Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

Пролетна ваканция Румъния 2023 - Букурещ, Трансилвания с посещение на "Терме"

Номер на оферта

/

238600

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран туристическ автобус;
2 нощувки с 2 закуски в хотел 2/3* звезди в района на Синая;
1 нощувка със закуска в хотел 3/4* в Букурещ
Посещение на кралският дворец в Пелеш /входните такси се заплащат на място/;
Посещение на Румънското село /входните такси се заплащат на място/
Пътни и магистрални такси;
Екскурзовод през цялото време на пътуването;
Медицинска застраховка с асистънс – 5 000 евро;
Всички гранични, магистрални такси и паркинги.

Цената не включва

Входни такси: Замъка Пелеш - 50 леи за възрастен (до 65 ненавършени години); 25 леи за лица над 65г; 12,5 леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ
- Замъка Бран - 11 euro за възрастен (до 65 ненавършени години); 8 euro за лица над 65г; 6 euro за студенти и учащи - срещу задължително представяне на съответен документ и 3 euro за деца до 7 год.
Панорамна и пешеходна обиколка на столицата Букурещ - 10 евро
Входните билети за посещение на "Терме" - Букурещ - заявяват се и се заплащат предварително в България.
- Музеи на румънското село – 20- леи възрастен, 10 леи за лица над 65г; 5 леи за ученици и студенти, срещу задължително представяне на съответен документ
Екскурзията до Бран и Брашов – 20 евро;
Посещението на ресторант с богата вечеря , изненади и музика - 30 евро;
Доплащане за мед.застраховка за лица над 65 год. - 6 лева.

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

МАРШРУТ: Букурещ, Брашов, Синая, Замъка на Дракула, Замъка Пелеш, Терме-Букурещ

4 дни/ 3 нощувки

1-ви ден: Отпътуване от София в 05.30 ч. от през Русе и Дунав мост. Пристигане в района на Синая след обяд. Посещение на Кралския дворец в Пелеш - в стил на немския Ренесанс от Първия румънски крал Carol Hohenzolern Sigmaringen . Дворецът е един от най - красивите и първият който е бил електрифициран в Европа , със собствена елекроцентрала , система за пречистване на въздуха , централно отопление и вътрешен асансьор. Разходка до манастира от ХVI век “ Свети Михаил Кантакузин “. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка .


2-ри ден: Закуска . *По желание / срещу допълнително заплащане / пътуване за гр. Бран и разглеждане на замъка на Граф Дракула – Граф Влад Цепеш , построен в периода между 1377 и 1382 год. върху скала висока 60 метра. Легендата го свързва с този митичен румънски владетел, известен със своята жестокост: той набучвал на кол враговете си, крадци и престъпници и ги оставял да умрат от загуба на кръв.Подарен на Мария Румънска от населението на града . Свободно време за разходка из колоритния пазар в района на замъка , с възможност за дегустация на различни видове сирена кашкавали и традиционна ракия – Цуйка и възможност за покупки Продължаваме за Брашов – наричан румънския Залцбург и впечатляващ със своята готическа, барокова и ренесансова архитектура. Разходка из града с разглеждане на Черната черква от 1383 год. – най – голямата готическа катедрала в Източна Европа - името й идва от пожар през 1689 год., който почернил стените и района около нея. В църквата се намира един от най-големите органи в Румъния. Разглеждане на общинския площад със сградата на общината , старото кметство, Дома на търговеца, порта Шей, църквата "Свети Николай", улица "Rope" и др. Свободно време.По желание изкачване с кабинков лифт по 1000 метровия хълм Тампа, от който се открива прекрасна гледка към града. Връщане в Синая . * По желание вечеря в типичен ресторант с богато меню и много музика и танци . Нощувка.

3-ти ден: Закуска. Отпътуване за столицата Букурещ. Посещение на „Терме“ Букурещ - най-големият СПА и уелнес комплекс на Балканите. Големият комплекс е изграден в близост до румънската столица и с право кандидаства за най-новата екзотична градска дестинация в северната ни съседка. Работното му време е всеки ден от седмицата, 12 месеца в годината, от 09:30 - 22:30 часа. Престой в комплекса 4 часа и половина и настаняване в хотел в Букурещ. Свободно време за самостоятелна програма или *по желание - панорамна и пешеходна обиколка на Букурещ с посещение на Стария град Църквата “Св.Св. Константин и Елена“ – с мощите на Свети Димитър Бeсарбовски, Националната Военна Академия , Парламента /отвън/ и др. Свободно време за вечеря в старата част на Букурещ. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. При подходящо време, посещение на Музея на Румънското село – разположен на 30 акра около езерото Херастрау в едноименния парк , събрал в себе си над 50 къщи от различни райони на Румъния , църкви , мелници и др. Отпътуване за България около обяд, пристигане в София късно вечерта.

=============================================================

Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 записани туристи.

Терме Букурещ - цени за достъп през уикенда за престой 4,5 часа (заплаща се предварително, изисква се резервация).

Цени за зона Галакси (за посетители от всички възрасти):
Възрастен – 71 lei - около 28 лева
Деца под 3 години - безплатно
Деца от 3 до 14 години - 54 lei около 22 лева
Ученици от 14 до 18 год. и пенсионери - 61 lei около 24 лева

Цени за зона Палмата – за посетители над 14 години (включва достъп до Галакси)
Възрастен – 89 lei около 35 лева
Ученици от 14 до 18 год. и пенсионери - 79 lei около 31 лева

Цени за зона Елисиум – само за възрастни над 18 години (включва достъп до Галакси и Палмата)
Възрастен – 110 lei около 44 лева

За посещение на Терме трябва да имате хавлия или халат. Може да си носите свои или да наемете в комплекса, заплащат се на място.
- наем хавлия – 21 lei около 8,30 лева
- наем халат - 29 lei около 11,50 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  Пролет 2024 - Румъния |  Пролет 2024 - Букурещ

Избрани оферти