Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хамамет

Samira Club - Почивка в Тунис - полет от София

Номер на оферта

/

234705

Дати & цени

Програма на пътуването

Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:

ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация - депозит при резервация 50 лв и доплащане 20 дни преди тръгване;
ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни;
50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми (Когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването);
ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19;
БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване - БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България. (Това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка);
БОНУС без аналог - Застраховка Отмяна на пътуване (включена във всеки пакет).


Samira Club

Просторни стаи и къщички на един етаж, поддържаната градина с различни растителни видове, доброто изхранване, атрактивна анимация за малки и големи и с отделен аквапарк, доказаха Samira Club 3* като най-добрият избор за тризвезден хотел в Тунис. Построен в мавритански стил, на 5 км. от центъра на Хамамет, ситуиран на пясъчен плаж, Samira Club 3* предлага удобство и комфорт от на своите гости на много високо ниво!

Местоположение

Samira Club се намира на пясъчен плаж, на 5 километра от центъра на Хамамет. Построен в мавритански стил, той предлага удобство и комфорт на своите гости. С безплатен частен паркинг на място, клубът е на 4 километра от голф клуб Yasmine. Летище Енфида е на около 50 км от хотела.

Стаи

Samira Club разполага с 465 стаи. Всички климатизирани стаи са с изглед към градината от терасата. Разполагат с телефон и самостоятелна баня. На разположение има минибар и телевизор със сателитни канали (доплащат се по желание).

Ресторанти

Закуска, обяд и вечеря на блок маса са включени в клуб Samira. Напитки и леки закуски се предоставят до полунощ. Включени местни алкохолните напитки. На територията на хотела също се намира бар и снек-бар. Румсървиз е наличен.

СПА

Гостите могат да се поглезят в грандиозно лечение в спа центъра на хотела с пълна гама от услуги. СПА центърът е оборудван с турска баня/хамам. Предлагат се различни терапевтични терапии, включително ароматерапия и хидротерапия.

Удобства

  • Безплатен частен паркинг е достъпен на място (резервация не е необходима);
  • Wi-fi интернет е наличен в публични зони и е без заплащане;
  • Денонощна рецепция;
  • Обменно бюро;
  • Банкомат;
  • Климатик;
  • Козметичен салон;
  • Открит плувен басейн (сезонен);
  • Стаи/улуги за хора с двигателни увреждания;
  • Магазини в хотела.

Дейности

  • Плаж;
  • Детски клуб;
  • Нощен клуб;
  • Аниматори;
  • Скуош;
  • Конна езда (допълнително доплащане);
  • Гмуркане;
  • Kану-каяк;
  • Дартс;
  • Уиндсърф (допълнително доплащане);
  • Караоке;
  • Тенис на маса;
  • Билярд;
  • Детска площадка;
  • Зала за игри;
  • Голфигрище на 3 км от хотела.

Домашни любимци не се приемат.


Дати и Цени



Цените са в ЛЕВА на база All Inclusive

Ден 1

София - Тунис

Излитане от летище София с полет за Тунис. Кацане на летище Енфида, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки.

Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Продължителност на трансфера - около 1 час.

Вечеря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления.

Ден 3

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Целодневна екскурзия до Кап Бон

Келибия - Керкуан - Хауариа - винарна Бакхус

Отпътуване сутринта от Монастир/ Сус/Хамамет (165 км. / 140 км. / 60 км. )

Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис.

Килибия - град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).

Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).

Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето - сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената).

Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената)

Връщане в хотелите. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

1-ви ден: Хамамет - Сус- (90 км. /около 1 час)- Монастир (56 км. / около 1:10 часа) - Ел Джем (60 км/около 40 мин.) - Матмата (240 км./около 3 часа) - Дуз (110 км./около 1 час и 15 мин.).

  • Двудневна екскурзия Сахара- най-голямото пясъчно море в света. По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.

През първия ден започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара.

  • Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем - където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка и трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия "Гладиатор" на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.

ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията

Продължаваме към Матмата - най-известното селище на коренните Тунизийци, "Берберската столица на Тунис", където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища.

Матмата става особено популярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията "Междузвездни войни". От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на "Английския пациент".

Следва обяд в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки).

  • След това ще се отправим към оазисът Дуз - известен като "Вратата на пустинята", разположен сред оазис от финикови палми, отвъд който следват хиляди километри убийствена, безразлична към човека пустош. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. Липсват думи да се разкаже емоцията и величието на природата, просто трябва да се преживее.

Настаняване в хотела. Вечеря без включени напитки. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или за избралите Сахара (двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята)

2-ри ден: Дуз - Тозьор (120 км./около 1 час и 45 мин.) - Гафса (140 км./около 2 часа) - Кайруан (200 км. /около 2 часа и 30 мин.) - Сус (60 км./около 40 мин.) - Хамамет (90 км.около 1 час).

Ранна закуска.

  • На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.
  • Продължаваме към Тозьор - единствения град - оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.
  • В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката "Деглет Hyp" (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света - пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.
  • Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито "Париж-Дакар".
  • Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика - ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още "Замъкът на слънцето". Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад. Място, където са снимани кадри от филма "Английският пациент".

Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.

  • След обяда ни предстои посещение на Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка - Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.
  • Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.

Връщане в хотелите в Хамамет, Монастир и Сус за вечеря.

Ден 6

Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или по желание:

Разходка с катамаран или Разходка с пиратски кораб / около 20 мин

  • Разходка с катамаран - няколко часа пътуване на борда на лодка - катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще Ви отведе дълбоко в най-чистите води. Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз, да излезете след природата и да опитате от магията на вятъра и водата.

или

  • Разходка с пиратски кораб - едно вълнуващо плаване, спектакъл с пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещне това морско приключение.

И

Мединат Ал Захра тунизийска вечер (вечеря + лазарно шоу-програма)

Хотели в Хамамет: за Мединат Ал Захра около 90 км./около 1 час.

Хотели в Сус: за Мединат Ал Захра около 15 км. /около 15 мин.

Хотели в Монастир: за Мединат Ал Захра около 25 км. /около 35 мин.

Вечерна екскурзия по желание:

  • Възможност за посещение на национална вечер Мадинат ал Захра- Една от най-грандиозните шоу- атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра.

Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус около полунощ. Нощувка.

Ден 7

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание:

Тунис - Картаген - Сиди Бу Саид

Хотели в Хамамет: Хамамет - Тунис (55 км./около 1 час) - Картаген (19 км./около 20 мин.) - Сиди Бу Саид (6 км./около 5 мин.).

Хотели в Сус: Сус - Хамамет (90 км./около 1 час) - Тунис (55км./около 1 час) - Картаген (19 км./около 20 мин.) - Сиди Бу Саид(6 км./около 5 мин.).

Хотели в Монастир: Монастир - Тунис (184 км./около 2:20 часа) - Картаген (19 км./около 20 мин.) - Сиди Бу Саид (6 км./около 5 мин.).

  • Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид:
    Разглеждане на старата част на града, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки - Медината от XIII век /ЮНЕСКO/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност. Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света- бижуто в тунизийското културно наследство.

Обяд (без включени напитки).

След обяда тръгваме за античния Картаген - перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най - знаменитите градове на древността. Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. Картаген е възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.

ВАЖНО: входната такса е включена в цената на екскурзията.

  • Продължаваме с посещение на арт градчето Сиди Бу Саид, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.
  • Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата в ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет - зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки от фурми с канела.

Връщане в хотелите в Хамамет и Сус за вечеря. Нощувка.

Ден 8

Закуска.

Трансфер до летище Енфида за полет до България. Продължителност на трансфер - около 1 час.

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Авиокомпания: Bulgarian Air Charter

София - Енфида: 10:30 ч. / 12:00 ч.

Енфида - София: 12:50 ч. / 16:30 ч.


Забележка: За 11.09.2021, 18.09.2021, 25.09.2021

София - Енфида: 09:00 ч. / 10:30 ч.

Енфида - София: 11:20 ч. / 15:00 ч.

Трансфер летище - хотел - летище:

Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.



Допълнителни екскурзии



Цена за възрастен 50 BGN
PCR тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ТУНИС,ТУНИС

ТАЛОН

За PCR тест

Издаден от туроператора

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туроператора. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват PCR тест заплатен предварително към туроператора.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 50 BGN
PCR тест отиване - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ТУНИС,ТУНИС

ТАЛОН

За PCR тест

Издаден от туроператора

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператора и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за PCR тест издаван от туроператора. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват PCR тест заплатен предварително към туроператора.

Теста се заплаща от туроператора по фактура и банков път към лаборатории Рамус.



Цена за възрастен 115 BGN
Цена за дете 115 BGN
Целодневна екскурзия до Кап Бон
ТУНИС,ХАМАМЕТ

Нос Бон или полуостров Бон се намира в североизточния край на африканското крайбрежие на Тунис.

Килибия - град, разположен на брега на морето. Разглеждане на Византийската крепост, построена на върха на 150 м. висок скалист нос, с изглед към морето и града (входната такса е включена в цената).

Екскурзията продължава към Керкуан (30 км.)- Руините на пунически Керкуан са обявени за паметник на ЮНЕСКО. Днес това е най-добре запазените останки от финикийски град на територията на Тунис. Разглеждане на обекта, включително и на музея (входната такса е включена в цената).

Отпътуване за Хауариа (20 км.). Обяд в ресторант с изглед към морето - сет меню, без включени напитки. Разглеждане на пещерите / кариерите, от които както финикийци, така и римляни са добивали скалните блокове за изграждане на Картаген (входната такса е включена в цената).

Екскурзията ще завърши с посещение на винарна Бакхус с дегустация на регионални вина (включена в цената).


Цената включва

трансфер, беседа на български език, вход за крепостта, входна такса за музея в Керкуан, обяд в ресторант в Хауариа, дегустация на вино.


Цената не включва

разходи от личен характер, такса за снимане, дължима на място.




Цена за възрастен 230 BGN
Цена за дете 230 BGN
Сахара и нейната магия - Двудневна екскурзия с 1 нощувка в оазис в пустинята
ТУНИС,ХАМАМЕТ

Започваме най-запомнящото си двудневно пътешествие в Тунис, което ще ни отведе до пясъците на великата Сахара- най-голямото пясъчно море в света. Там ще яздим камили, ще се любуваме на удивителните пейзажи в оазисите с финикови палми, ще видим как живеят троглодитите - хората, избрали за битието си подземни пещери в пустинята вместо удобствата на съвременния град, ще попаднем и сред декора на филмовата мегапродукция "Междузвездни войни".

По време на екскурзията ще разгледаме 2/3 от страната и ще се запознаем с нейната история, традициите и обичаи.

През първия ден.

Нашият маршрут ще ни отведе до Ел Джем - където се намира най-добре запазения и трети в света ( след Рим и Капуа ) амфитеатър в Северна Африка. Римският колизеум е с диаметър 128 метра и капацитет за внушителните 35 000 зрители. Колизеумът е бил изграден през III век по времето на римския император Гордиан I, има чудесна акустика. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия "Гладиатор" на Ридли Скот. Ще имаме възможността да стъпим на гладиаторската арена, да бъдем на местата на публиката и дори да минем през тунелите, от които са излизали дивите животни.

Днес амфитеатърът е място за ежегодния Музикален фестивал на симфоничната музика, който заменя гладиаторските битки, ревът на зверовете на арената и скандиранията на тълпата.

Продължаваме към Матмата - най-известното селище на коренните Тунизийци - През XIV век роденият в Тунис арабски учен и историк Ибн Халдун пише, че берберите са могъщ, смел и многоброен народ, обитаващ Магреб от незапомнени времена. Селцето Матмата е сигурно най-неоспоримият пример за приспособимостта на човека, за умението му да превръща недостатъците на природната среда в предимство, за способността му да създава дом навсякъде и при всякакви условия. Ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители.

Матмата става особено полпулярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията "Междузвездни войни". От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на "Английския пациент".

ВАЖНО: Джип сафари - включено в цента. По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили - 30 динара/ 10 ЕВРО на човек, АТВ - 50 динара/17 ЕВРО за 1 човек и 70 динара/ 24 ЕВРО за двама, делтапланер при подходящи условия - 70 динара/ 24 ЕВРО на човек.

На място се заплаща по 1 динар за снимане на всеки от посещаваните обекти.

На втория ден от екскурзията в Сахара, след ранна закуска се отправяме към пресъхналото солено езеро Шот Ел Джерид, познато на света с невероятната картина, която се създава при изгрев слънце и с уникалните си миражи … Според преданието, Фата Моргана е фея, живяла на морското дъно и примамвала с призрачни видения пътешествениците. Разбира се има и научно обяснение. Според изследователите, това е сложно оптично явление, при което далечни обекти, се появяват по изкривен начин на небето. Тръгването е много рано, за да може да се насладите на незабравимия изгрев точно по средата на езерото.

Продължаваме към Тозьор - единствения град - оазис, където са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък.

В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката "Деглет Hyp" (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света - пустинната роза- кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето.

Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито "Париж-Дакар".

Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика - ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още"Замъкът на слънцето ". Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад… място, където са снимани кадри от филма "Английският пациент".

Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса.

След обяда ни предстои посещение на Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите. . Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим , трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан / ЮНЕСКО / Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка - Окба- един от шедьоврите на ислямската архитектура.

Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило.


Цената включва

трансфер с 3*/4* автобус, два обяда, входна такса за Ел Джем, офроуд с джипове, беседа на български език.


Цената не включва

напитки по време на обядите и вечерята, яздене на камили, каране на АТВ или делтапланер, такса снимане по обектите, дължима на място и разходи от личен характер.




Цена за възрастен 96 BGN
Цена за дете 96 BGN
Мединат ал Захра (вечерна)
ТУНИС,ХАМАМЕТ

Една от най-грандиозните шоу-атракции в цяла Африка, с участието на десетки артисти и ездачи на фона на вода, огън, светлинни и звукови ефекти с най-съвременна техника в парка Мединат Ал Захра!

Екскурзията е вечерно мероприятие и отпътуването от хотелите е в около 16-17 ч. При пристигане в комплекса първо се разглежда вътрешен двор с животни - овце, змии, ястреби, "целуваща" камила… В няколко малки едноетажни сгради ще можете да се запознаете с дейности от бита на берберите - жени пекат хляб, тъкат килими и още, и още… След това, на специална сцена започва ритуал берберска сватба - в традиционни празнични носии върху специално украсена камила се извежда младоженката, съпроводена от музика, песни и акробатика върху арабски жребец.

Следва вечеря в ресторант на комплекса (включена в цената) с традиционни ястия и включени напитки (вино и безалкохолни - неограничена консумация). По време на вечерята, на сцена, на ниво над масите в продължение на около 1 час десетки танцьори, музиканти и факир забавляват гостите.

Лазерното шоу започва веднага след вечерята. Продължава около 1 час и 15 минути и разказва историята на Тунис (на руски, английски и френски езици). С най-модерната лазерна техника, на 3 огромни стени се прожектират сцени и декори, които служат за фон на самото представление - десетки актьори пресъздават битки сцени и събития от почти 3 хилядолетната история на Тунис.

Вечер, заради която си заслужава да посетим Тунис!


Цената включва

трансфер до Мадинат ал Захра; шоу - програма; вечеря с вино и вода.


Цената не включва

разходи от личен характер.




Цена за възрастен 80 BGN
Цена за дете 50 BGN
Разходка с пиратски кораб (полудневна)
ТУНИС,ХАМАМЕТ

Едно вълнуващо плаване, спектакъл със пиратски танци и костюми на борда на кораб, на който всеки е мечтал да бъде като дете, вълнуващо се и готово да посрещтне това морско приключение. Върнете се назад във времето, когато сте мечтали да се качите на подобен кораб, да бъдете част от пиратско приключение, да покорявате нови брегове, да търсите скрити съкровища…


Цената включва

трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.


Цената не включва

напитки по време на обиколката, други разходи




Цена за възрастен 80 BGN
Цена за дете 50 BGN
Разходка с катамаран (полудневна)
ТУНИС,ХАМАМЕТ

яколко часа пътуване на борда на лодка - катамаран, най-бързата ветроходна лодка, която ще ви отведе дълбоко в най-чистите води.

Не е нужно да сте собственик на лодка, за да се насладите на средиземноморския бриз. Докато пребивавате на крайбрежната зона на Тунис. Насладете се на вълнуващото плаване и неповторимото усещане за свобода, по време на което ще ви бъдат сервирани безалкохолни напитки и плодове, под звуците на приятна музика!

Опъваме платната за незабравима морска разходка, по време на която да се отпуснете в приятно безгрижие. Изживейте усещането да плавате, задвижвани единствено от вятъра на борда на ветроходен катамаран и удоволствието да достигнете до красиви заливи, достъпни единствено по вода.

Екскурзията започва след закуска, връщането в хотелите е за обяд.


Цената включва

трансфер до пристанището, вход за лодка, анимация по време на обиколката.


Цената не включва

напитки по време на обиколката, други разходи




Цена за възрастен 120 BGN
Цена за дете 60 BGN
Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия)
ТУНИС,ХАМАМЕТ

Разглеждане на старата част на Тунис, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки - Медината от XIII век /ЮНЕСКО/, където цари колоритната атмосфера, пропита с аромати и загадъчност.

Ще видим Източния пазар и ще разгледаме музея Бардо - най-известния музей с антични мозайки в цяла Африка - бужуто в тунизийското културно наследсто. В продължение на 3000 години, Тунис е бил дом на много цивилизации и всички те са намерили място в националния музей. В него се намира най-голямата световна колекция от римски мозайки, включително известната мозайка, изобразяваща поета Вергилий. Видяното в Бардо, го няма другаде по света - десетки изящни мозайки украсяват стените и подовете му във възхитителна демонстрация на изтънчения вкус и майсторство на древните творци.

Обяд (без включени напитки).

Съвсем близо до столицата Тунис е самият Картаген - перлата на Средиземно море, окъпан в лъчите на славата и величието, където ще разгледаме руините на един от най-знаменитите градове на древността. Основан е, според легендата, от финикийската кралица Елиса (известна като Дидо), успяла да спаси себе си и част от богатството си, при падането на град Тир. От римския период в Картаген най-добре са запазени термалните бани на римския император Антонин Пий и амфитеатърът на Адриан.

Разглеждане на руините, римските бани на Антонин и амфитеатъра на един от най-знаменитите градове в древността, възникнал като финикийска колония в 814 г. п.н.е., владял западното средиземноморие в продължение на векове.

Посещение на арт градчето Сиди Бу Саид - средиземноморско вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството.

Свободно време за разходка из живописните улички, за да се насладите на атмосферата на ориенталско кафене с наргиле и местен специалитет - зелен чай с ментови листа и кедрови ядки, да закупите сувенири и характерното за региона кафе от костилки на фурми с канела.

Важно: входните такси за разглежданите обекти в Картаген, Тунис и Сиди Бу Саид са включени в цената, като на място се заплаща по 1 динар за снимане на обектите (общо 3 динара на човек).


Цената включва

трансфер; обяд; билет за музея Бардо; беседа на български език.


Цената не включва

напитки по време на обяда; такса снимане за всеки от обектите; дължима на място, и разходи от личен характер.




Цена за възрастен 25 BGN
Антигенен тест връщане - в ЛАБОРАТОРИЯ РАМУС
ТУНИС,ТУНИС

ТАЛОН

За Антигенен тест

Издаден от туроператор

Този Талон за отстъпка е издаден на база на споразумение между туроператор и лаборатории "Рамус".

За да се смята този талон за валиден към него трябва да има приложен билет за антигенен тест издаван от туроператор. Липсата на билет прави талона невалиден.

Ползват антигенен тест заплатен предварително към туроператор

Тестът се заплаща от туроператор по фактура и банков път към лаборатории Рамус.

Резервации:

Авансово плащане: 50 лв./човек при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на заминаване.

Важно:

  1. Минимален брой туристи: няма.
  2. Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
  3. Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
  4. Запазва се правото да бъдат правени промени по програмата, авиокомпанията, полетното разписание и други. Туристите заплатили пълна или частична сума ще бъдат усведомени в най-кратки срокове.

Условия:

21 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.

Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката

При положителен PCR тест 14 дни преди датата на отпътуване 100% от сумата заплатена се възстановява до 14 дни след датата на пътуване.

При налагане на задължителна карантина при пристигане в дестинацията, сумите заплатени се възстановяват в пълен размер до 14 дни след датата на пътуване.

Тагове

Оферти - Тунис |  Оферти - Хамамет |  Екскурзии - Тунис |  Екскурзии - Хамамет |  Ранни записвания 2024 - Тунис |  Ранни записвания 2024 - Хамамет

Избрани оферти