Начало / Екскурзии / Екскурзии - Банско

От София !!! С Родопската теснолинейка Лещен - Ковачевица

Номер на оферта

/

235190

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
*БОНУС - пътуване с Родопската теснолинейка от гара Септември до гара Аврамово;
*Две нощувки със закуска и вечеря в хотелски комплекс „Aspen Resort“ или подобен;
*Ползване на SPA центъра на хотела - минерални басейни (вътрешен и външен), джакузи, сауна, парна баня, фитнес, чадър и шезлонг;
*Екскурзия до с. Лещен и с. Ковачевица;
*Водач по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

*Входни такси за посещаваните обекти;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Ден 1
Отпътуване от София в посока Велинград, Юндола, Банско.
Около обед пристигаме на гара Септември. БОНУС за вас ще бъде романтичното пътуване с уникалната Родопска теснолинейка. Строена през 20-те и 30-те години на миналия век, теснолинейката е прекрасен начин за едно отпускащо, любопитно и цветно пътуване през Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. Движейки се бавно покрай реки, хълмове, гори и поляни, пътникът има време да се полюбува на кътчета от нашата родина, които няма как да види по друг начин.
Слизаме на най-високо разположената гара на Балканския полуостров - Аврамово, където автобусът ще ни чака, за да ни отведе до хотел „Aspen Resort” (или подобен), който се намира в живописната Разложка котловина, заобиколена от величествените Рила, Пирин и Родопи, част от Национален парк „Пирин” и е под защитата на ЮНЕСКО заради разнообразната флора и фауна.
Настаняване в комплекса, който се намира 10 мин. с кола от известния зимен курорт Банско, а голф игрището (с 18 дупки) “Пирин Голф”, проектирано от световноизвестния Ian Woosman, е само на 300 м. Банско остава атрактивна дестинация през всички сезони на годината, като предлага различни маршрути, по които можете да се насладите на красивата природа.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Отпътуваме към село Лещен старинно селище със запазени стари български къщи. Една от основните атракции на селото, наред с църквата, частната галерия и гостоприемната кръчма, където приготвят чудно вкусно сладко от боровинки, е глинената къща, позната сред гостите като „Къщата на Флинстоун”.
Продължаваме към Ковачевица. Сякаш застинало във времето, запазило автентичния си вид от XVII-XIX в., това е едно от най-известните и красиви български села. Тукашните къщи почти изцяло са изградени от камък, включително и покривите, като само при най-високите последният етаж е от дърво. Ще имаме време за разходка в това живописно село. Заради автентичния си облик Ковачевица и Лещен често се превръщат в декор за български филми. Сред тях са „Мера според мера” и „Мъжки времена”.
Връщане в хотела. Свободна програма. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела и отпътуваме за Юндола. Целият район около Юндола е изключително живописен. В близост до курорта се намират резерватите "Рогачица" и "Валявиците", Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен” и природната забележителност Пашови скали.
Продължаваме за Батак. Регионът на Батак е населяван още от най-древни времена. За това свидетелстват множеството тракийски, римски и славянски крепости, могили и мостове, открити в района. Името на града се свързва най-вече с Априлското въстание, когато многохилядна турска войска изгаря до основи селището. Загиват над пет хиляди души, като около две хиляди са изгорени живи в църквата „Св. Неделя”. Днес интересни за посетителите са Историческият музей, църквите „Св. Богородица” и „Св. Неделя” и Балиновата къща, намиращи се в центъра на Батак.
Отпътуване за София.


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Банско |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Банско |  Лято в България - България |  Лято в България - Банско

Избрани оферти