Начало / Екскурзии / Екскурзии - Найроби

Сафари приключение в Кения!

Номер на оферта

/

227951

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София-Найроби-София с Луфтханза;
- Всички летищни такси;
- Настаняване и изхранване на база пълен пансион по време на сафари с изключение на нощувката в Найроби, където изхранването е на база нощувка със закуска;
- 6 нощувки в посочените лоджи и кемпове;
- 1 нощувка със закуска в Найроби;
- Всички трансфери и сафари излизания по време на програмата с минибус;
- Разходка сред природата в Солио, остров Crescent и нац. парк Hells Gate;
- Разходка с колело в нац. парк Hells Gate;
- Плуване в нац. парк Hells Gate;
- Входни такси за резерватите;
- Опитен местен водач – шофьор с английски език;
- 1 л. вода на ден на човек;
- Застраховка медицински разноски асистънс на Алианц с покритие 10 000 евро;

Цената не включва

- Виза за Танзания – $50 (заплаща се на летище при влизане в страната);
- Благодарствен бакшиш;
- Допълнителни екскурзии и атракции;
- Услуги неупоменати в програмата;

Програма на пътуването

Индивидуално пътуване по Ваши дати БЕЗ група и водач от България. За конкретна дата и цена, моля, изпратете запитване.

*****************************************************

Необятни савани изпълнени с огромни диви стада. Заснежени планини на екватора. Традиционни племена придаващи душа и колорит на тези вълнуващи земи. Добре дошли в Кения. Когато мислим за Африка, най-често мислим за Кения. Това е усамотения силует на акацията на фона на простиращ се във вечността хоризонт. Това е тучното, украсено с палми крайбрежие на Индийския океан. Това е Голямата рифтова долина, заплашвала някога да раздели континента на две, и гъстата гора напомняща за сърцето на континента. Това е страна на епични ландшафти възбуждаща нашата дълбока страст към този толкова специален континент.

**********************************************************************************************************

ПРОГРАМА

9 дни / 7 нощувки

Ден 1 СофияФранкфуртНайроби

Полет на Луфтханза от София за Франкфурт (06.30-07.50 ч.) и връзка със следващ за Найроби (11.10-20.20 ч.). След уреждането на визовите формалности – посрещане от наш партньор и трансфер до хотел Intercontinental **** (www.intercontinental.com) в столицата. Нощувка.

Ден 2 Найроби – Абердар
(закуска / обяд / вечеря)

Днес към 08.00 ч. след закуска се отправяте към първата сафари дестинация – националния парк Абердар с нежно докосваща синевата планинска верига от кафяво-сиви контури (ок. 3 ч. път със спиране по път за снимки). Това е третата по височина планинска верига в Кения и е формирана върху част от източния ръб на Източноафриканската рифтова долина, само на половин градус южно от Екватора. Тази земя все още извиква силни чувства. В колониални времена това е бил бастионът на белите заселници, често наричан Белите възвишения. Пристигате точно за обяд в Aberdare Country Club. Настаняване и първо сафари излизане в парка.

Aberdare Country Club е разположен върху собствена земя от 1300 акра дивата природа по склоновете на Kamatongu и е идеалното бягство в красива обстановка. Нашият екип е изключително гостоприемен и ще направи престоя Ви незабравим. Паркът изобилства от зебри, жирафи, импала, африкански глиган, антилопа Duiker и по-неуловимият леопард. Той е също дом на много видове източно-африкански птици. Всички стаи са в бунгала с невероятна гледка на север към сафари парка Solio – дом на черни и бели носорози. Планините Абердар на запад и планината Кения на изток допринасят за поразително красивия фон на имението. Вечеря и нощувка.

Ден 3 Абердар (закуска / обяд / вечеря)

След ранна закуска се отправяте към сафари резерват Solio за сутрешно сафари. Ранчото е ограден частен имот, защитена територия, насочени към опазването на носорозите на площ от 17 500 декара. Носорогът е част от „голямата петорка” (африкански слон, лъв, бивол, леопард и носорог), които са ключова туристическа атракция. Solio Ranch е признат за един от най-успешните частни резервати в Кения за разплод на носорог. Животните живеят в хармония с други диви животни, включително бивол, зебра, жираф, орикс, импала, воден козел, газела Томпсън и брадавичеста свиня. Към края на 2009 г. в Кения има 635 черни носорози и 353 бели в различни защитени зони.

Връщане за обяд в Aberdare Country Club, след което може да изберете между разходка в природата или почивка в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4 Абердар – Найваша (закуска / обяд / вечеря)

След закуска отпътувате за езерото Найваша (ок. 3 ч. със спиране за снимки). Пристигате за обяд в кемпа, след което ще отплавате за ок. един час с лодка по езерото и ще посетите остров Crescent, където ще се разходите из дивата природа.

Найваша е красиво безотточно сладководно езеро в югозападна Кения, заобиколено от хълмиста местност, чиито брегове са дом на голямо разнообразие от диви животни и птици. Това е най-високо разположеното езеро в Източноафриканската рифтова долина, както и второто по големина сладководно езеро в страната. Част е от поредицата от 23 вулканични езера по протежение на източния клон на рифта, 8 от които са в Централна Етиопия, 8 – в Кения и 7 – в Танзания. Езерото е открито за европейците от немския военен лекар и изследовател на АфрикаГустав Фишер на 11 май 1883 г. Следобедните ветрове и честите бури предизвикват високи и понякога опустошителни вълни в езерото. По тази причина местните масаи са му дали названието Nai’posha, което означава „бурни вълни“. По-късно, допускайки грешка в произношението, британците го записват на картите си като Найваша. През 1995 г. езерото Найваша е обявено за защитен обект под егидата на Рамсарската конвенция за опазване на влажните зони.

Връщане в Lake Naivasha Crescent Camp за вечеря и нощувка.

Ден 5 Найваша (закуска / обяд / вечеря)

Отпътувате след закуска за нац. парк Hells Gate, който се намира на юг от езерото Найваша. Той е кръстен на един тесен пролом в скалите, някога приток на праисторическо езеро, което е хранило някогашните хора в долината. Създаден е през 1984 г. като малък национален парк, той е известен със своето богато разнообразие на флора и фауна и своите впечатляващи гледки. Той включва рибарската кула и централната кула, както и „Вратата на Ада”. Националният парк е дом на три геотермални централи в Olkaria. Паркът е оборудван с три основни къмпинга и включва Масайски културен център, предоставящ информация за културата и традициите на масаите. Тук ще направите впечатляваща разходка с водач, както и ще карате колело през саваната. По-късно ще посетите геотермалния завод Ol Karia Geothermal център, където има и плувен басейн.

Обядът ще бъде сервиран в Lake Naivasha Crescent Camp. Към 04.00 ч. ще се отправите до Elsamere за чай и запознаване с живота на Джой Адамсън, известна австрийска природоизследователка, художничка и писателка. Най-голяма слава постига книгата и? Born free (части от нея са преведени на български в книгата „Лъвицата Елза“), в която тя описва наблюденията си, проведени по време на връщането на отгледаната от хора лъвица към естествената среда. Адамсън провежда същия опит и с гепард и леопард. Книгите и? са превеждани на множество езици и филмирани многократно.

Ден 6 Найваша – Масай Мара (закуска / обяд / вечеря)

Днес след закуска се отправяте към известния резерват Масай Мара (ок. 5 ч.), основан през 1948 г. и разположен в югозападната част на Кения до границата с Танзания. На езика на масаите „мара“ означава „петнист“. Заедно с резервата „Серенгети“ в Танзания обхващат територия от 16 273 кв. км естествена среда за дивите животни на Африка. Животинският свят е изключително разнообразен и включва в себе си около 80 вида млекопитаещи. По време на миграцията 2 пъти годишно – при започване на дъждовете през юни на север и през октомври отново на юг, от южните части на Серенгети се преселват по над 250 хил. зебри, над 500 хил. газели Томпсън и 2 млн. антилопиГну, орикс, импала, слонове, биволи и др. защитени животни. Само по себе си това „велико преселение“ представлява неописуема гледка, много наподобяваща библейско пришествие от религиозна картина.

Пристигате за обяд и след кратка почивка излизате на сафари. Вечеря и нощувка в Basecamp Explorer Camp, наричан също „майката на всички кемпове“ от нашия екип. Това е мястото, където започна нашата история. Тук гостите стават повече от посетители, те стават част от общността на масаите. Приветстваме ви да се присъедините към нас около огъня, да споделите своите разкази си и съзерцавате звездите. В опит да съживи естественото местообитание, Basecamp е посадил над 70 000 местни дървета около река Талек и се превърна в рай за любителите на природата и птиците. Всяка сутрин симфония от птичи песни ще ви будят, докато слънцето се издига над прочутия в цял свят резерват Масаи Мара, дом на най-голямата концентрация на диви животни на планетата. Масай Мара е само на няколко минути пеша през нашия частен висящ мост. Вечеря и нощувка.

Ден 7 Масай Мара (закуска / обяд / вечеря)

Мечтаейки за Африка мечтаем за Масай Мара. Необятната шир от плавно разстилащи се савани нашарени с плоски акациеви дървета и изпълнени с тропота на огромни стада зебри и антилопи. Потопете се в туптящото сърце на Африка, където нито една сцена не се повтаря. Ако желаете, може да полетите с балон над безкрайните пасища, или да посетите местно племе и да разкриете уникалния начин на живот на тези храбри войни сред зверовете на Африка. А вечерта край лагерния огън ще споделяте взаимно с приятели изживените емоции през деня… Вечеря и спокойна нощ.

Ден 8 Масай Мара – Найроби (закуска)

Последен ден. След закуска отпътувате към Найроби като по път ще имате възможност отново да се насладите на различни пейзажи и да снимате. Излитате за Франкфурт (22.15-05.40+1).

Ден 9 София

Връзка със следващ полет за София (10.00-13.10 ч.).

**********************************************************************************************************

ЦЕНИ НА ЧОВЕК

Януари – Март & Юли – Декември

Минимум 4 ЧОВЕКА

Двойна стая....................................€ 2275
Тройна стая....................................€ 2175
Единична стая..................................€ 2639
Дете до 12 г...................................€ 1580

Минимум 6 ЧОВЕКА

Двойна стая....................................€ 2155
Тройна стая....................................€ 2065
Единична стая..................................€ 2495
Дете до 12 г...................................€ 1515

Април – Юни

Минимум 4 ЧОВЕКА

Двойна стая....................................€ 2175
Тройна стая....................................€ 2155
Единична стая..................................€ 2405
Дете до 12 г...................................€ 1530

Минимум 6 ЧОВЕКА

Двойна стая....................................€ 2055
Тройна стая....................................€ 2040
Единична стая..................................€ 2260
Дете до 12 г...................................€ 1465

**********************************************************************************************************

Важно: Всички цени са за индивидуално пътуване на дата по ваше желание!

За конкретна дата и цена, моля изпратете запитване!

Възможни са промени в програмата по Ваше желание.

**********************************************************************************************************

Необходими документи за пътуване:

- Международен паспорт валиден мин. 6 месеца след датата на връщане

**********************************************************************************************************

Забележки:
- Мин. брой хора за реализиране на програмата - 2
- Цени за деца и други типове стаи - на запитване
- Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

**********************************************************************************************************

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

Допълнителна информация

При 6 и повече човека - 50 евро отстъпка на човек!

Тагове

Оферти - Кения |  Оферти - Найроби |  Екскурзии - Кения |  Екскурзии - Найроби |  Екзотична почивка 2024 - Кения |  Екзотична почивка 2024 - Найроби

Избрани оферти