Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Предколедна Прага - самолет от София

Номер на оферта

/

232764

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет /София - Прага– София с редовен полет на авиокомпания България Еър, с включени летищни такси и един брой малък ръчен багаж/ чанта с размери 55x40x23 см
• Трансфер летище – хотел - летище
• 3 нощувки със закуски хотел IBIS PRAGUE OLD CITY https://all.accor.com/hotel/5477/index.en.shtml , BEST WESTERN CITY HOTEL MORAN https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-prague/best-western-city-hotel-moran/propertyCode.89093.html , IBIS PRAHA WENCESLAS SQUARE https://all.accor.com/hotel/3195/index.en.shtml   или подобен
• Класическа обиколка на Прага на български език с местен екскурзовод
• Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро за лица 0-64 г. и с включено покритие на КОВИД -19

Цената не включва

• Градски такси – заплащат се задължително на рецепция при настаняване в съответния хотел – 2 евро на човек на вечер (цената подлежи на препотвърждение)
• Чекиран багаж 23 кг – около 60 лева на пътник общо за двете посоки – подлежи на препотвърждение
• Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 74 год – 6 лева и за лица от 75 до 85 години – 18 лева
• Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места.
• Входни такси за посещаваните обекти
• Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, градски транспорт, мини-бар и др.

Програма на пътуването

Предколедна Прага

Прага - майката на градовете

Маршрут: София - Прага - София

4 дни/3 нощувки

ДАТИ:
01.12.2022 - 04.12.2022
15.12.2022 - 18.12.2022

Хотел в Прага
IBIS PRAGUE OLD CITY 3* или BEST WESTERN CITY HOTEL MORAN или IBIS PRAHA WENCESLAS SQUARE или подобен
 
ЦЕНА на човек в двойна стая:: 536 евро/1049 лв. с включени летищни такси.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Едни наричат чешката столица „Златна Прага”, други – „Градът на 100-те златни кули”, макар че са 550, трети – „Майката на градовете” заради това определение, изписано на пражкия герб. По-важно е друго: за Прага няма мъртъв сезон. Целогодишно тук се стича поток от туристи, привлечени от очарованието на града, от жизнения дух, който винаги е бил негова запазена марка, от славното минало, запечатано през вековете в многобройните културно-исторически паметници от различни епохи. И разбира се от пулса на съвремието, който се усеща на всяка крачка в многолетния град. С тази програма ви предлагаме едно приятно преживяване през уикенда, избирайки да го прекарате в столицата на Чешката република, тръгвайки от Варна

Защо да изберете тази програма?

• Директен полет от София
• Централно разположени хотели
• Обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език, включен в цената
• Разнообразни екскурзии на български език
• Възможност за романтичен круиз по р. Вълтава
• Малки по размер групи
• Възможност за посещение на Коледните базари в Прага от 26.11.2022

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Прага
Полет от София с авиокомпания България Еър в 10:15. Пристигане в чешката столица в 11:15. Трансфер от летището до хотела, настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 2: Прага
Закуска и класическа полудневна обиколка на Прага с екскурзовод на български език.
Разходката започва от Храдчани –   миналото седалище на чешките крале, понастоящем и на президентството. По време на тази разходка в Храдчани ще бъде посетен Храдчанският площад с уникалната панорама на Прага, дворцовият комплекс  Пражки Храд – най-голям според рекордите на Гинес, готическата катедрала Св. Вит Вацлав и Войтех.  По Кралския път   ще навлезем  в Мала Страна  към улица Нерудова - една от най-романтичните и красиви улици в Прага, изпъстрена с прекрасни барокови сгради и дворци. Там ще видим и домът, в който е живял д-р  Петър Берон – създател на Рибния буквар. Следва Малостранския площад с величествения бароков храм св. Николай, перла на бароковото изкуство в  Чехия.  Храмът е създаден в излюзорен италиански бароков стил и е невероятно въздействащ.. Нашата разходка из улиците на Мала Страна ще  продължи към ул. Кармелитска, където ще посетим великолепният храм Дева Мария Победоносна, в който е съхранена скулптурата на малкия Исус Христос, т.н. Бамбино ди Прага. За нея съществуват легенди, че е уникална,  защото сбъдва желани.
Следващият обект, който ще видим, е романската църква Дева Мария под синджирите, следва орденът на Малтийските рицари и прочутата стена на Джон Ленън.
Ще преминем  през мостчето с мелницата на Малтийските рицари и се насочим към Карловия мост – четвъртият най-стар средновековен мост в Европа.  Наслаждаваме се на невероятната панорама, която остава зад нас,  двата средновековни града Храдчани и Мала страна, също и на великолепните скулптури на моста и панорамата, която се открива пред нас, включваща стария и новия град.
Отправяме се към калдъръмените улички на Стария град, изпъстрени със средновековни сгради и великолепни магазинчета. Следващият обект е Малкият площад –  тук ще видим известното  Рок кафе и най-дълбокият бароков кладенец в Прага, романтичният  ренесансов Ротов дом.  Преминаваме  по старинните улици на Прага до  Староместския площад с прочутия часовник Орлой, Тинския храм, палат Кински, къщата при Минутата и още други прекрасни други архитектурни произведения на изкуството. Нашата разходка завърша на Вацлавския площад в Новия град.
Свободно време.
 
Опция:  Срещу допълнително заплащане романтичен круиз по река Вълтава с бутиков кораб. По време на това приятно пътешествие се предлагат сладолед, типичен чешки сладкиш, напитки по избор, кафе, чай и разбира се бира.

Ден 3: Прага - Карлови Вари/Прага - Дрезден
Първи вариант: ПРАГА – КАРЛОВИ ВАРИ – ПРАГА
След закуска отпътуване с екскурзовод на български език  за световноизвестния балнеоложки курорт Карлови Вари. Създаден през XIV век от императора на Свещената Римска империя Карл IV. По сила и лековитост на минералната вода, Карлови Вари се нарежда между световни курорти като Баден Баден, Сейнт Мориц, Лугано. Курортът е бил любимо място за почивка на Петър Велики, Джакомо Казанова, цар Фердинанд, виенската императрица Сиси и др. знаменитости. Днес се посещава от благородници със синя кръв, а по време на световноизвестния филмов фестивал „Кристалният глобус” гости на Карлови Вари са холивудски актьори, режисьори, продуценти. Карлови Вари е популярен и със своите порцеланови и стъкларски заводи, както и с известния ликьор Бехеровка. Сред обектите, които ще разгледаме, е прочутият хотел Пуб, дизайнерски украсените минерални извори и руския квартал с православната църква Св.св.Петър и Павел.
Завръщане в Прага. Нощувка.
 
Опция 1: Срещу допълнително заплащане посещение на една от най-известните пивоварни в Чехия – У Флеку. Тя е създадена в началото на миналия век. Може да разгледате производствения процес. По време на обиколката се предлага дегустация на черна бира.
 
Опция 2: Фолклорна вечер с традиционна чешка кухня и неограничено количество напитки: безакохолни, бира, вино. В цената е включен и трансферът от хотела до ресторанта и обратно.
 
Или
втори вариант : ПРАГА – ДРЕЗДЕН – ПРАГА
Закуска. Целодневна екскурзия с гид на български език до немския град Дрезден –„Венецията на Елба”. Един великолепен град, който успя през годините да излекува раните си от Втората световна война и да съчетае модерния архитектурен облик с бароковия стил от дългото управление на сакските херцози. По време на пешеходния тур ще видим бароковия комплекс Цвингер с известната галерия на „Старите майстори” с картини на Тинторето, Рафаел, Рубенс и много други световноизвестни художници. В Цвингера ще посетим една от най-старите порцеланови колекции в Европа. Следва дворецът на графиня Козел и Театралния площад с невероятно красивата Земперова опера. По време на обиколката ще видим църквата Хофкирхе,Шествието на князете – стена, направена от 25 000 порцеланови плочки, изработени във фабриката за порцелан в близкия до Дрезден град Майсен. По желание може да посетим и двореца, в който се намира една от най-големите съкровищници в Европа – Зелените сводове. За финал на обиколката ни из Дрезден сме предвидили католическата катедрала Фрауенкирхе, изцяло възстановена с лични дарения след бомбардировката на града по време на Втората световна война.
Свободно време и завръщане в Прага.
Нощувка.

Ден 4: Прага - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и полет за София в 16:25. Кацане в столицата в 19:15.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Важно: Пакетната цена важи за резервиран полет в определена класа. В момента на резервацията се потвърждава цената!

Минимален брой участници: 4

Условия за записване и начин на плащане:
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛОВИЯ:
- Депозит 50% от сумата
- Доплащане до 100% - 30 дни преди отпътуване

Срокове за анулация:
- при отказ от пътуване от Туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 30 календарни дни преди датата на тръгване – неустойка в размер на депозита.
- при отказ от пътуване от Туриста от 30 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.

Забележка: Пакет „Сигурност“ включва Застраховка „Отмяна на пътуване“ с покритие за КОВИД – 19 / не покрива риск при затваряне на граници и степен на опастност 5/.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
 
=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Романтичен круиз по река Вълтава с бутиков кораб
Цена: 36 лв.

Целодневна екскурзия до Карлови Вари
включва придвижване с обществен транспорт заедно с екскурзовод на български език
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 4 човека
Цена: 130 лв.

Дрезден
включва придвижване с обществен транспорт заедно с екскурзовод на български език
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 4 човека
Цена: 190 лв.

Посещение на У Флеку - https://ufleku.cz/
Включва такса за разглеждане на пивовара, кскурзоводско обслужване и превод на български език
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 4 човека
Цена: 55 лв.

Фолклорна вечер с традиционна чешка кухня
Цена: 104 лв.

Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти