Начало / Екскурзии / Екскурзии - Върнячка баня

СПА уикенд във Врънячка баня

Номер на оферта

/

235655

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с комфортен автобус, лицензиран за международни пътувания
*2 нощувки със закуски в СПА хотел „Kralj“4* или подобен във Врънячка баня
*2 вечери в ресторанта на хотела
*Разходка в центъра на Ниш
*Разходка във Врънячка баня
*Екскурзовод-водач от агенцията
*Медицинска застраховка с покритие 5000 евро

Цената не включва:

*Градски такси в хотела: 1.30 евро на ден на човек /заплащат се на рецепция/
*Целодневна екскурзия до манастирите Жича и Любостиня: 19 лева на човек /ще се проведе при минимум 25 записани/
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.


Допълнителна информация:

*Екскурзията ще се проведе при минимум 30 записани туриста
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Необходими документи:

*Валидни лична карта или международен паспорт
*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

Програма на пътуването

Отделете един уикенд за опознаване на Централна и Западна Сърбия. Посетете най-големия и ценен манастир Жича, където са коронясвани сръбски крале. Разходете се из Дървенград, за да се почувствате като във филм. Всичко това ще съчетаем със СПА и много забавления по сръбски.

=========================================================

1 ден: София – Врънячка баня
Отпътуване от София в 07.00 часа. Преминаване през граничен пункт Калотина-Градина. Кратък престой в Ниш. Възможност за разходка в Нишката крепост и в центъра на града. Време за обяд или пазаруване. Пристигане във Врънячка баня, най-изискания СПА курорт на Сърбия, създаден по подобие на Карлови Вари от чешки архитект. Настаняване в хотел 4*. Разглеждане на центъра на града, парка и минералните извори. Вечеря. Нощувка.
Врънячка Баня е малко, китно градче, което е сгушено в средата на живописна местност с вековни гори. Курортът предлага и много възможности за разходки из своите живописни паркове. Врънячка баня обаче привлича посетители не само с природна красота и исторически забележителности, но и с това, че е най – големият и посещаван курортен център в Сърбия. Минералните извори там са уникални в света с това, че температурата на водата им е точно колкото тази на човешкото тяло ( 36.5 градуса). Терапевтичните свойства на минералните извори са известни още от епохата на Римската империя, но истинската си слава курортът придобива след намесата на чешкият барон Хердер, който проектира курорта, така че да напомня за родния му град „Карлови Вари“. Курортът се доближава до Карлови Вари и по химическия състав на своята лековита вода, която се препоръчва за стомашни заболявания, лечение на черен дроб и ревматични заболявания.

2 ден: Врънячка баня – Манастир Жича – манастир Любостиня
Закуска. Свободно време за СПА и за разходки в курорта. През този ден ви предлагаме също така да посетите две от многото прекрасни кътчета на Сърбия. Вземете участие в полудневна екскурзия срещу допълнително заплащане, която ще ви отведе до два от най - почитаните от сърбите православни манастири - Жича и Любостиня. Двата манастира са свидетелство за славното минало на Сръбското кралство. Жичанският манастир е построен през XIII в. от синовете на Милан Обренович, първият Сръбски крал Стефан Първовенчани и неговият брат и патрон на Сърбия, Св Сава. Манастирът има огромно културно и историческо значение за държавата, тъй като в него са коронясани 7 сръбски крале. Любостиня е сгушен в долината на малката Любостинска река. Манастирският комплекс е ктиторски, изграден в моравски стил от княгиня Милица в годините от 1388-1405 г., която тук прекарва последните си години на този свят като монахиня. Посветен е на Успение на Пресвета Богородица и храмовият празник е на Преображение Господне. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Врънячка баня – София
Закуска. Свободно време за басейн и СПА. Отпътуване за България около 12.00 часа. Пристигане в София привечер.

=======================================================

Цени:
*Възрастен в двойна и тройна стая: 199 лв.
*Доплащане за единична стая: 70 лв.
*Дете до 12 год, настанено с двама възрастни в стая: 129 лв.
За пътуване със собствен транспорт се приспадат 35 лв. на човек.

=======================================================

Депозит: 50% при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=======================================================

За информация относно свободни места и резервации, може да се свържете с нас, като натиснете бутона "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ".

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Върнячка баня |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Върнячка баня |  Спа почивка 2024 - Сърбия |  Спа почивка 2024 - Върнячка баня

Избрани оферти