Начало / Екскурзии / Екскурзии - Женева

САВОЙ – сърцето на френските Алпи - 7 нощувки - самолет!

Номер на оферта

/

232510

Дати & цени

Цената включва

*самолетен билет за полети София – Женева – София с авиокомпания Wizz Air, с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
*транспорт по маршрута от програмата с пътнически ван;
*7 нощувки със закуски в двойна стая в подбрани хотели 3* в района на Тон, Албертвил, Моутиерс, Межев, Сейнт Жерве и Анмас;
*билет за двете въжени линии, които дават достъп до Егюий дю Миди;
*билет за атракционния влак до глетчера Мер дю Глас и входа за ледената пещера;
*билет за атракционния влак Tramway du Mont-Blanc;
*билети за кабинковите лифтове до връх Саулире 2738 м., които разделят долината Куршевел от долината Мерибел;
*опитен водач, който е запознат с района;
*здравна застраховка с покритие 10 000 Евро.

Цената не включва

*Допълнители услуги и хранения, неупоменати в програмата;

Програма на пътуването

САВОЙ – сърцето на френските Алпи - Самолет

Продължителност: 8 дни / 7 нощувки

Маршрут: Куршевел - Мерибел - Межев - Шамони - Анмас - Анеси - Албервил - Валморел - Женева

ДАТИ на отпътуване - тръгване всяка седмица в петък:
07.08.2020 - 14.08.2020
14.08.2020 - 21.08.2020 - Потвърдена дата
21.08.2020 - 28.08.2020
28.08.2020 - 04.09.2020
04.09.2020 - 11.09.2020

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:
*при група от 4 човека: 1740 евро
*при група от 6 човека: 1480 евро

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 - петък
Обеден полет София - Женева. Към 16 ч. отпътуване към Тон, който се намира на 56 км от летище Женева. Тон е симпатично планинско градче, сгушено сред високи алпийски хребети. Тук животът през седмицата се движи на бавни обороти и най-голямото събитие е съботният пазар, на който местните производители предлагат сирена, колбаси и сладка, собствено производство. Надвечер настаняване в хотел в района на Тон и свободно време за почивка и вечеря.

Ден 2 - събота
Закуска и отпътуване към Анеси. Градът е разположен в северната част на едноименното езеро, и е известан като „Перлата на Френските Алпи“. От крайбрежния булевард се откриват живописни гледки към езерото и заобикалящите го алпийски склонове. Архитектурата на града ще ви пренесе в приказка от средновековна Франция, като най-известни сгради са замъкът „Палас де Л’ил” и Шато Анеси. Градът е административен център на района и е едно от най-добрите места за живеене във Франция.
Следобед отпътуване към столицата на олимпийските игри от 1992 г. – Албервил. Градът е основан през 1836 г. от крал Карл Алберт на мястото на стария Cit? M?di?vale de Conflans, от който са останали градските стени. Днес Албервил е известен като „Средище на изкуствата и историята” и в това ще се уверите лично, след като се разходим покрай множеството работилнички, картинни галерии и ателиета, разположени из централните улички. Ще посетим и стария град, който е архитектурен паметник и е разположен на хълма, от другата страна на река Арли. Привечер настаняване в хотела и нощувка.

Ден 3 - неделя
Закуска. Отпътуване за световноизвестния ски курорт Куршевел, част от най-голямата свързана ски зона в света - Трите долини. Курортът обединява пет алпийски села на пет различни височини: Льо паз, Сейнт Бон, Куршевел 1550, Куршевел 1650 и Куршевел 1850. Там висококатегорийните ресторанти, луксозните магазини, хотелите-дворци и шалетата съжителстват с хижите, фермите, малките селски църкви и домовете на местните жители. Ще видите и най-високото действащо летище във Френските Алпи, което е разположено на над 2000 м. надморска височина. Ако времето позволява, ще се качим с два кабинкови лифта до връх Саулире 2738 м., който разделя долината Куршевел от долината Мерибел и от който се разкрива поразяваща гледка към Трите Долини.

Ден 4 - понеделник
Закуска. Отпътуване за Мерибел, друг световноизвестен планински курорт, популярен с разкошните панорами и с уюта на дървените хижи и шалета, сгушени между високи борове. Мерибел е разположен на две нива с надморска височина 1450 м. и 1750 м.. Курортът съчетава традиция и модерен стил, които ще откриете както във външния облик на градчето, така и в интериора на уютните заведения, хижи, ателиета и магазинчета. По обед ще слезем в долината, която свързва Френските Алпи с Италия и после ще се отправим към курорта Вал Торанс, който е разположен на 2300 м. н. в. По пътя ще спрем за обяд в Сейнт Мартин Белвил - очарователно планинско селце в средата на долината, заобиколено от планински върхове.

Ден 5 - вторник
Закуска и отпътуване към Межев – световноизвестен планински курорт. Пътят преминава през китни планински градчета, оградени от зелените склонове на Алпите. Меките планински хълмове, по които са накацали кокетни шалета, ферми и църкви внушават усещане за спокойствие и хармония. Разходка в централната част на Межев, която изобилства от традиционни ресторанти, сладкарници, магазини, ателиета и други места за забавление на туристите. Ще можете да се насладите на студена напитка на някой от китните площади. Курортът е известен и с множеството си заведения с изискани блюда и дегустации на вино.

Ден 6 - сряда
Закуска и отпътуване към жп гарата в Шамони, откъдето ще пътуваме с атракционен влак до глетчера Мер дю Глас. Пътуването трае около 20 минути, по време на които ще се насладите на планински потоци, борови гори, издълбани в скалите тунели и изумителни пейзажи. Последната спирка се намира на височина 1913 м., от където се открива внушителна гледка към простиращият се като замръзнало море глетчер. След кратко пътуване с кабинков лифт ще имате възможност да се доближите максимално до неговите ледове. Една от основните атракции там е ледената пещера, която ще посетим. Следобед, разходка в централната част на Шамони – градския площад, Kатедралата, Kметството, пешеходната и търговска зона. Връщане в хотела за вечеря.

Ден 7 - четвъртък
Закуска. Програмата за деня включва пътуване с лифт, който достига връх Егюий дю Миди (3842 м.), който се намира в подножието на Мон Блан – най-високият връх в Европа. Това, което прави пътуването с лифта уникално, е фактът, че за броени минути ще се издигнете от около 1000 м. до над 3800 м. надморска височина. От стъклената платформа, разположена на върха, на север се откриват гледки към околните долини и Шамони, а на юг към най-високият планински масив в Европа. На разположение на посетителите има магазин за сувенири и ресторант. Следобед пътуване с атракцинния влак Tramway du Mont-Blanc - най-известния високопланински ЖП варшрут във Франция, започващ от градчето Ла Файет, минаващ през курорта Сейнт Жервe и достигащ до 2380 м. в подножието на Мон Блан. Надвечер отпътуване за градчето Анмас, намиращо се на границата с Швейцария.

Ден 8 - петък
Закуска, напускане на хотела и отпътуване за Женева – на 10 км от Анмас. Столицата на Швейцария изобилства от музеи и е център на най-известните международни средища – Червен Кръст и ООН. Ще имате възможност да зърнете най-високия фонтан в света, цветния часовник, който притежава най-дългата стрелка, дълга 2 метра, или да се разходите покрай женевското езеро. По обед трансфер до летището и полет до София.

=============================================================


ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

1. Съобразено с настоящата ситуация покритието на здравната застраховка, включена в пакета, включва и COVID-19, като застрахователно събитие, като също така можем да предложим и застраховка "Отмяна на пътуване" с включено покритие за COVID-19.
2. Офертната цена е калкулирана при цени на самолетни билети за международни полети с включен чекиран багаж, към дата 1.07.2020 г. от 423 лева. При промяна на тези цени, пакетната цена ще се актуализира, съгласно цената на билетите към момента на закупуването им.
3. В случай, че броят на пътуващите изисква настаняване в единична стая на някой от участниците, той доплаща разликата в цените на двойна и единична стая за всичките 7 нощувки, която е в размер на 830 лева.
4. За туристи, които желаят да пътуват по програмата индивидуално без водач от България, можем да направим индивидуална оферта.


ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В ГРУПАТА Е НЕОБХОДИМО:
*Да получим в срок попълнена ЗАЯВКА, копие от платежното нареждане за превод на аванса за пътуването (при заплащане по банков път) и фотокопие от първата страница на задграничния паспорт/лична карта на пътуващите.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Швейцария |  Оферти - Женева |  Екскурзии - Швейцария |  Екскурзии - Женева |  Лято в чужбина - Швейцария |  Лято в чужбина - Женева

Избрани оферти