Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пирот

СРЪБСКА НОВА ГОДИНА В ПИРОТ 13/01/2024

Номер на оферта

/

238393

Дати & цени

Цената включва

1 нощувка със закуска
хотели по избор:
ХОТЕЛ DIJANA 3* ,
NISHAVSKA DOLINA 3*
ХОТЕЛ SIN KOM 3*
ГАЛА ВЕЧЕРЯ на 13 ЯНУАРИ 2024 В големия ресторант на хотел DIJANA 3*
Жива музика-сръбски бенд, богато меню, НАПИТКИ БЕЗ ЛИМИТ в ресторант с 300 места

Цената не включва

транспорт

Програма на пътуването

СРЪБСКИ КУПОН

13/01/2024

ЦЕНА на човек в двойна стая - 160 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================
НАСТАНЯВАНЕ в хотел DIJANA 3* , хотел SIN KOM 3*, NISHAVSKA DOLINA 3*


ХОТЕЛ DIJANA-ПИРОТ (СЪРБИЯ)

www.hoteldijana.rs
Ресторант: Празничната вечеря с богато меню и неограничени напитки- ще се проведе в голямата зала на Хотел DIJANA, който предлага отлични условия за незабравим празник.

Къде се намира: разположен в тих квартал, на 5 минути с кола от центъра на град Пирот.

НОВ ХОТЕЛ ДИЯНА 3* открит юли 2022 г. - 7 двойни стаи, 8 тройни стаи, 3 апартамента , малка зала с капацитет 150 човека. Комфортни и модерни стаи, баня с душ кабина, сейф, климатик, електронни системи, LCD големи телевизори.

ХОТЕЛ ДИЯНА 2 * разполага с 10 двойни и 4 тройни стаи – капацитет 32 човека. Помещенията са климатизирани и се отличават с модерен интериор. Във всички стаи има минибар, телефон и кухненски бокс, безплатен достъп до Wi-Fi интернет и плоскоекранни телевизори.

Плюс: безплатен частен паркинг; денонощна рецепция.

Ресторант: Празничната вечеря ще се проведе в Хотел-Ресторант DIJANA, който предлага отлични условия за незабравим празник.

КАКВО ДА ВИДИТЕ

Забележителности в Пирот и околността:

Средновековната крепост „Калето“ или Момчиловград – според легендата е била крепостта на българския юнак – Момчил войвода. На външен вид много прилича на крепостта Баба Вида. Използвала се е от 14-ти век до края на Втората световна война.
Суковски манастир – мъжкият манастир „Успение Богородично”, известен като Суковски манастир е разположен на брега на р. Ерма. От малкото запазени сведения се знае, че е разрушаван няколко пъти и че е бил изписан през 1606 г. Намира се на около 20 км от Пирот, до село Суково. Подобно на много други православни манастири, изградени по времето на османската власт, и за Суковския манастир се носи легенда, че е издигнат от турски бей в знак на благодарност за излекуваното му дете.
На пазар – Пазарът на Пирот е един малък хаотичен град в града. Плодовете и зеленчуците могат да са по земята, на чаршафи или пък кокетно подредени в кошници. Но пък са отгледани в чист регион. Около пазара има отлична скара, както и няколко кафани с изглед към река Нишава.
Река Нишава – покрай коритото й има чудесни алеи за колоездачи, както и пейки за почивка. През лятото под дърветата им ще намерите сянка от жаркото слънце. Реката разделя града на две части – на левия бряг е Пазар, а на десния – Тиябар.
Музей на Понишавието – намира се в Тиябар. Разположен е в традиционна кокетна балканска къща на близо 200 години. Ако сте гледали филма „Зона Замфирова“, може би ще ви е интересно, че част от сцените са заснети именно в Музея на Понишавието. Точният адрес е Nikole Pa?i?a 49.
Завойското езеро – Намира се на 15 км от Пирот. Лятото най-подходяща за къпане е местността около село Мала Луканя. Езерото е дълго 17 км и дълбоко до 70 м. През лятото е пълно с хора – тогава водата е освежаващо прохладна, а за рибарите има изобилие от риба.

Погановски манастир – „Свети Йоан Богослов“, построен през 1392 г. от Велбъждския деспот Константин Деян Драгаш и достроен от дъщеря му Елена, съпруга на византийският император Мануил II Палеолог. След Димитровград, в края на село Желюша отбивате към село Планиница и Поганово. Ако отидете по-рано сутринта, е спокойно и тихо като в приказка. Манастирът е известен с двустранно изографисаната икона на Света Богородица, копие на Богородица Катафиги. Обителта е част от световното наследство на ЮНЕСКО и е на повече от 600 години. Свещите можете да платите и в български левове.




=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Сърбия |  Оферти - Пирот |  Екскурзии - Сърбия |  Екскурзии - Пирот |  Уикенд почивка - Сърбия |  Уикенд почивка - Пирот

Избрани оферти