Начало / Екскурзии / Екскурзии - Додома

Сафари Симба Сафари в Танзания Настаняване в Sopa Hotels

Номер на оферта

/

231433

Дати & цени

Цената включва

•Полети София-Килиманджаро-София с прикачване (за повече информация, вижте по-долу)
•7 нощувки на съответния пансион в лоджи/хотели по програмата;
•Входни такси за националните паркове и резервати държавни данъци и такси.
•Сафари с професионални англоговорящи шофьори-водачи съгласно програмата и по 1/2 л. вода на човек на ден по време на сафарито;
•Членство в Flying Doctor’s Society of Africa – бонус от туроператора (за повече подробности погледнете по-долу)

Цената не включва

•Други хранения, освен описаните в програмата
•Други услуги, освен описаните в програмата
•Пране, телефон и други разходи от личен характер
•Бакшиши, застраховки
•Виза за Танзания

ВАЖНО!!! Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетниите билети включени в цената за целия маршрут с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг: 1316 лв. на човек (към 08.01.2020). При разлика в цената към момента на резервацията агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.75 BGN. При промяна във валутния курс агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

Програма на пътуването

Гарантирани групови турове при мин. 2 участника с присъединяване към сборни групи!

Дни на отпътуване: събота, понеделник, сряда

8 дни/7 нощувки
Цена за пътуване в автомобил 4х4 с други туристи - Мин 2 пътуващи (за 1 pax на запитване).

От 16.12.2019 до 28.02.2020: 7595 лв.
От 01.03.2020 до 31.03.2020: 7048 лв.
От 01.04.2020 до 25.05.2020: 6232 лв.
От 26.05.2020 до 25.06.2020: 7508 лв.
От 26.06.2020 до 31.10.2020: 7595 лв.
От 01.11.2020 до 15.12.2020: 7044 лв.

Великденско доплащане : US$ 60.00 на човек/нощувка.

=====================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=====================================================


Серенгети, Нгоронгоро, Маниара... Така звучат имената на истинската, неподправена екзотика, в която единствено вашият живот не зависи от сетивата и бързината. Опалени от слънцето треви, мараня, в която трептят короните на далечни самотни дървета – измамно спокойствие, внезапно раздирано от мълниеносни схватки, в които смъртта на едни означава живот за други. Това са саваните на Танзания – най-голямата зоологическа градина в света, поразяваща с изобилието от животни – лъвове, леопарди, гепарди, хиени, слонове, носорози, хипопотами, жирафи, антилопи, зебри, биволи, маймуни, лешояди... списъкът е по-дълъг от полета до там.

Ден 1 Аруша
Пристигане в Танзания, международно летище Килиманджаро. Посрещане и трансфер до Аруша
Нощувка в Arusha Coffee Lodge на база закуска (BB).

Ден 2 Аруша – Езерото Маниара
След обяд се присъединявате към сафари с автомобили (превозните средства се делят с други пътници), напускате Аруша. Пътят минава през Масайската степ и минава покрай многобройни живописни африкански селища, както и царевични, кафени и бананови плантации. При град Макуюни завивате на Севеозапад и продължавате пътуването си нагоре по по пътя в скалата, който води до хотела, в който се настанявате, кацнал на ръба на долината Рифт и откриващ зашеметяващи гледки към езерото Маниара.
Нощувка в Lake Manyara Serena Lodge на езерото Маниара на база пълен пансион (FB).

Ден 3 Национален Парк Езерото Маниара – Национален Парк Серенгети
След закуска сафари в Национален Парк Езерото Маниара. Обяд в хотела. След обяда се сбогувате с Езерото Маниара и пътешествието ви продължава на Северозапад през красивата хълмиста местност на възвишенията, осеяна с житни и кафени плантации, за да стигнете до Резервата Нгоронгоро. От тук започват обширните равнини на Серенгети, където да се надяваме, ще видите разнообразни диви животни, много преди да навлезете в Националния Парк.
Нощувка в Серенгети Сопа Лодж (Serengeti Sopa Lodge), на база пълен пансион (FB).

Ден 4 Национален Парк Серенгети
Преди и след обяд сафари на колела в Национален Парк Серенгети.
Нощувка в Серенгети Сопа Лодж (Serengeti Sopa Lodge), на база пълен пансион (FB).

Ден 5 Национален Парк Серенгети – Кратера Нгоронгоро
След закуска потегляте за Нгоронгоро, любувате се на дивите животни в обширните поля на Серенгети, а по пътя спирате, за да се насладите на красотата на дефилето Олдувай. Дефилето е получило името си от храстите Сансивиериа, които растат в изобилие в околността и се наричат Олдувай на Масайски. Дефилето се намира между кратера Нгоронгоро и Серенгети, дълго е повече от 50 км, а на места дълбочината му достига 90 метра. Дефилето е открито от немския ентомолог Професор Катвинкел, който инициирал експедиция точно преди началото на Първата световна война. Изследването на дефилето е продължено от Доктор Луис Лийки и неговата съпруга, която през 1959 година, открила хуманоидни останки от Зинжантроп, по-късно пренаименован Австралопикек на Бойс, ранна форма на човек. Ще имате време да разгледате малкия, семпъл музей в дефилето, където може да видите копия на някой от находките, както и рисунки, изобразяващи живота на най-ранните заселници в дефилето. След пикника на обяд, посещавате масайско селище по пътя към хотела, разположен високо, на ръба на Кратера Нгоронгоро.
Нощувка в Нгоронгоро Сопа Лодж (Ngorongoro Sopa Lodge), на база пълен пансион (FB).

Ден 6 Кратера Нгоронгоро
Тази сутрин ви очакват многонови открития, тъй като се отправяте да изследвате смятаната за най-голямата в света зоологическа градина за диви животни. След закуска се спускате в утринната мъгла и с кошница за пикник в ръка, на 610 метра в кратера Нгоронгоро. Кратерът Нгоронгоро е най-големият в света цял кратер, тип калдера. Порадиогромните си размери и биологично разнообразие, дъното на кратера се състои от няколко ясно различими зони, вариращи от гори, блата, езера и извори до обширни тревисти полета и пясъчни дюни. Грандиозно преживяване в дивата природа. Обядът е сервиран до малко езеро, пълно с хипопотами. След обяда продължавате да се любувате на многобройните видове животни, преди да се върнете към ръба на кратера и хотела.
Нощувка в Нгоронгоро Сопа Лодж (Ngorongoro Sopa Lodge), на база пълен пансион (FB).

Ден 7 Кратерът Нгоронгоро – Национален Парк Тарангир (Таранжир)
Напускате Кратера Нгоронгоро след закуска и се насочвате на Югоизток по пътя за Езерото Маниара, селището Мто ва Мбу и Тарангире отвъд. През хълмовете и окръг Карату, ще се насладите на прекрасни житни и лафени плантации, преди да тръгнете надолу по живописния път, опасващ скалите, и който ще ви отведе на юг по главния път Аруша – Додома до резервата. От тук до хотела ще се насладите на по пътно сафари. След обяд, а защо не и освежително плуване, остатъкът от деня ще бъде посветен на сафари на колела.
Нощувка в Тарангир Сопа Лодж (Tarangire Sopa Lodge), на база пълен пансион (FB).


Ден 8 Национален Парк Тарангир (Таранжир) - Аруша
След закуска напускате Тарангир и се отправяте на Североизток към Аруша. Пътуването преминава през Масайската степ, пълна с многобройни живописни Африкански селоща, царевични, кафеени и бананови плантации. Когато пристигнете в Аруша ще ви бъде поднесен обяд в центъра на града. Следобед трансфер до летището или градски хотел за допълнителна нощувка.


*****Край на тура*****

Това сафари е от поредицата турове, които предлагаме в нашето сафари-портфолио в Африка; всеки ваканционен пакет, включва внимателно избрани хотели, сафари лоджии или сафари лагери. При нас може да резервирате Вашето мечтано пътуване до Африка – сафари в в Кения и Танзания, почивка в Занзибар и Мозамбик, сафари и наблюдение на горили в Уганда и Руанда, турове и сафарита в ЮАР, Ботсвана, Намибия, Замбия, Зимбабве, Етиопия. Ако този тур не отговарят на Вашите изисквания, ние ще се радваме да направим индивидуален тур с маршрут, който в най-голяма степен да удовлетворява Вашите специфични изисквания.

Това сафари можем да Ви предложим и като индивидуална програма. Препоръчваме и удължение по програмата с плажна ваканция в Момбаса и Занзибар. За повече информация, моля да се свържете с нас!

Забележки
Цените на вътрешните полети, летищните такси или парко таксите могат да бъдат променяни без предварително уведомяване. Такава промяна е извън нашия контрол и ще бъдете своевременно уведомявани за всяко повишение на съответните цени или такси.

Информация за пътуващите
Пътниците трябва да носят само меки сакове по време на сафари.
Това е програма за гарантирани пътувания и е възможно други клиенти да се присъединяват или напускат по всяко време, в зависимост от техните собствени програми.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
•Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане

Допълнителна информация

Намаления за деца - на запитване.

Тагове

Оферти - Танзания |  Оферти - Додома |  Екскурзии - Танзания |  Екскурзии - Додома |  Екзотична почивка 2024 - Танзания |  Екзотична почивка 2024 - Додома

Избрани оферти