Начало / Екскурзии / Екскурзии - Занзибар

Сафари в Танзания с почивка в Занзибар - ранни записвания!

Номер на оферта

/

230925

Дати & цени

Цената включва

Застраховка “Защита при отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Застрахованата стойност на пътуването е 6 000 лв на човек и покрива услугите в пакета на общата цена на пътуването*
1 нощувки в Lake Manyara Serena Safari Lodge 4*,
1 нощувка в Ngorongoro Serena Safari Lodge 4*,
2 нощувки в Serengeti Serena Safari Lodge 4*.
4 нощувки на All inclusive в Занзибар в Neptune Pwani Beach Resort 5*.
4 закуски, 2 обяда, 2 пикник обяда и 4 вечери в лоджовете;
Всички трансфери и сафарита със сафари-джипове 4х4 по програма;
Входни такси за резерватите;
Разходка по най-дългите в Африка “Въжени Мостове в Короната на Дърветата“;
Самолетни билети Серенгети (Серонера) - Занзибар с включени летищни такси;
Водач и опитни местни гид-шофьори;
Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро
Подробна туристическа информация за Танзания и о-в Занзибар;

Цената не включва

Самолетни билети София - Доха - Килиманджаро; Занзибар - Доха - София с включени летищни такси - договорена групова цена 1495 лв на човек до датата на гарантиране на групата – 11.06.2021. За записалите се след тази дата може да се наложи доплащане за самолетните билети.
Допълнителни екскурзии в Занзибар;
Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 60 лв на човек, която се заплаща при финалното доплащане;
Държавна такса за танзанийска виза - 50 USD на човек (препотвърждава се при доплащане). Издава се онлайн от екипа, без допълнителна такса.
Лични разходи;
Доплащане за единична стая - при запитване;
Отстъпка за дете в стаята на родителите - при запитване;

Програма на пътуването

Сафари в Танзания с почивка в Занзибар

езерото Маняра - Серенгети - кратера Нгоронгоро - остров Занзибар

11 дни / 8 нощувки

ДАТИ:
15 ЮЛИ - 25 ЮЛИ 2021
29 АВГУСТ - 08 СЕПТЕМВРИ 2021

----------

ЦЕНА на човек в двойна стая при минимум 12 туристи:
- Стандартна цена: 5950 лв
- Промо цена при записване до 28.05.2021: 5750 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:

-Включени 3 от най-известните и впечатляващи резервата в света - Маняра, Нгоронгоро и Серенгети!
-Включени 4 нощувки All Inclusive в хотел 5* на остров Занзибар!
-Гарантиран хотелски комфорт - настаняване в лоджове 4* от престижната верига Serena с включени закуска, обяд и вечеря!
-Гарантирана среща с пет от големите на Африка - лъв, леопард, слон, жираф и бивол!
-Минимални престои по време на трансферите на летище!
-Разходка по най-дългите в Африка "Въжени Мостове в Короната на Дърветата"!
-Топ сезона за сафари и за почивка на остров Занзибар!
-Група с водач на български език!
-Традиция и професионализъм - тази програма се провежда за 10-та поредна година!

Оставяйки гърба си всички отъпкани пътища и всички следи от човешко присъствие, с тази екскурзия ще забравите за ежедневието си и ще откриете един нов свят, недокоснат от цивилизацията! На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя е много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро. Освен незабравимо сафари, нашата специално подготвена програма включва и релаксираща почивка в първокласен 5* хотел на остров Занзибар – един истински рай! С широката си плажна ивица, комплексът е перфектното място за отмора след изпълнените с впечатления сафарита. „Отивам на сафари в Африка!” е и винаги ще си остане мечтата на всеки пътешественик!

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1 / София - Доха
Излитане от летище София в 16:35 за Доха с полет на Qatar Airways. Кацане в 23:15.

Ден 2 / Килиманджаро - езерото Маняра Обяд, Вечеря
Излитане в 01:40 за Танзания и пристигане на летище Килиманджаро в 07:40. Посрещане и трансфер до Национален Парк Маняра (140 км). Настаняване в Lake Manyara Serena Safari Lodge 4*. Обяд и време за почивка. Хотелският комплекс предлага на своите посетители пространство и спокойствие с грижливо озеленени градини, комфорт, уютна атмосфера и чудесна панорама към езерото Маняра. Тук е перфектното място за начало на Вашето пътешествие сред дивата природа на Африка.
Разходка по уникалната атракция “Въжени мостове в Короната на Дърветата“ (Treetop Walkway) – едно истинско приключение сред горите на Африка.
Първо сафари сред дивата природа на Африка, сред пейзажите на едно от най-красивите езера на Танзания ! Паркът е обитаван от големи популации африкански слон, кафърски бивол и хипопотам. Американското фламинго, розовото фламинго и пеликан също са характерни за района. Вечеря и нощувка.

Ден 3 / Маняра - Нгоронгоро Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска и отпътуване за кратера Нгоронгоро. Целият ден е посветен на опознаването на този природен феномен. Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан (калдера) и се намира в северната част на Танзания в област Серенгети. Това е най-големият вулканичен кратер на Земята с диаметър повече от 20 километра. Спускане с джипове в кратера на вулкана, обяд пикник сред дивата природа и вълнуващи срещи с богатия животински свят. Тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв. Кратерът на Нгоронгоро служи за убежище на много африкански животни. В резервата живеят около 50 вида едри бозайници сред които лъвове, слонове, хипопотами, антилопи, зебри, маймуни, диви глигани и др. Следобяд настаняване в Ngorongoro Sерена Safari Lodge 4*, кацнал на ръба на кратера. Вечеря и нощувка сред един от най-интересните природни декори в света.

Ден 4 / Нгоронгоро - Серенгети Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска и отпътуване към националния парк Серенгети (160 км), попътно сафари с възможност за опознаване на животинския свят на региона. Пристигане в Национален Парк Серенгети – обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.
Обяд и настаняване в Serengeti Serena Safari Lodge 4*.
Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен под името Масай Мара.
Ако искате да видите огромно разнообразие от диви животни, то Серенгети е правилното място. А за племето масай, които обитават тези обширни територии от хилядолетия Серенгети е “Мястото, където земята се движи вечно”. Следобедно сафари.
Серенгети е дом на над 70 вида бозайници, сред които жирафи, слонове, биволи, лъвове, хиени, леопарди, гепарди, хипопотами, антилопи, газели и много други. Често може да бъдат срещнати крокодили, грабливи птици и маймуни.
Едно от зрелищните събития в парка е целогодишната миграция на животните – най-масовата в света с повече от 800 км пробег.
Серенгети е едно от най-добрите места за наблюдение на африканските животни в естествената им среда. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 5 / Серенгети Закуска, Обяд, Вечеря
Закуска. Целият ден е посветен на разглеждане и наблюдение на дивите животни в най-големия национален парк на Танзания.
От сутрин до вечер ще имате възможност да направите невероятни снимки на животните, включително и на пет от големите на Африка (лъв, леопард, слон, жираф и бивол).
Обяд пикник сред дивата природа. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 6 / Серенгети - Килиманджаро – Занзибар All inclusive
Ранна закуска. Трансфер до летището на Серенгети (30 км) и излитане за остров Занзибар. Кацане в Занзибар, посрещане и трансфер до хотел Neptune Pwani Beach Resort 5*.
Комплексът е разположен директно на пясъчния плаж на спокойното източно крайбрежие и е идеално място за отдих и развлечения на брега на Индийския океан. Настаняване на база All inclusive и начало на релаксираща почивка.
Има възможност за различни спортни дейности, като риболов, плаване с лодка, уиндсърф, гмуркане, шнорхелинг, тенис на маса и фитнес.

Дни 7,8,9 / Занзибар All inclusive
Следват свободни дни, в които имате възможност да се насладите на прекрасните условия на комплекса и да се любувате на белите фини пясъци на Занзибар. Тези дни са предназначени за Вашето пълно удоволствие, релакс и допълнителни екскурзии за плуване с делфини или дайвинг.
По желание имате възможност за предварително записване на допълнителна целодневна екскурзия с водач на български език (при мин 10 души).
Целодневна екскурзия (с включен обяд) до Каменния град на Занзибар, Prison Island, известен със своите гигантски костенурки и посещение на ферма за прочутите подправки на Занзибар – цена 175 лв на човек.

Ден 10 / Занзибар
Свободен ден за плаж. Освобождаване на стаите около обяд.
Трансфер до летище Занзибар за полет до Доха в 23:05 с Qatar Airways.

Ден 11 / Доха - София
Кацане в Доха в 05:35. Продължение за София с полет в 08:30.
Кацане на летище София в 15:35.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание с Qatar Airways (към месец Май 2021)
София - Доха 16:35 - 23:15
Доха - Килиманджаро 01:40 - 07:40
Занзибар - Доха 23:05 - 05:35+1
Доха - София 08:30 - 15:35

* По желание може да се доплати за по-високо покритие на застраховката „Отмяна на пътуване“, което да включва и услуги, които са извън общата цена на пътуването (самолетен билет, виза, допълнителни екскурзии). Доплащания за покриване на по-висока застрахователна стойност: 51 лв за покритие до 7 000 лв, 102 лв за покритие до 8 000 лв, 153 лв за покритие до 9 000 лв, 204 лв за покритие до 10 000 лв, 459 лв за покритие до 15 000 лв, 714 лв за покритие до 20 000 лв и се заявяват в момента на сключване на договора.
Важни уточнения: Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването до застрахованата стойност на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43, където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Екскурзии - Занзибар |  Екскурзии - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар |  Екзотична почивка 2024 - Занзибар

Избрани оферти