Начало / Екскурзии / Екскурзии - Панама

Пътешествие в Панама

Номер на оферта

/

237556

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:
- 16 нощувки със закуска при двойно настаняване;
- Трансфери описани в програмата;
- Наем на автомобил за 8 дни;
- Пешеходен тур с водач в Los Quetzales в Бокете;
- Медицинска застраховка за 17 дни с покритие 20 000 евро на човек (включва и покритие Ковид).

Цената не включва

- Самолетни билети – цена около 1200 – 1700 лв. на човек в зависимост от периода на пътуване;
- Вътрешен полет (около 150 евро на човек)
- Изхранване извън упоменатото;
- Разходи за гориво;
- Лични разходи и екскурзии;
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ (цената й зависи от общата пакетна цена на пътуването и включените покрития);
- PCR или друг вид тестване за пътуване, в случай, че има такава необходимост.

Програма на пътуването

С тази 17-дневна обиколка из най-забележителните места в Панама ще откриете сами колко различна и красива е тази страна. Със своите небостъргачи и колониалния квартал Каско Виехо, столицата Панама Сити е почти толкова разнообразна, колкото и самата страна. С автомобил под наем ще пътувате до Ел Вале де Антон, разположен в кратера на вулкан и чудесно място за практикуване на планинско колоездене, конна езда или спускане по въжена линия. По време на пътешествието можете да се отпуснете в термални извори или да се наслаждавате на плажния живот в Плая Венао и залива Чирики, с безлюдни бели плажове и кристално чисти води.

Цена от: 1817 евро на човек (при двама пътуващи в нисък туристически сезон)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

*Високият туристически сезон (т.нар. сух сезон) е от средата на декември до края на април.

Програма:

Ден 1 – пристигане в Панама Сити
Вашето пътешествие в Панама започва в Панама Сити. При пристигане на летището ще бъдете посрещнати от шофьор и ще бъдете закарани до вашия хотел, който се намира в историческата стара част на града - Каско Виехо. Тук ще можете да се разходите наоколо и да се запознаете с панамската атмосфера и кухня.

Ден 2 – Панама Сити
През този ден ще посетите Панамския канал сами. Ще откриете как работи системата за заключване на шлюзовете Мирафлорес чрез филм и интересен музей и ако имате късмет ще видите преминаването на големите кораби. Може да се разходите из Каско Виехо, колониалната част на Панама Сити, която е лабиринт от площади и цветни улици. Можете също да посетите моста Armador Causeway, който свързва континенталната част с островите. В новата част на града можете да се насладите на модерната архитектура.

Ден 3 – Ел Вале де Антон
В този ден автомобила под наем ще бъде доставен до вашия хотел и оттук ще шофирате до Ел Вале де Атон, използвайки навигационната система. Този живописен град се намира в кратера на огромен неактивен вулкан. В близост до този планински район ще откриете водопада Чоро Ел Мачо и различни термални извори.
Ден 4 – Ел Вале де Антон
Ел Вале де Антон е добра база за любителите на спорта. Тук можете да направите красива пешеходна разходка по ръба на кратера (маршрутът на спящия индианец), да отидете на конна езда, да карате планинско колело и дори да направите вълнуващо спускане по въжена линия. Можете също така да посетите малък исторически музей. Изборът е ваш.

Ден 5 – Читре
Град Читре се намира в сърцето на полуостров Азуеро. Полуостровът е сравнително непознат за туристите и предлага перфектна възможност за запознаване с местните и техния пъстър фолклор. По пътя можете да посетите парка Ел Каньо (някога свещено място, където са почитали боговете). Историческата църква Ната де лос Кабалерос също заслужава да се посети.

Ден 6 – Читре
Ще имате свободен ден за разглеждане на района. Например, можете да научите повече за традиционните регионални продукти с екскурзия по избор. Забавно изживяване би бил традиционният фестивал в Читре: коронацията на кралицата на карнавала (9 февруари) или Калната къща, когато местна общност строи традиционна къща от кал (2 януари). На съпътстващите празненства жените задължително обличат своите разноцветни полери (традиционни рокли, характерни за региона).

Ден 7 – Плая Венао
В този ден ще шофирате до Плая Венао, където ще прекарате две нощувки за пълна почивка. Плая Венао е малко градче в южната част на Панама с красив залив, където можете да релаксирате на плажа.

Ден 8 – Плая Венао
И този ден ще се насладите на Плая Венао. Можете да вземете уроци по сърф или да се потопите в съседната тропическа гора в търсене на диви животни. Препоръчваме ви пътуване до остров Исла Игуана, където белите плажове и пъстрият подводен свят ще ви очароват.

Ден 9 – Лас Лахас
Чрез живописно шофиране през вътрешността ще достигнете до западния бряг в провинция Чирики. Лас Лахас е красиво разположен между устията на две реки. Прекрасно е да се разхождите по километричния почти безлюден плаж и неговите лагуни.

Ден 10 – Лас Лахас
Свободен ден за собствени забавления. Можете да се разходите по плажа или да оставите брега зад себе си, за да посетите Сантяго през Тоноси и Макаракас. Възможни са много живописни екскурзии с лодка.

Ден 11 – Бокете
Следващата дестинация на вашето пътуване е Град Бокете, скрит в зеленината на Панама. Разположението му на 1200 метра надморска височина го прави идеален за производство на кафе, зеленчуци и цитрусови плодове. Разнообразни цветя също растат обилно тук. Можете да посетите плантация за кафе, но също така и да предприемете всякакви спортни дейности като пешеходен туризъм, рафтинг, каяк или спускане по въжена линия. За завършек можете да се потопите в горещите извори в района. В Бокете ще оставяте автомобила под наем, а през останалата част от пътуването ще използвате различни трансфери.

Ден 12 – Бокете
Бокете също така е добра изходна позиция за Sendero de los Quetzales - известният 8-километров пешеходен маршрут, който минава от Серо Пунта до Бокете. В този ден ще имате пешеходен тур с водач, като по време на разходката може да видите известната птица Кецал, на която е кръстен маршрутът.

Ден 13 – Лодка до Бокас дел Торо
В този ден ще тръгнете рано сутринта за пътуването до Бокас дел Торо. Пътуването започва с микробус, като след като пристигнете в Алмиранте, се качвате на лодка до архипелага на островите. Ще слезете на главния остров - Исла Колон. Не бива да пропускате този красив архипелаг на карибското крайбрежие на Панама. Тук ще се насладите на красива природа, вкусна храна и дружелюбни хора.

Ден 14 – Бокас дел Торо
Въпреки че Бокас дел Торо е най-посещаваното място в Панама, то е запазило автентичната си атмосфера. Ако имате късмет, можете да видите от вашата хотелска стая как плуват делфините. Баракуди и скатове също са често срещани в тези води.

Ден 15 – Бокас дел Торо
Това е последният ви ден в Бокас дел Торо. Можете да го прекарате в хамак, сърфирайки или карайки колело, за да разгледате Исла Колон. С лодка такси можете да разгледате околните острови за няколко долара и да потърсите най-красивите места на Бокас дел Торо. Тук могат да се празктикуват разнообразни дейности като гмуркане с шнорхел, дайвинг, риболов, пешеходни разходки, каяк или наблюдение на делфини. Можете да се потопите както в суматохата и забавлението, така и в спокойствието и природата.

Ден 16 – полет до Панама Сити
В този ден ще се придвижите с водно такси от хотела до летището на Исла Колон, откъдето ще вземете самолет за Панама Сити. След като пристигнете, ще бъдете транспортирани с частен трансфер до хотела за последната нощувка.

Ден 17 – заминаване
Пътешествието ви в Панама приключва и ще бъдете транспортирани с частен трансфер до летището. Според вашите желания можем да предложим и варианти за удължаване на пътуването.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Панама |  Оферти - Панама |  Екскурзии - Панама |  Екскурзии - Панама |  Индивидуално пътуване - Панама |  Индивидуално пътуване - Панама

Избрани оферти