Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рио де Жанейро

Рио де Жанейро – перлата на Бразилия

Номер на оферта

/

239425

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Мюнхен-Рио де Жанейро-Мюнхен-София на АК Луфтханза- ВАЖНО: Цените на самолетните билети по офертата са в икономична класа по редовни полети на авиокомпанията. След постъпване на резервация е необходимо цената да се препотвърди, като е възможно доплащане, ако няма места в съответната класа.
Ръчен и чекиран багаж
7 нощувки със закуски в хотел Mirador Rio 4* или подобен
Полудневна екскурзия до Корковадо и Христос изкупителя
Полудневна екскурзия до Захарната глава
Екскурзовод на руски или английски език по време на обиколките
Съпровождащ представител от агенцията при група минимум 10 човека
Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица до 64,99 г.

Цената не включва

PCR или антигенен тест, необходим за влизане в Бразилия
Застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро за лица над 65 г. - 25 лв.
Застраховка Отмяна на пътуване - препоръчителна
Допълнителни екскурзии
Бакшиши
Лични разходи

Програма на пътуването

Маршрут: София-Мюнхен-Рио де Жанейро-Мюнхен-София

9 дни / 7 нощувки

=============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================================


ПРОГРАМА:


ПЪРВИ ДЕН: София-Мюнхен-Рио де Жанейро
Отпътуване от летище София с редовен полет на АК Луфтханза до Мюнхен с последващ полет до Рио де Жанейро.

За влизане в Бразилия към м. май 2023 г. се изисква:

Доказателство за ваксинация, отпечатано или в електронен вид, на португалски, английски или испански език; ИЛИ

Доказателство за отрицателен или неоткрит антигенен тест или RT-PCR, направено един ден преди качване на борда

Предварително разписание /подлежи на препотвърждение до една седмица преди заминаване/:

Дата Полет номер Излита от Час Каца в: Час
08.окт LH1707 София 06:00 Мюнхен 07:00
08.окт LH500 Мюнхен 12:15 Рио де Жанейро 19:05
15.окт LH501 Рио де Жанейро 20:50 Мюнхен 13:15
16.окт LH1704 Мюнхен 15:50 София 18:40

Кацане на летище Рио де Жанейро. Минаване на паспортен и митнически контрол.

Посрещане от представител на местния туроператор.

Трансфер и настаняване в хотел Mirador Rio 4* или подобен.

Нощувка.


ВТОРИ ДЕН: Рио де Жанейро
Закуска.

Екскурзия до Корковадо. Статуята на Христос Спасителя се намира на върха на планината Корковадо. Смята се за символ на града и цялата страна. Паметникът е изграден от стоманобетонен материал и сапунен камък. Височината на статуята е 38 метра, теглото – 1145 тона, а размахът на ръцете – 30 метра. До върха на пиедестала е изградена железопътна линия. Смята се за първата в Бразилия и е пусната в движение много преди статуята.

За да построят Христос Спасителя, архитекти и скулптори имат нужда от почти девет години (1922-1931). Скицата на паметника е проектирана от художника Карлос Осуалд. Предложението му да направи Христос с протегнати ръце води до факта, че от разстояние фигурата изглежда като невероятно голям кръст. Всички детайли на скулптурата са направени във Франция и транспортирани до Бразилия. До подножието на статуята води стълба с 220 стъпала. В основата на мраморния цокъл има малък параклис.

Паметникът е тържествено открит и осветен на 12 октомври 1931 г. От 2007 г. Христос Спасителя има статут на чудо на света.

Свободно време.

Възможност за допълнителна екскурзия – Самба шоу с вечеря.


ТРЕТИ ДЕН: Рио де Жанейро

Закуска.

Екскурзия до Захарната глава. Планината Sugar Loaf (или Pan di Azucar) е друга визитна картичка на красивия Рио де Жанейро, по чиито улици Остап Бендер толкова мечтаеше да ходи в бели панталони. Планината Pan di Azucar е доста малка – само 369 метра, но това не пречи да бъде великолепна площадка за наблюдение, която предлага прекрасна гледка към града и околностите му.

Португалците са първите, които се заселват в подножието на Захарната глава през 1565 г. Именно те са дали името на планината – Пан-ди-Асукар (Захарна глава). Днес съществуват много версии за произхода на името.

През 1903 г., бразилското правителство решава да построи кабинков лифт до върха на планината, благодарение на което днес всеки може да стигне до наблюдателната площадка на върха с уютен фуникуляр. По пътя можете да слезете на една от спирките – Praia Vermelha (Червен бряг) или Mount Urca с хеликоптерна площадка и концертен амфитеатър.

Mount Sugar Loaf ще ви посрещне с главозамайващи гледки – потънали в зеленина през деня, а през нощта в светлината на фенерите на Рио де Жанейро, морето лежи под него, статуята на Христос Спасителя се рее над града…

Свободно време.

Нощувка


ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Рио де Жанейро

Закуска.

Възможност за допълнителна екскурзия: Тази сутрин ви предлагаме Круиз през залива Гуанабара

Открийте красотата на Рио де Жанейро и вижте невероятните му забележителности по време на круиз през историческия залив Гуанабара. По време на круиза ще видите Sugarloaf Mountain, известния плаж Copacabana и Corcovado Mountain, където се намира световноизвестната статуя на Христос Изкупителя. По време на вашето пътуване на връщане можете да изберете да спрете за допълнителен обяд с барбекю, преди да продължите круиза си, за да се насладите на спиращите дъха гледки на крайбрежието на Рио де Жанейро. Рио де Жанейро се смята за един от най-красивите градове в света и това е идеалният начин да го видите. Екскурзията е с продължителност 4 часа.

Свободно време.

Нощувка в хотела.


ПЕТИ ДЕН: Рио де Жанейро

Закуска.

Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: Петрополис

След като потеглите от Рио, имате възможност да се отпуснете по време на 2-часовото шофиране, докато се изкачвате по хълмовете към Петрополис, разположен на 823 метра над морското равнище. Историческият Петрополис е известен с периода, когато Бразилия е била монархия, управлявана от Дом Педро II. Започвате обиколката със спирка в Casa do Alem?o. Разположена на входа на града, закусвалнята е известна с немски колбаси и крокети. След това ще се полюбувате на градините пред двореца Quitandinha. Продължавате обиколката в Императорския дворец. Ще разгледате интериора на двореца и ще видите оригиналните мебели, картини, дрехи и бижута, използвани от кралското семейство в бившата им лятна къща. След това ще се насладете на неоготическата архитектура на катедралата Свети Петър от Алкантара. Ще направите снимки в Кристалния дворец, някога използван като лична градина на принцесата. След това, ще направите почивка и ще се насладете на обяд в ресторант на шведска маса (ако е избрана такава опция). В противен случай използвайте свободното си време за разходка из града. Ще спрете в Casa de Chocolate Katz, преди да се върнете в Рио де Жанейро. Целодневна екскурзия.

Свободно време.

Нощувка


ШЕСТИ ДЕН: Рио де Жанейро

Закуска.

Възможност за допълнителна екскурзия: Бразилски страсти: карнавал, самба и футбол

Днес ви предлагаме една обиколка, която ще ви потопи в истинските страсти на бразилците. След като ви вземат от хотела, ще отидете до стадион Марио Филю, известен още като стадион Маракана. Ще посетите съблекалнята, украсена с фланелки на някои бразилски клубове, стаята за загряване и залата за пресконференции. Дори ще можете да седнете на една от пейките, сякаш сте част от дублиращия отбор, и накрая да излезете на терена и да се почувствате като известен футболист.

След Maracan?, ще посетите Samb?dromo, където се провежда карнавалния парад, както и до Samba City, където много танцови школи по самба изработват своите поплавъци и костюми за парада. Ще имате възможност да изпробвате карнавален костюм и се почувствайте като крал, принцеса или гръцки бог или богиня! Тази част от обиколката завършва с почивка за обяд в традиционен ресторант, където можете да опитате традиционното бразилско чураско, вид месо на скара.

След обяд, ще посетите музея на бразилския футболен отбор. Ще научите как най-славният и страховит отбор от играчи е отговорен за превръщането на футбола в национална страст и ще разберете защо 200 милиона жители стават футболни треньори по време на играта. Ще видите трофеи, снимки, изображения и най-съвременни технологии, които правят посещението в музея невероятно и интерактивно изживяване. Екскурзията е целодневна.

Свободно време.

Нощувка


СЕДМИ ДЕН: Рио де Жанейро

Закуска.

Свободно време за разходки, купуване на подаръци и сбогуване с града.

Нощувка в хотела.


ОСМИ ДЕН: Рио де Жанейро-Мюнхен

Закуска.

Освобождаване на стаите в 12 часа.

Свободно време.

Трансфер до летище Рио де Жанейро за полет до Мюнхен.


ДЕВЕТИ ДЕН: Мюнхен-София

Кацане на летище Мюнхен и последващ полет до София.

Казане на летище София.

Край на програмата.


=============================================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================================

Тагове

Оферти - Бразилия |  Оферти - Рио де Жанейро |  Екскурзии - Бразилия |  Екскурзии - Рио де Жанейро |  Есен 2023 - Бразилия |  Есен 2023 - Рио де Жанейро

Избрани оферти