Начало / Екскурзии / Екскурзии - Амстердам

Цветна пролет в Амстердам - 07-10 май 2022

Номер на оферта

/

234478

Дати & цени

Цената включва

Last minute оферта:

Самолетен билет София – Амстердам – София с директен полет на България Ер;
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг.*;
3 нощувки в хотел 3* в Амстердам (Motel One Amsterdam 3*)
Трансфери летище- хотел – летище;
Туристическа програма в историческия център на Амстердам с местен екскурзовод на български език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на Евроинс;
Водач от България

Цената не включва

Сити такса за престоя - 20 €/ 39 лв на човек - задължително доплащане (начислява се с резервацията; цената включва задължително ползване на слушалки при група от повече от 10 човека);
Доплащане за закуска
Разходи за градски транспорт: карта за 72 ч. - 19 € на човек или билети за еднократно ползване - 3,20 € (закупуват се на място, възможни са изменения в цената)
Входни такси за посещаваните в свободното време обекти /по желание/
Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни причини според условията на застрахователя. Заявява се и се заплаща при подписване на договора за организирано пътуване.

Допълнителни услуги по желание

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦВЕТНА ПРОЛЕТ В АМСТЕРДАМ
ПОТВЪРДЕНА ЕКСКУРЗИЯ

ПРОГРАМА "ЦВЕТНА ПРОЛЕТ В АМСТЕРДАМ":
Първи ден
Отпътуване за Амстердам в 07.10 ч. с редовен полет на България Ер. Кацане на летище Схипхол в Амстердам в 9.00 ч.
Трансфер до хотела и настаняване (след 15:00 ч.).

"В СЪРЦЕТО НА АМСТЕРДАМ" - туристическа програма с разглеждане на историческия център с екскурзовод на български език (Ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): площада на музеите - Райксмузеум, музея на Ван Гог, музея за модерно изкуство; плаващия пазар за цветя Блуменмаркт с прекрасните цветни павилиони, река Амстел, улица Рокин, площад Дам, Кралския дворец, музея на мадам Тюсо, историческите канали и мостове на Амстердам и др.
Ще научим как от малко рибарско селище през 13-ти век Амстердам се превръща в един от най-значимите европейски градове - ще видим къде е започнало възникването му и как се е развивало строителството около река Амстел, ще разгледаме основните забележителности в историческия център, ще научим най-интересното за традиционната холандска архитектура - какво символизират изрядно подредените малки тухлички, за какво служат стърчащите куки на фасадите на историческите къщи и защо жителите на града обичайно не поставят пердета зад прозорците си. Ще ви разкажем и за най-популярния квартал на Амстердам - на „Червените фенери“ и ще надникнем зад тайните му, ще научим какво се продава в традиционния "кофишоп" и в традиционния холандски ресторант и още много за музеите, за традициите и за хората...

Възможност за самостоятелна разходка из малките улички покрай красивите канали с осветени мостове. Задължително е да опитате свежи рибни деликатеси, прочутите картофки в книжна кесийка, пресен ябълков пай със сметана с чай с пресна мента ... да се насладите на неповторимата атмосфера на вечерен Амстердам. Свободно време - възможност за посещение на музеи (музея Ван Гог, Райксмузеум, Къща-музей на Ане-Франк, музей Heineken Experience, музей на восъчните фигури „Мадам Тюсо“, къщата на Рембранд и други) или за разходка с корабче по каналите на Амстердам. Повече информация ТУК.
Нощувка.



Втори тен

Екскурзии по желание (заплаща се допълнително):
==>"ПАРК KEUKENHOF" с екскурзовод на български език.
Среща пред хотела и отпътуване за парк Keukenhof. Опознавателна обиколка на парка с екскурзовод на български език и свободно време.
Приказно красивият парк Койкенхоф - "Цветната градина на Европа" се простира на площ от 320 000 кв.м. и е с обща дължина на алеите 15 км. Отворен е само осем седмици през годината - от средата на март до началото на май, когато разцъфват милионите луковици, посадени на ръка още през есента. Над 800 сорта специално аранжирани цветя - сред които и най-редки видове лалета и орхидеи, японски вишни, живописни езера, специални закрити тематични павилиони, "градини за вдъхновение" са само малка част от това, което очаква посетителите. Пешеходният тур с екскурзовод ще продължи около 2 часа, като разходката ще премине през основните алеи и градини и ще ви запознае с разположението и съдържанието на останалите атракции. През свободното време можете да се разходите самостоятелно, за да направите милиони прекрасни снимки, да посетите специалните тематични павилиони, да се изкачите по стълбите на Старата мелница, за да видите отвисоко великолепния цветен килим от ароматни пролетни цветя или да се повозите на лодка и да усетите отблизо божествения пролетен аромат на зюмбюли, нарциси и лалета.

Екскурзия по желание (заплаща се допълнително):
==>"ТРАДИЦИОННА ХОЛАНДИЯ - ЗАНСЕ СХАНС" с влак и екскурзовод на български език:
Селцето Заансе Сханс (само на 16 км. от Амстердам) е едно незабравимо "пътуване назад във времето" - в китните занаятчийници и магазинчета, запазили духа и атмосферата от 17-ти и 18-ти век, продавачи в традиционни носии ще ви изкушат с вкусни сладкиши, какао и сладолед, току-що изпечени вафли, домашни бонбони и най-различни холандски деликатеси. Автентичните работещи вятърни мелници, пренесени тук от най-различни райони на страната, ще ни покажат как холандците използват вятъра за производство на електричество и цветни бои, на олио и горчица, за смилане на житни култури и, разбира се, за традиционното обезводняване на блатисти местности. Ще посетим ферма за кашкавал (с кратка демонстрация и възможност за дегустация на различните видове холандски сирена) и работилница за производство на дървени обувки (пред очите ни само за няколко минути майсторите ще оформят традиционни "кломпи" от суров дървен материал, а в магазинчето ще ги видим вече и в завършен вид - оцветени и лакирани, наред с най-различните модели модерно дървено сабо). През свободното време може да надникнете и в някои от останалите изрядно подредени зелени къщички-занаятчийници - за производство на бъчви, на корабни платна, на хляб, шоколад и ликьор по запазени старинни рецепти или да се качите на покрива на някоя от музейните вятърни мелници, откъдето се открива чудна пасторална гледка към река Заан и отсрещното градче Заандайк.

Свободно време в Амстердам. Нощувка.



Трети ден

Свободно време в Амстердам.

Нощувка.

Четвърти ден
Освобождаване на стаите. Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на авиокомпания България Ер.

Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Холандия |  Оферти - Амстердам |  Екскурзии - Холандия |  Екскурзии - Амстердам |  Пролет 2023 - Холандия |  Пролет 2023 - Амстердам

Избрани оферти