Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Предколедна Прага със самолет: 16-19 декември

Номер на оферта

/

236523

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг на турист;
3 нощувки със закуски в хотел 4* в центъа на Прага;
трансфери летище - хотел – летище;
"От Пражката крепост до Стария Град" - класически пешеходен тур на Прага, с местен екскурзовод на български език;
"В сърцето на Стария Град" - пешеходна разходка в Стария Град с разглеждане на Староместкия и Вацлавския площад;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
посрещане на летището в Прага и асистенция по време на престоя

Цената не включва

Ползване на слушалки по време на пешеходните обиколки: 3 евро на човек на ден (заплащат се на място);
Разходи за градски транспорт - мин.3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
Градска такса - при наличие се заплаща на рецепция на хотела;
Застраховка "Отмяна на пътуване"

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
1. "Дрезден и най-старите коледни базари"
2. Круиз по Вълтава
3. "Истории от Прага в музея на франц Кафка"
4. Бутиков круиз по Вълтава
5. "Карлови Вари - спа столицата на Чехия"

Програма на пътуването

ПРЕДКОЛЕДНА ЗЛАТНА ПРАГА и ДРЕЗДЕНСКИ КОЛЕДНИ БАЗАРИ

Самолетна екскурзия до Прага с обслужване на български език.

Дата: 16.12.-19.12.2021

4 дни/ 3 нощувки

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Прага засиява по Коледа. Огромното коледно дърво, което всяка година пристига от планината Krkonose в северна Чехия създава ефектна атмосфера на Староместкия площад - на фона на емблематичната готическа фасада на Тинската катедрала. Коледни песни на улични музиканти и танцьори в традиционни костюми радват жители и гости на Прага от ранния следобяд до късна вечер.
Потопете се в магията......

Акценти:

• Уикенд пътуване до Прага (от четвъртък до неделя);
• Бърз и удобен директен полет до Прага на България Ер до Прага (~1 ч. 40 мин.);
• Удобство за багажа - самолетният билет включва както ръчен багаж, така и чекиран багаж;
• Удобна локация - удобен пешеходен достъп от хотела до всички забележителности на Прага;
• Опитен екскурзовод на разположение на туристите - полезна информация, упътвания, грижа за всеки детайл;


ПРОГРАМА "ПРЕДКОЛЕДНА ПРАГА":

Първи ден:
Среща на летище София и отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:20 ч. Трансфер до хотела и настаняване.
Информационна среща и начало на туристическа програма "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" - включва разходка до Вацлавския площад и тесните романтични улички на Стария Град, които ще ни изведат до централния Староместки площад с емблематичните исторически сгради в различни архитектурни стилове - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, бароковата църква „Свети Николай”, двореца Кински в стил рококо, Къщата при каменната камбана в романски стил, Староместкото кметство и др. Светлините на огромното Коледно дърво и пищната коледна украса превръщат мястото във вълшебна приказна сцена, а неповторимата атмосфера се допълва от коледните мелодии на уличните музиканти. Разходката ще приключи пред кулата на най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г. - емблемата на Прага, за да видим „разходката на Апостолите”.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА (Продължителност 1 час).
Нощувка.


Втори ден:
Закуска.
Туристическа програма "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен екскурзовод на български език (Включена в цената; Продължителност: около 3 часа; Ползва се градски транспорт): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. Романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще ни отведат до Малтийския площад, църквата на Малтийските рицари, цветната стена на Джон Ленън, Дяволския канал с мостчето на влюбените, обсипано с катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага - ще видим двете стражеви кули и уникалните скулптури, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и заради неповторима творческа атмосфера, която създават местните художници и музиканти.
Карловият мост и архитектурния комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага, са предверие към романтиката на Стария Град, а тесните калдъръмени улички ще ни изведат до Староместкия площад.
Следобяд - свободно време в Прага с възможност за самостоятелно посещение на Националната галерия и музеите на Прага - на Сметана, Алфонс Муха, Франц Кафка и др. или

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: "КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Елегантният курорт с над 600-годишна SPA традиция е разположен само на 130 км. от Прага, а пътят до него преминава през спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място на известни личности като руския цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Запазени старинни сгради с цветни фасади, елегантни кафенета с бароков интериор, както и изящните карловарски колонади, са разположени от двете страни на река Тепла, по протежение на която се намира елегантна пешеходна зона - по време на пешеходния тур ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните традиционни бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино Роял" за Джеймс Бонд.

Нощувка


Трети ден:
Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: "ДРЕЗДЕН И НАЙ-СТАРИТЕ КОЛЕДНИ БАЗАРИ"
Автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. /Продължителност: около 8 часа. Включва автобусен транспорт, пешеходен тур с местен екскурзовод на български език и свободно време за посещение на музеи, шопинг или разходка из коледните базари/.
Дрезден е разположен живописно по поречието на река Елба и се намира само на 150 км. от Прага. Счита се за един от най-красивите градове на Германия и заради невероятните си панорамни гледки е известен още и като "Флоренция на Елба". Куполът на забележителната църква Фрауенкирхе оформя силуета на града заедно с останалите постройки, разположени в старата му част - бароковия дворец Цвингер, Операта, Дрезденския дворец, Съкровищницата, стената на Саксонските князе и църквата Хофкирхе, които ще разгледаме по време на пешеходния тур.
През свободното време можете да посетите световноизвестните музеи на Дрезден или да се разходите из най-старите коледните базари. Според стриктно водената от германците статистика, през 2019 г. ще се проведе точно 585-рия коледен базар в град Дрезден - Striezelmarkt, разположен на централния бароков площад Алтмаркт, където се издига и най-високата коледна пирамида в света (въртележка с височина 14 метра). В цветните павилиончета се предлагат различни вкусотии по традиционни саксонски рецепти, включително и легендарният дрезденски сладкиш щолен. Коледната атмосфера се допълва от изпълненията на коледни песни, от занаятчийските работилници и от уханието на печени бадеми, кестени и ароматното греяно вино. Средновековният коледен базар Drezdner Stallhof пък е част от дворцовия комплекс в центъра на града. Романтичното място, служило за провеждане на рицарски турнири от края на 16-ти век, ще ви срещне с майстори-занаятчии, облечени в средновековни одежди, които предлагат на посетителите домашна храна и ръчно изработени продукти, използвайки автентични материали и уреди от късното средновековие.
Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време в Прага или
По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - "ИСТОРИИ ЗА ПРАГА В МУЗЕЯ НА ФРАНЦ КАФКА" с местен екскурзовод на български език (Продължителност: около 1,5 ч.):
В самото сърце на историческия квартал "Мала Страна", под Карловия мост, се намира най-тясната уличка (със светофар за пешеходци!), а непосредствено до нея е разположен и един от най-интересните интерактивни музеи, представящ магичното въздействие на Прага върху творчеството и личността на прочутия писател Франц Кафка, роден през 1883 година. Впечатляващи аудио-визуални инсталации, тесни лабиринти с автентични ръкописи и филмови кадри са различният поглед към града, който ще ни "заведе" до края на 19 век и началото на 20 век в Прага. Ще ви разкажем за именити писатели, художници, философи и интелектуалци и за тайните кътчета на Стара Прага, преплели се с живота и творчеството им.

Среща за трансфер от хотела до летището. Отпътуване с директен полет на България Ер за София в 16:25 ч.

Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.
*Круизът по Вълтава може да се проведе и в различен от посочения в програмата ден.

Полетно разписание:
FB 301 16DEC SOFPRG 10:20 11:15
FB 302 19DEC PRGSOF 16:25 19:15
Възможни са промени

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти