Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Рим, Тоскана и Чинкуе Тере с полет от София - 05.09.2020г.

Номер на оферта

/

229417

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София – Рим с авиокомпания България еър
*Самолетен билет Бергамо – София (директен полет) с авикомпания Уиз еър
*Летищни такси 54 евро/106 лв. от София (към 21.11.2019) – точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща
*Чекиран багаж до 20кг + 10кг ръчен с размери 40x30x20см
*2 нощувки със закуски в Рим
*1 нощувка със закуска и вечеря по фиксирано меню в Кианчано Терме
*4 нощувки със закуски и вечери по фиксирано меню в Монтекатини Терме
*1 нощувка със закуска и вечеря по фиксирано меню в района на Бергамо
*Трансфер летище – хотел – летище
*Транспорт с климатизиран автобус из Италия
*Туристическа програма в Милано (1.30 часа)
*Обзорна екскурзия в Сан Джиминяно (1,30 часа)
*Обзорна екскурзия в Сиена (1,30 часа)
*Обзорна екскурзия в Рим (2 часа)
*Обзорна екскурзия в Монтепулчано и Монталчино
*Дегустация в Монталчино
*Дегустация в Сан Джиминяно
*Екскурзоводско обслужване на български език
*Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
*Представител на фирмата - организатора

Цената не включва

*Градски такси
*Слушалки – 15 евро/ 29 лева на човек за целия престой в Италия
*Доплащане за 1-ви ред в автобуса – 30 евро/59 лв на човек – 2 броя седалки
*Доплащане за 2-ри ред в автобуса – 20 евро/39 лв на човек – 4 броя седалки
*Входни билети за посещаваните обекти
*Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
*Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.
*Лични разходи
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи от 64 до 74 години – 18лв
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 74 години (туристи над 74г се застраховат при различни условия, възможно е застрахователната компания да изисква попълване на здравна декларация)

Програма на пътуването

Рим, Тоскана и Чинкуе Тере с полет от София - 05.09.2020г.

Маршрут: РимВатиканаСиена - Сан ДжиминяноФлоренция - Монтепулчано – Монталчино – Пиза – Лука - Чинкуе Тере - Милано


Цена на човек в двойна стая:
05.09 - 13.09.2020г. - 1369 лв.

Ранно записване до 30.06.2020г.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден СОФИЯ – РИМ - ВАТИКАНА
Полет от София в 07:35ч. и кацане в Рим в 08:25ч. Туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св. Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 20 и максимум 37 туристи!!! - цена 90 лв.). ВАТИКАНА - Да дойдеш в Рим и да не видиш папата... Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св. Петър и Сикстинската капела, Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство. Нощувка в хотел Ih Hotel La Mela 4* или подобен.

2-ри ден РИМ
Закуска. Туристическа обиколка с екскурзовод на български език на РИМ-Великият! Когато си в Рим означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град: Колизеума (едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!), Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност - около 2 часа, придвижване с метро). Свободно време или по желание, срещу доплащане – пешеходна обиколка с екскурзовод на български език на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе” (цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил – 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи”.

3-ти ден МОНТЕПУЛЧАНО – МОНТАЛЧИНО – КИАНЧАНО ТЕРМЕ
Закуска. Отпътуване за Тоскана.
Както става ясно, след Рим влизаме в Тоскана. Монтепулчано е средновековно градче, наричано Перлата на 16 век. Тук флорентински майстори и архитекти са строили модерни за онова време палати и оттогава е останала традицията всяка година през последната неделя на август да се провежда надбягване с бъчви, в което участват по двама представители от 8 квартала. Търкалят ги повече от километър. Защо с бъчви? Защото Монтепулчано се слави с изключителното си червено вино Нобиле от Монтепулчано. Следва посещение на Монталчино - китно градче с кафенета и малки занаятчийски работилници. Слави се още от 15 век с едно от най-престижните червени вина в Италия - Брунело от Монталчино, което задължително отлежава минимум пет години. Следва дегустация на вино. Отпътуване за Кианчано Терме. Настаняване в хотел ATLANTICO PALACE HOTEL **** и нощувка.

4-ти ден СИЕНА И САН ДЖИМИНЯНО
Закуска. Отпътуване за Сиена. СИЕНА е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр. Отпътуване за един от най-живописните градове на област ТосканаСан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”.САН ДЖИМИНЯНО е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният... Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.Ще направим и дегустация в Сан Джиминяно - царицата на белите тоскански вина Вернача. Дегустацията се провеждала в магазин с различни сирена - отлежали и полуотлежали овчи сирена с различни обвивки: орехови листа, слама, може да се опитат колбаси от глиган или с трюфели. Тук е актуална винената листа на Киянти.Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел HOTEL MIRO" *** Montecatini или подобен. Вечеря и нощувка.

5-ти ден ФЛОРЕНЦИЯ
Закуска. По желание, срещу доплащане отпътуване за Флоренция. ФЛОРЕНЦИЯ е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза. Свободно време във Флоренция или по желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език. Вечеря и нощувка.

6-ти ден ПИЗА И ЛУКА
Закуска. Целодневна туристическа програма в западната част на Тоскана (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Пиза – един от най-популярните италиански градове. Посещение на площада на чудесата с Наклонената кула – символът на града, Катедралата и Баптистерия. Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град. Заминаване за Лука и разглеждане на историческия център: площад „Сан Микеле”, катедралите „Св. Михаил” и „Св. Мартин”, родната къща на Джакомо Пучини. Свободно време за разходка сред атрактивните средновековни улички на града. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден ЧИНКУЕ ТЕРЕ
Закуска. Свободно време или по желание, срещу доплащане посещение на 3 от селцата на Чинкуе Тере.
Отпътуване към Ла Специя. НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ЧИНКУЕ ТЕРРЕ” – наниз от пет селца, останали в безвремието. До ХІХ век били достъпни само с лодка откъм морето или с магаре по стръмните склонове. Сега това е резерват, без достъп на автомобили, радващ окото и... стомаха – красивите разноцветни фасади на къщите и с местните специалитети с морски дарове, прясна паста, традиционното сладко вино „шакетра” и сладоледа.
Завръщане в хотела. Вечеря и нощувка.

8-ми ден МИЛАНО
Закуска. Отпътуване към Милано. Обзорна екскурзия. МИЛАНО – столицата на областта Ломбардия. Градът, който диктува световната мода – разходете се по известната улица „Монтенаполеоне” и ще се убедите в това. Ще ви предаставим възможност и за шопинг на поносими цени, но Милано не е само мода: площадът с катедралата Дуомо, галерията Виктор Емануил ІІ, прочутата Миланска скала и др. забележителности ще обогатят впечатленията ви от гостуването в града на двата футболни гранда – Интер и Милан. Настаняване в хотел Villa Zoia 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

9-ти ден БЕРГАМО – СОФИЯ
Полет на България еър в 09:15 от Бергамо и кацане в София в 12:15.

=============================================================

Градски такси:
Рим:
*За хотели 3* - 4 евро на човек на ден
*За хотели 4* - 6 евро на човек на ден
Монтекатини:
*За хотели 3* - 1 евро на човек на ден
*За хотели 4* - 1,40 евро на човек на ден
Милано:
*За хотели 3* - 4 евро на човек на ден
*За хотели 4* - 4 евро на човек на ден

Допълнителни екскурзии:
*Ватикана – цена 46 евро (90 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)
*Пешеходна обиколка на църквите „Сан Джовани ин Латерано”, „Сан Клементе” (цената не включва посещение на криптата, където се намира гробът на Св. Кирил – 10 евро), „Сан Пиетро ин Винколи” – 20 евро (40 лева на човек, включва екскурзовод на български език)
*Флоренция - 46 евро (90 лева на човек - включва транспорт до Флоренция и обратно, екскурзовод на български език)
*Посещение на Уфици – 43 евро (85 лева на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)
*Чинкуе Тере - 56 евро (110 лева на човек - включва билети за влак и екскурзовод на български език, с когото се посещават 3 от селцата)
*Пиза и Лука – 46 евро (90 лева на човек – включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български език)
*Минимален брой участници за доп. екскурзии: 20 човека
-Забележка: записват се в България месец преди датата на отпътуване!
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.

Забележки:
*Минимален брой участници за осъществяване на екскурзията: 30
*Срок за уведомяване за ненабран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:
*10% от сумата при резервация
*20% от сумата следва да се заплати до 60 дни преди отпътуване
*Доплащане до 100% - 45 дни преди отпътуване

Необходими документи:
*Валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация;
*За деца до 18г, пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
*Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
*между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 29-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД".
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492/27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  6 септември 2023 - Италия |  6 септември 2023 - Рим

Избрани оферти