти и добре поддържани. В непосредствена близост има голям супермаркет и малки бирарии.

Музика

За любителите на музиката Виена предлага безброй възможности-концерти в различните концертни зали, дворци, както и в Операта и Шонбрун.

Виенската държавна опера-https://www.wiener-staatsoper.at/spielplan-tickets/liste/

Концертната зала Музикферайн-https://www.musikverein.at/en

Кухня

Виенската кухня е взела най-доброто от австроунгарската империя. Ресторантите от марката Плахута се славят с добрата си кухня-https://www.plachutta.at/

Коледни базари

Най-големият Коледен базар пред Кметството е планиран да се открие на 15 ноември.

Повече информация за Коледните базари във Виена – https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

Условия за записване:

Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН и No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер не по-малко от 30% от цената.

Необходими документи:

– валидни лична карта или задграничен паспорт;

– За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него

Фирмата – организатор предлага на своите клиенти и застраховка «Отказ от пътуване» – от 2,5%, за повече информация попитайте в офисa ни.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Есен 2023 - Австрия |  Есен 2023 - Виена

Избрани оферти