Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

РАЗХОДКА В ПАРИЖ с круиз по Сена

Номер на оферта

/

231913

Дати & цени

Цената включва

==Самолетен билет с включени летищни такси София - Париж (летище Шарл де Гол) - София с директен полет на България Ер с включен салонен багаж до 10 кг. и чекиран багаж до 23 кг. на турист
==Трансфер летище Шарл де Гол - хотел - летище Шарл де Гол
==3 или 4 нощувки със закуски в хотел-категория по избор:
в хотел-категория 3* (Ibis Paris 3* или подобен с удобна транспортна връзка до центъра)
в хотел-категория 4* (Paris Gare du Nord 4* или подобен с удобна транспортна връзка до центъра)
==Туристическа програма "Класически Париж" с местен лицензиран екскурзовод на български език
==Панорамен круиз с корабче по Сена
==Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на застрахователна компания "Армеец"

*Възможно е екскурзията да се осъществи и с директен полет на Уиз Ер София - Париж (летище Бове) - София (предлага се при изчерпване на местата по полетите на България Ер) с включен трансфер летище Бове-хотел в Париж-летище Бове - цена на запитване

Цената не включва

Доплащане за хотел 4* в център (район Париж 1 - Grand Hotel Dechampaigne 3* или подобен): 255 лв на турист
Доплащане за хотел 4* в център (район Париж 1 - Mansart 4*, Therese 4*, Lumen Paris Louvre 4*, Ducs D'Anjou 4* или подобен): 255 лв на турист
Задължително доплащане за слушалки по време на туровете (3 EUR на човек - при повече от 4 записани) - на място
Градска такса (2-3 € на човек на ден) - на място, на рецепция

Застраховка "Отмяна на пътуване" - възстановява заплатената сумата при невъзможност за пътуване по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя. Заявява се до 5 календарни дни след резервация.
Разходи за градски транспорт (на място): карнет 10 билета (16,90 EUR към 01.11.2019)
Екскурзии по желание

Програма на пътуването

ГАРАНТИРАН ТУР НА ПАРИЖ С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!
ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ И ИЗПЪЛЕНИЕ НА УСЛУГИТЕ ПО ПРОГРАМАТА ПРИ МИН. ДВАМА ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ!!!

ДАТИ ПО ИЗБОР
Цените са валидни за индивидуални туристи и НЕ са валидни за пътувания в периоди на национални празници и официално обявени почивни дни.


Пакет 3 нощувки заминаване всяка събота или понеделник
в хотел 3* - 980 лв
в хотел 4* - 1100 лв

Пакет 4 нощувки заминаване всяка събота или понеделник
Вариант 1/а - в хотел 3* - 1050 лв
Вариант 1/b - в хотел 4* - 1218 лв


*Доплащане за хотел 3* в район Париж 1, център: 255 лв на турист в двойна стая (Вариант 2/a)
**Доплащане за хотел 4* в район Париж 1, център: 255 лв на турист в двойна стая (Вариант 2/b)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================


ПРОГРАМА:

1 ДЕН
СофияПариж
Отпътуване от София за Париж. Трансфер и настаняване в хотела (след 14:00 ч.).
Среща с екскурзовода за пешеходен тур "Класически Париж" (включен в цената, ползва се градски транспорт):
Нашият екскурзовод ще даде първи ориентири за града, за района около хотела, както и за начините за придвижване с градски транспорт и ще ви заведе на първата вълнуваща "среща" с някои от най-емблематичните забележителности на Париж: величествената сграда на операта Гарние и разположените в близост елегантни галерии Лафайет и Прентан, площад Вандом с най-луксозните бутикови бижутерийни магазини, площад Конкорд с уникална гледка към Триумфалната арка и шикозното авеню Шан-з-Елизе, градините Тюйлери, Лувъра (отвън), мостовете "Пон де-з-Ар" и "Пон Ньоф" - най-старият мост, свързващ двата бряга на река Сена, остров Сите - Съдебната палата с Консиержьори и Светия Параклис, цветния пазар "Елизабет II", Катедралата „Нотр-Дам дьо Пари“ - един от първообразите на готиката, Латинския квартал и лъкатушещите му улички, приютили ресторанти и кафенета с типична парижка атмосфера, площад „Сен Мишел“ с фонтана на Св. Михаил и др.
Круиз с панорамно корабче по Сена с ауидиод (включен в цената) - по време на разходката се разглеждат панорамно едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др. (Продължителност: 1 час). Самостоятелно прибиране в хотела.
Нощувка.

2 ДЕН Париж – Дворецът "Версай" ~25 km
Закуска.
По желание (с доплащане) - Пешеходен тур "Духът на Монмартър" с екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ или площада на художниците, мелницата „Мулен ду ла Галет“, Розовата къща, кабарето „Пъргавия заек“, ателието „Бато Лавоар“ - ателието на Пикасо, кабаре „Мулен Руж“, пл. „Абес“ със Стената на любовта, църквата „Сен-Жан“.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Акцент на тура е снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г. на най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град.
По желание (с доплащане): Полудневна екскурзия до двореца "Версай" с местен екскурзовод на български език и еднопосочен трансфер - най-пищният кралски дворец е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г., когато Луи ХІV - "Кралят Слънце" се премества тук от Париж със своя двор, до 1789 г., когато разбунтувалият се народ идва пеша от Париж и принуждава Луи ХVІ и Мария Антоанета да напуснат двореца. Посещението включва разглеждане на Големите апартаменти, където са протичали официалните дневни церемонии и откъдето се открива впечатляваща гледка към геометрично оформените градини. Залите са богато украсени с полихромен мрамор, скулптури, фрески, гоблени и ценна мебелировка. Най-впечатляваща е Огледалната зала, където в 17-те големи огледала се отразява светлината от 17 прозореца, разположени срещу тях. В свободното време можете да посетите прочутите Версайски градини, Големия Трианон, Малкия Трианон и "селцето на кралицата" - фермата на Мария Антоанета или да се насладите на реномираната кухня на шеф Ален Дюкас в ресторант "Ore", разположен в една от сградите на двореца, където по времето на Луи XVI се е помещавало френското финансово министерство.
Свободно време в Париж.
Нощувка.

3 ДЕН Париж
Закуска.
Възможност за шопинг или за самостоятелно посещение на „Желязната дама“ - Айфеловата кула, която като безспорен символ на града извисява елегантния си силует в парижкото небе от 1889 г.
По желание (с доплащане): "Лувъра и неговите шедьоври" - самостоятелно посещение с предварителна резервация с час за вход. Музеят Лувър е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. и в неговите три крила са изложени безценни произведения на изящното изкуство на именити художници като Рембранд, Рубенс, Тициан и много други. Най-известно е крилото „Денон”, където в една от залите се съхранява прочутата "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още много творби от италианската живопис.
По желание (с доплащане): Посещение на представление в кабаре Мулен Руж (самостоятелно посещение, необходимо е ползване на градски транспорт) - най-известното историческо кабаре на Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр.
Нощувка

4 ДЕН (За пакетите с 4 нощувки) Париж-София
Закуска.
Свободно време в Париж.
Нощувка.

ПОСЛЕДЕН ДЕН
ПарижСофия

Закуска.
Трансфер до летището. Отпътуване за България.


Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките и графика на екскурзовода.


Офертата не се предлага в периоди, включващи дни, обявени за национални празници!
Възможно заминаване в периода 01.02.-20.12.2020
(без периоди, включващи официални празници)



По желание (заявяват се и се заплащат предварително; записване на място не е възможно):

"Духът на Монмартър"- пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (Продължителност на екскурзията: около 2 часа; ползва се градски транспорт): 89 лв
"Величието на двореца Версай" - полудневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса за двореца - без градините и еднопосочен трансфер; продължителност на екскурзията - около 3 часа)
Провежда се при мин. 4 записани пълноплащащи туристи. Цена: 159 лв на турист.
Програмата за Версай е организирана с еднопосочен трансфер Париж-Версай и самостоятелно връщане от Версай до Париж с влак или автобус, което дава възможност на туристите (след приключване на екскурзоводската беседа) да останат за самостоятелно посещение и разходка без ограничение на времето за престой в прочутите Версайски градини - Големия Канал и алеите с прекрасни фонтани, посветени на различни божества от митологията, Големия Трианон, Малкия Трианон, "селцето на кралицата" - фермата на Мария Антоанета или да се насладите на реномираната кухня на шеф Ален Дюкас в ресторант "Ore", разположен в една от сградите на двореца.
За връщането в Париж може да ползва удобен обществен транспорт (билетът не е включен в цената, закупува се на място) - екскурзоводът ще даде най-подробни упътвания и ще окаже при нужда съдействие при закупуването на билети. Възможности: с влак - жп гарата е много удобно разположена в близост до двореца, ориентировъчна цена за билет: 3,50 €; с автобус 171 от спирка пред самия дворец до метростанция Pont de Sevres - линия 9 (с валиден билет T+ - 1,90 €).
В случай че туристите не желаят да останат самостоятелно в градините на двореца, връщането до Париж може да е заедно с екскурзовода, веднага след приключване на беседата в залите на двореца.

"Лувъра и неговите шедьоври" - самостоятелно посещение (включва поименен билет за вход с гарантиран час за вход, такса резервация): 40 лв на турист;
"Шедьоврите на музея Орсе" - с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса; продължителност на беседата: около 2 часа): 108 лв на турист;

ОПЦИОНАЛНИ ЕКСКУРЗИИ - провеждат се при мин. 4 записани туристи:

Полудневна екскурзия "По стъпките на Винсент Ван Гог в Овер-сюр-Оаз" с влак (включва билет за влак, обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод; продължителност на тура: около 5-6 часа):
Цена при 4-8 записани туристи: 169 лв на турист
Екскурзията може да се проведе и с друг лицензиран транспорт с тръгване от хотела (минибус и др.) - цена на запитване

Полудневна екскурзия "На гости на Клод Моне в Живерни" с влак (включва билет за влак, обслужване на български език от местен лицензиран екскурзовод; продължителност на тура: около 5-6 часа):
Цена при 4-8 записани туристи: 169 лв на турист
Екскурзията може да се проведе и с частен транспорт с тръгване от хотела (минибус и др.) - цена на запитване

Билети за посещения на атракци:
Дисниленд: цена на запитване. Самостоятелно придвижване с влак RER от спирка на метро Nation или друга - за подробности вижте по-долу в "Полезна информация";
Представление в Мулен Руж: 262 лв на човек. Цената включва билет за вход и 1/2 бутилка шампанско; такса резервация. (Дрес код: спортно-елегантно облекло. Не се допускат деца под 6 г.; Продължителност на представлението: около 2 часа; от 19:00 ч. или от 21:00 ч.)

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.


Описание на примерните хотели по програмата (името на конкретния хотел се обявява 10 дни преди датата на заминаване)

HOTEL IBIS STYLES GARE DE L"EST - или подобен от веригата Ibis Styles.
Хотелът се намира на 5 минути пеша от канала Сен Мартен и на 15 мин. пеша от Големите булеварди - търговска улица, на която се намират музея на восъчните фигури, Операта Гарние, галериите Лафайет и др. Метростанция Chateau Landon се намира точно до хотела и осигурява директна връзка до центъра на града. Метростанция Louis Blanc е само на 400 м. Той предлага комфортни стаи за гости с безплатен Wi-Fi интернет и климатик. Всички стаи са със съвременен интериор в светли цветове и разполагат със сателитна телевизия и баня с вана. В близост до хотела има ресторанти, супермаркет и различни магазини.

PARIS GRAND BIBLIOTHEQUE 4*
Хотелът се намира на 160 метра от метростанция Biblioth?que Fran?ois Mitterrand и предлага директен достъп до Сен Лазар и шикозния район Мадлен. Предлага просторни суити с безплатен Wi-Fi достъп до интернет.

HOTEL PARIS LOUIS BLANC 3* SUPERIOR
Хотелът се намира на 2 минути пеша от канала Сен Мартен и на 20 мин. пеша от Големите булеварди - търговска улица, на която се намират музея на восъчните фигури, Операта Гарние, галериите Лафайет и др. Метростанция Louis Blanc се намира срещу хотела и осигурява директна връзка до центъра на града. Всички стаи са климатизирани и разполагат с телевизор, сейф и удобства за приготвяне на кафе и чай, баня със сешоар. В непосредствена близост до хотела има ресторанти, супермаркет и различни магазини.

MERCURE PARIS GARE DU NORD 4*
Хотелът се намира на 450 м. от хотел PARIS LOUIS BLANC и на 20 мин. пеша от Големите булеварди - търговската улица, на която се намират музея на восъчните фигури, Операта Гарние, галериите Лафайет и др. Метростанция Magenta е на 250 м. от хотела и осигурява директна връзка до центъра на града. Метростанция Louis Blanc е само на 400 м. Всички стаи са климатизирани и разполагат с плоскоекранен телевизор, баня със сешоар. В близост до хотела има ресторанти, супермаркет и различни магазини.

CARLTON"S MONTMARTRE 4*
Разположен в оживения квартал Монмартър, този хотел е на 10 минути пеша от базиликата Сакре Кьор и от кабаре Мулен Руж. Хотел Carlton се помещава в сграда в стил Хаусман и разполага с тераса на покрива си с панорамен изглед към Париж. Метростанции Pigalle и Anvers са на 250 метра.

ХОТЕЛИ 4* ОТ ВЕРИГАТА BEST WESTERN


=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Индивидуално пътуване - Франция |  Индивидуално пътуване - Париж

Избрани оферти