Начало / Екскурзии / Екскурзии - Йоханесбург

Пътешествие до Южна Африка, водопада Виктория и сафари в национален парк Крюгер

Номер на оферта

/

231194

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София - Истанбул - Йоханесбург - Кейптаун - Истанбул - София с Турските авиолинии и с включени летищни такси, салонен и чекиран багаж;
- Самолетен билет Йоханесбург - Виктория Фолс;
- Самолетен билет Виктория Фолс - Йоханесбург;
- Самолетен билет Йоханесбург – Кейптаун;
- 2 нощувки със закуски в Йоханесбург;
- 2 нощувки със закуски във Виктория Фолс;
- 2 нощувки със закуски в национален парк Крюгер;
- 2 нощувки със закуски в Кейп Таун;
- 8 вечери;
- 2 обяда;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
- Водач – придружител от туроператора;
- Входни такси за обектите по програмата

Цената не включва

- Медицинска застраховка – 2 лв. на човек на ден;
- Такса виза ЮАР (подава се лично в посолството на ЮАР в София) – 65 лева на човек;
- Виза Зимбабве - поставя се на летище при представяне на международен паспорт с попълнен формуляр, който се получава в полета и се заплаща на място както следва – 30 $ за еднократна виза
- Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор (заплащат се на място);
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Йоханесбург, 2 нощувки със закуски в района на водопада Виктория, 2 нощувки със закуски в Национален парк Крюгер и 2 нощувки със закуски в Кейптаун, 2 обяда, 8 вечери и богата екскурзоводска програма в Йоханесбург, Претория, водопада Виктория, Национален парк Крюгер и Кейптаун. Настаняването е в хотели 3 или 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, вътрешни полети Йоханесбург - Виктория Фолс, Виктория Фолс - Йоханесбург, Йоханесбург - Кейптаун и трансфери. Вътрешните трансфери в Южна Африка се извършват с минибус или автобус. Лети се с Туските авиолинии през Истанбул. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 28.04.2020: 19:30 ч. - среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 21:40 ч. - отпътуване за Истанбул с полет на Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. местно време.

ВТОРИ ДЕН – 29.04.2020: 01:35 ч. - Полет за Йоханесбург - най-големият град в Южна Африка. 10:20 ч. - кацане на летището в Йоханесбург. Панорамна обиколка на Йоханесбург - създаден през 1886 г. след откриването на злато в района, днес той е културен център с голямо разнообразие от културни събития и забележителности и един от най-колоритните градове в света. Посещение на музея посветен на Апартейда, където могат да се видят свидетелствата за промяната, последвала годините на апартейда от 1948 до 1990. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за релакс и почивка. Вечеря в ресторант на площад „Нелсън Мандела“. Нощувка в Йоханесбург.

ТРЕТИ ДЕН – 30.04.2020: Закуска. Трансфер до летището за кратък вътрешен полет до Зимбабве. Кацане на летище Виктория Фолс. Трансфер и настаняване в хотел “The Kingdom” ***, който се намира в близост до водопада Виктория. Свободно време за кратка почивка. Следобед круиз по река Замбези с включена вечеря. Имате възможност да се насладите на един от най-красивите залези в Африка и да видите стада от диви животни, които по залез слънце отиват на водопой по бреговете на реката. Завръщане в хотела. Нощувка в района на водопада Виктория.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 01.05.2020: Закуска. Свободно време. Възможност за посещение на съседна Ботсвана и Природен парк „Чобе“ с включен обяд - с доплащане 390 лева на човек. Организира се при минимум 10 записани и се заплаща и заявява предварително в България. Екскурзията започва с трансфер до Касане, Ботсвана (около 90 км.), разположен на брега на река Чобе. Следва сафари с джип в Природен парк „Чобе“ за наблюдение на диви животни. Паркът е известен предимно с огромната популация на слонове – в сухия сезон тук е най-голямата концентрация на слонове в цяла Африка. Обяд в лоджа. Следобед водно сафари по реката. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка в района на водопада Виктория.

ПЕТИ ДЕН – 02.05.2020: Закуска. Полудневна екскурзия до водопада Виктория (ЮНЕСКО) – едно от най- красивите творения на природата. Внушителният водопад, който се намира на река Замбези между африканските държави Замбия и Зимбабве, е най-голямата водна завеса в света с впечатляващата широчина от 1708 м. Неговият откривател лекар, мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, изумен от грандиозните му размери и покоряващата му красота, избира да го кръсти на английската кралица Виктория. Местното население, от своя страна, го нарича с внушителното име „Димът, който гърми“. Трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 13:30 ч. Кацане на летището в Йоханесбург. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Йоханесбург.

ШЕСТИ ДЕН – 03.05.2020: Закуска. Отпътуване за Национален парк „Крюгер“ по прочутия "Панорамен път", който минава през северните склонове на Драконовата планината и през живописната провинция Мпумаланга, по който ще можете да се насладите на спиращи дъха гледки и природни забележителности. По път посещение на Претория, административната столица на ЮАР. Посещение на националния паметник Фортрекер, върху чиито 93-метров фриз е разказана историята на "Великото преселение". Пристигане в Крюгер парк. Настаняване в лоджа. Вечеря. Нощувка в Крюгер парк.

СЕДМИ ДЕН – 04.05.2020: Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване за целодневно сафари в Национален парк “Крюгер“ - най-големият природен парк в Южна Африка, простира се на близо 19 000 км? и е дом на повече видове едри бозайници, отколкото във всеки друг африкански резерват, вкючително и на представителите на "5-те големи" - бивол, леопард, лъв, слон и носорог. Обяд. Привечер завръщане в лоджата. Вечеря. Нощувка в Крюгер парк.

ОСМИ ДЕН – 05.05.2020: Закуска – сух пакет. Отпътуване за Йоханесбург. Трансфер до летището в Йоханесбург за полет до Кейптаун - един от най-живописните градове в света. Известен с красивото си пристанище и близостта на невероятни природни забележителности като Тейбъл маунтин и Капския полуостров (с носовете Добра надежда и Кейп пойнт). Панорамна обиколка на централната част на Кейптаун. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Кейптаун.

ДЕВЕТИ ДЕН – 06.05.2020: Закуска. Целодневна екскурзия до нос Добра Надежда (около 65 км.). Движим се по протежение на целия полуостров от страна на Атлантическия океан и се откриват невероятни гледки. По път - посещение на малко рибарско селище в залива Хоут. Възможност да се разходите из уличките с магазинчета и ресторанти и да се потопите в типичната за района атмосфера. Разходка с лодка до острова на тюлените. Обяд в рибен ресторант. Посещение на природния резерват нос Добра Надежда (ЮНЕСКО). Свободно време за снимки. Изкачване с фуникуляр до фара на нос Кейп Пойнт, от където ще се насладим на невероятна гледка към Атлантическия океан. Завръщане в Кейптаун. Вечеря. Нощувка в Кеийптаун.

ДЕСЕТИ ДЕН – 07.05.2020: Закуска. Екскурзия с кабинков лифт до Table Mountain - планината Маса, откъдето при добро време ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1087 метра над красивия град Кейптаун. Обиколката ще завърши с разходка до град Франшчук (около 100 км) - един от най-старите градове в Република Южна Африка. По път - посещение на местна винарна и дегустация на вино. Пристигане в Франшчук. Обиколка на градчето. Завръщане в Кейптаун. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 17:05 ч.

Забележка: Изкачването с кабинков лифт зависи от метеорологичните условия.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 08.05.2020: 05:05 ч. - кацане на летището в Истанбул. 07:45 ч. - Полет за София. В 09:05 ч. кацане на летище София.


ДАТА: 28.04.2020 - 08.05.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

ПРОМО ЦЕНИ*
Възрастен в двойна стая 6389 лв.
Индивидуална стая 7098 лв.
Трети възрастен в стая на допъл. легло 6489 лв.

ЦЕНИ след 15.01.2020.
Възрастен в двойна стая 6589 лв.
Индивидуална стая 7298 лв.
Трети възрастен в стая на допъл. легло 6489 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 15.01.2020.
*в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло


Допълнителни услуги:
- Посещение на Ботсвана и Природен парк „Чобе“ с включен обяд - с доплащане 390 лева на човек.

Хотели използвани по програмата (или подобни):
Йоханесбург - Park Inn Sandton **** или подобен;
Виктория Фолс - Kingdom Hotel *** или подобен;
Крюгер парк - Kruger Park Lodge **** или подобен;
Кейптаун - Park Inn Foreshore **** или подобед;

Необходими документи: Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на Южна Африка.

- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца и мин. 6 празни страници, считано от датата на напускане на Южна Африка;
- Копие от резервация за двупосочен самолетен билет;
- 2 снимки паспортен формат 3см/4см.;
- Попълнена визова анкета;
- Ваучер за хотелско настаняване или копие от направена резервация за такова.
- Извлечение от банкова сметка или кредитна карта на пътуващия задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. В извлечението трябва да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да не е по-малко от 800 евро. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от агенция за преводи.
- Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
- При пътуване с деца, ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето, също, преведен на английски и заверен с апостил.


Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1,75 лв. за щатски долар към 31.10.2019 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

Тагове

Оферти - ЮАР |  Оферти - Йоханесбург |  Екскурзии - ЮАР |  Екскурзии - Йоханесбург |  Екзотична почивка 2024 - ЮАР |  Екзотична почивка 2024 - Йоханесбург

Избрани оферти