Оферта номер: 228631

РУСИЯ - Екскурзия до Санкт Петербург | Имперската столица

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Санкт Петербург и Екскурзии в Русия.

РУСИЯ - Екскурзия до Санкт Петербург | Имперската столица
от 2155 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
Самолетен билет за полет София-Москва-Санкт Петербург-Москва-София с полети на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
Летищни такси 365 лв към 01.12.2018(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
Трансфери и транспорт с туристически автобуси;
6 нощувки със закуски на блок маса в хотел Dashkova residence 3* в Санкт Петербург в стандартни стаи или подобен;
Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост
Екскурзии до Петерхоф и Царско село;
Посещение на Ермитаж;
Посещение на Казанската катедрала , храм „Възкресение Христово“, Юсуповски дворец
Всички входни такси за посещаваните обекти;
Обработка на документи за руска виза;
Екскурзоводско обслужване на български език;
Водач от България по време на пътуването;
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
Слушалки по време на туровете с екскурзовод.
с включени летищни такси
6 нощувки със закуски в стандартни стаи в хотел "Saint Petersburg" 4* в Санкт Петербург
Трансфери летище-хотел-летище
Описаната програма с екскурзовод на български език
Входни такси за посещаваните музеи по програмата
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро към ЗАД "Армеец"
Цената не включва
Туристическа руска виза - 120 лв. за български граждани
Нощен круиз по река Нева - 80 лв. на човек при минимум 15 души
Входна такса за музея на Фаберже - 450 рубли (аудиогид - 150 рубли)
Вечеря и фолклорно шоу в ресторант „Демидов” – около 45 Евро
Разходи за лични нужди.
По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. - 25 лв.
ЕКСКУРЗИЯ В РУСИЯ - Имперската столица Санкт Петербург

София - Санкт Петербург /Петерхоф, Царское село/ - София

==========================================================

ДАТА НА ОТПЪТУВАНЕ: 12.08.2019 г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 7 дни / 6 нощувки

==========================================================

ПАКЕТНИ ЦЕНИ:
Възрастен в двойна стая - 2155 лева
Възрастен в единична стая - 2525 лева
Възрастен на доп. легло в двойна стая - 1985 лева

Бонус: Нощен круиз по река Нева

===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН: 12.08.2019 СОФИЯ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Излитане от София, Терминал 2 в 12:30ч. с АК Аерофлот за Москва. Пристигане на летище Шереметиево - 2 в 15:35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч. Пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 13.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. Следва посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език - грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура - само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има само оригинали, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 14.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ЦАРСКОЕ СЕЛО - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език. Забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година. Разглеждане на парка на двореца. Връщане в Петербург. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 15.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - ПЕТЕРХОФ - САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език. Извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Петербург. Свободно време. Нощувка.

По желание: Вечерта - посещение на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.

ПЕТИ ДЕН: 16.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Екскурзия с екскурзовод на български език - посещение на най-големия храм в Санкт ПетербургКазанската катедрала, построена от император Павел 1 по подобие на Ватикана. Колонадата,която описва полукръг около събора е като тази около ватиканската църква Свети Петър. Друга ценна реликва е чудотворната икона на Казанската Богородица,която е била преместена в Княз Владимировския събор. След което се посещава и Храм „Възкресение Христово“, дословно Храм „Спасител на кръвта“, е православна църква, която се намира в Санкт Петербург, Русия. Построена е на мястото, на което император Александър II е бил смъртоносно ранен през 1881 г. Оттам идва и името на църквата – Църквата на нашия спасител върху пролятата му кръв. Това е един от най-сниманите храмове, впечатлява с красивия ексктериор, но е богато украсена и отвътре, мозайките са дело на едни от най-добрите руски художници за времето си. Разглеждане на Юсуповски дворец - едно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра. Нощувка.

По желание: Нощен круиз по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и осветения през нощта уникален град.

ШЕСТИ ДЕН:17.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане. Нощувка.

По желание: Посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва 9 от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид - бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.
Вечерта по желание: посещение на традиционен ресторант с фолклорна програма.

СЕДМИ ДЕН:18.08.2019 САНКТ ПЕТЕРБУРГ - МОСКВА - СОФИЯ

Закуска (сух пакет). Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Аерофлот в 05:10 ч. , кацане в Москва 06:25 ч., излитане 08:20ч. Кацане на летище София в 11:35 ч.


===============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


===============================================================
БЕЛИТЕ НОЩИ на САНКТ ПЕТЕРБУРГ
от 2079 лв.
БЕЛИТЕ НОЩИ на САНКТ ПЕТЕРБУРГ
5 нощувки
Самолет
Санкт Петербург
Транспорт - Санкт Петербург Заведения - Санкт Петербург Хотели - Санкт Петербург Пазаруване - Санкт Петербург Събития - Санкт Петербург Забележителности - Санкт Петербург
Най-важното предизвикателство на път (и не само): Откажи се от нещо
Масленица в Русия - празникът на палачинките и огъня
Празникът на Санкт Петербург - градът, построен върху блато