Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

СЛЪНЧЕВА БАРСЕЛОНА - СЪРЦЕТО НА КАТАЛУНИЯ

Номер на оферта

/

231912

Дати & цени

Цената включва

- Двупосочен самолетен билет София – Барселона – София
- 1 брой малък ръчен багаж и 20кг. чекиран багаж
- Tрансфер летище-хотел-летище
- 4 нощувки с включена закуска в хотел 4* в центъра на Барселона
-Пешеходна обиколка на Барселона с екскурзовод на български език с обществен транспорт
- Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 5 000 евро

Цената не включва

- Билет за метро за панорамната разходка - € 2,40 на човек се заплаща на мястото
- Екскурзии по желание с гид на български език
- Градска туристическа такса € 2,00 на човек/ден, която се заплаща в хотела
- Входни такси за обектите
- Допълнително изхранване, алкохолни и безалкохолни напитки, бакшиши

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
- екскурзия „Барселона на Гауди“ - 12 евро/ човек
- екскурзия „Тибидабо“ и "Монтжуик" - 30 евро/човек плюс 3 евро/човек с фуникьоляр
- екскурзия Монсерат и Чудотворната Мадона - 73 евро/ човек

Програма на пътуването

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
Ден 1 (23.03.2020):
Полет от София за Барселона. Посрещане на летището от представител на Травел Холидейс, следва трансфер до хотел 4*. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2 :
Ден 2 (24.03.2020):
Закуска.

Панорамна разходка с екскурзовод на български език по именитата улица „Ла Рамбла“, ще посетите площад „Каталуния”, Готическия квартал, стадиона Камп Ноу и Саграда Фамилия (отвън).
Маршрутът започва от пл. Каталуня (хотел), символичен център на Барселона и продължава по най-емблематичната туристическа улица Ла Рамбла. Ще отпием от водата на Извора „Каналетас“, легендата за който гласи, че ще останем завинаги влюбени в Барселона. Обиколката ни преминава през обекти като Витлеемската църква, Двореца на Вицекралицата (единствената сграда в стария град, построена в стил Рококо), екзотичният пазар Ла Бокерия, Готическата катедрала на Барселона Санта Еулалия. Ще преминем през двора на Средновековния Кралски дворец в Барселона и Арагонския Архив, в който се съхранява един от най-важните документи, свързан с откриването на Новия Свят.
Ще се оправим (с метро) към най-голямото недовършено произведение на Гауди, а имено Базиликата „Саграда Фамилия“, разположена в едноименния квартал на региона Ейшампле. Там ще се любуваме на уникалния гений на архитекта в интерпретацията на две от централните фасади на храма, които съчетават оригинални и необичайни истории, свързани със Светото семейство и живота на Христос (влизането не е предвидено).
Последна точка от нашата обиколка ще бъде стадионът Камп Ноу, за който ще научим интересни факти около неговия строеж. Край на екскурзията. Свободно време за индивидуално посещение на стадиона.

Нощувка.

ДЕН 3 :
Ден 3 (25.03.2020):

Закуска.

По желание 2-часова допълнителна екскурзия „Барселона на Гауди“ (срещу доплащане). Архитектурните шедьоври на Антонио Гауди са станали визитната картичка на Барселона. За тези, които искат да научат повече за живота и творчеството на Гауди, сме подготвили един специален маршрут, минаващ покрай основните му проекти в Барселона. След разходка по Булевард Пасейч де Грасия ще видите фасадите на прочутите Каса Мила (Ла Педрера) и Каса Батьо. С метро ще се отправим към Парка Гюел, разположен в т.нар. „висока част“ на Барселона, от където се откриват частични панорамни гледки към града и Средиземно море. Ще влезем в безплатната част на парко-комплекса и ще научим повече за живота на Гауди, връзката му с политика Еусебио Гюел и неосъществения проект за затворен комплекс за буржоазията на Барселона.

Свободно време. Нощувка.
ДЕН 4 :
Ден 4 (26.03.2020):
Закуска.

Екскурзия до свещената планина Монсерат – около 4 часа. Планината се намира на около 1000 м. надморска височина, чудотворната статуя на черната Богородица, дегустация вина и ликьори. (срещу доплащане)

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 5 :
Ден 5 (27.03.2020):

Закуска. Освобождаване на стаите.

Свободно време или по желание полудневна допълнителна екскурзия „Тибидабо и Монтжуик“ (срещу доплащане). Очаква Ви изкачването с фуникуляр до най-високата точка на Барселона – връх Тибидабо, където се намира базилика Саграт Кор - Храма на Святото сърце и откъдето целият град се вижда като на длан. Ще посетите и още едно изключително важно за Барселона възвишение – хълмът Монтжуик – мястото, откъдето Дон Кихот е наблюдавал битката между флотата на християните и сарацините. Там ще разгледате фасадите и фонтаните на Националният дворец - великолепен дворец в стил испански Ренесанс, а след това ще минем покрай Олимпийският пръстен на Монтжуик - изградени във връзка с Олимпийските игри от 1992г стадион, Палау Сент Жорди и плувен комплекс.

Трансфер летището за полет Барселона - София.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Пролет 2023 - Испания |  Пролет 2023 - Барселона

Избрани оферти