Начало / Екскурзии / Екскурзии - Върнячка баня

СПА уикенд във Врънячка баня, Сърбия

Номер на оферта

/

232442

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:
*Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
*2 нощувки със закуски в СПА хотел „Zepter“4* или подобен във Врънячка баня
*2 вечери в ресторанта на хотела
*Разходка в центъра на Ниш
*Разходка във Врънячка баня
*Екскурзовод-водач от агенцията
*Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

Пакетната цена не включва:
*Градски такси в хотела: 1.30 евро на ден на човек /заплащат се на рецепция/
*Целодневна екскурзия до манастирите Жича и Любостиня: 19 лева на човек /ще се проведе при минимум 25 записани/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

Допълнителна информация:
*Екскурзията ще се проведе при минимум 30 записани туриста
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.


Необходими документи:
*Валидни лична карта или международен паспорт
*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/


Условия за резервация:
*Депозит: 50% от пакетната цена при записване
*Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

Програма на пътуването

Отделете един уикенд за опознаване на част от Западна Сърбия. Посетете нейните градове и светини. Всичко това ще съчетаем със СПА и много забавления по сръбски.
1 ден: София – Врънячка баня
Отпътуване от София в 07.00 часа. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Кратък престой в Ниш. Възможност за разходка в Нишката крепост и в центъра на града. Време за обяд или пазаруване. Пристигане във Врънячка баня, най-изискания СПА курорт на Сърбия, създаден по подобие на Карлови Вари от чешки архитект. Настаняване в хотел 4*. Разглеждане на центъра на града, парка и минералните извори. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Врънячка баня – Манастир Жича – манастир Любостиня
Закуска. Свободно време за СПА и за разходки в курорта. През този ден ви предлагаме също така да посетите две от многото прекрасни кътчета на Сърбия. Вземете участие в полудневна екскурзия срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до два от най - почитаните от сърбите православни манастири - Жича и Любостиня. Двата манастира са свидетелство за славното минало на Сръбското кралство. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия, Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Любостиня е сгушен в долината на малката Любостинска река. Манастирският комплекс е ктиторски, изграден в моравски стил от княгиня Милица в годините от 1388-1405 г., която тук прекарва последните си години на този свят като монахиня. Посветен е на Успение на Пресвета Богородица и храмовият празник е на Преображение Господне. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Врънячка баня – София
Закуска. Свободно време за басейн и СПА. Отпътуване за България около 12.00 часа. Пристигане в София привечер.

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Върнячка баня |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Върнячка баня |  Уикенд почивка - Сърбия |  Уикенд почивка - Върнячка баня

Избрани оферти