Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Самолетна екскурзия до Париж за Великден 2020 г. ПОТВЪРДЕНА с водач!

Номер на оферта

/

231676

Дати & цени

Цената включва

• Самолетен билет София - Париж (летище Шарл де Гол) - София на авиокомпания "България Ер"
• Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. на човек
• Трансфери летище - хотел - летище
• 3 нощувки със закуски в хотел Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon 3*
• Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
• Водач от България
• Цялостна организация и обслужване на български език
• Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 € на ЗАД "Армеец"

Цената не включва

Задължителни доплащания на място:
• Градска такса: 1,88 € на човек на ден (заплаща се на място)
• Доплащане за слушалки: 3 EUR на човек за всеки тур (заплащат се на място)
• Разходи за градски транспорт: карнет 10 билета - 14,90 € за зони 1-4 (заплаща се на място)

Застраховка "Отмяна на пътуване"
Екскурзии по желание:
1. "Изкуство в музея Орсе"- пешеходен тур с местен екскурзовод на български език при мин. 12 записани туристи: 75 лв
2. "Духът на Монмартър" - с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 39 лв на турист
3. "Класически Париж" с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 45 лв на турист
4. Круиз с панорамно корабче по Сена с аудио гид: 26 лв на турист
5. "Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 16 туристи: 129 лв за възрастен; 99 лв за деца 3-25 г. Заявява се предварително мин. 30 дни преди датата на заминаване.
6. Двупосочен транспорт до Версай: 89 лв (услугата се предлага за туристи, които искат да посетят само градините - билет за вход за градините се заплаща на място)
7. "Лувъра и неговите шедьоври" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език при мин. 15 записани туристи*: 75 лв на турист.
или
8. Билет за посещение на Лувъра (без екскурзовод) - 36 лв на турист; Включва: билет с час за вход и такса резервация, асистенция от водача на групата;
9. Билет за представление в Мулен Руж: от 262 лв

Програма на пътуването

ЦВЕТЕН ВЕЛИКДЕН В ПАРИЖ
самолетна екскурзия с обслужване на български език!

Дата: 17.04.-20.04.2020
Промо цена - 899 лв (последни места)
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:

Хотел Ibis Paris Gare du Nord Chateau Landon 3* е разположен в един от най-предпочитаните райони на Париж - на около 20 минути пеша от Операта и на 5 минути пеша от канала Сен Мартен. В уличките наоколо има различни магазини, супермаркет, кафенета, заведения за бързо хранене и ресторанти, предлагащи френска кухня. В непосредствена близост се намира метростанция Louis Blanc (линия 7) с директна връзка до Лувъра, а на 10 мин. пеша е и спирката на линия 2 с директна връзка до Монмартър и Трумфалната арка.
Хотелът разполага с денонощна рецепция и бар. Модерни и фунционално обзаведени, всичките 161 стаи на хотела предлагат безплатен Wi-Fi интернет и са снабдени с климатик, телевизор с плосък екран и сателитни канали, гардероб, бюро, самостоятелната баня със сешоар и легла с комфортни матраци марка "Sweet Bed by Ibis".
Закуската се сервира на шведска маса всеки ден от 06:30 до 10 ч.

=============================================================

НОВО! Посещение на музея ОРСЕ с екскурзовод на български език!
Над 30 музея в световната столица на музеите - Париж, са посветени на изкуството. Един от най-забележителните от тях е музея Орсе (d"Orsay), разположен на левия бряг на река Сена. Красивата сграда е открита като жп гара за Световното изложение в Париж през 1900 г. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по впечатляващ начин в арт пространството, където ще се насладим на световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век - Ван Гог, Моне, Мане, Дега, Реноар, Сезан, Курбе, Миле, Писаро... Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Първият етаж е посветен на периода 1848 – 1870 г. Вторият етаж представя творби от края на ХІХ век, представители на натурализма и символизма. На третия етаж е изложена една от най-големите колекции с произведения от периода на импресионизма и неоимпресионизма. Дори и да не сте запален любител на изкуството, Орсе просто ще Ви остави без дъх!
Потопете се в романтичната атмосфера в сърцето на прекрасния Париж!


ПРОГРАМА:

1 ДЕН - 17.04.2020
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.00 ч. с полет на авиокомпания "България Ер" за Париж. Пристигане в 09.10 ч. на летище Шарл де Гол. Трансфер (около 30 минути) и Панорамна обиколка с екскурзовод на български език: Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, мостовете на река Сена, Малкия и Големия дворец, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет и Прентан, луксозният площад Вандом и др. Трансфер до хотела.
Настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт и ще ви ориентира в района около хотела, както и за възможностите за придвижване с градски транспорт.
Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"Духът на Монмартър" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език: Базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и др.
Живописният квартал с красива архитектура носи духа на стара Франция - малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти ще ни изведат до артистичните площади, превърнали се в галерии на открито и ще ни пренесат във времето, когато Монмартър е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър, откъдето се открива невероятна панорамна гледка към целия град. Турът не е подходящ за лица с ограничена подвижност!
Нощувка.



2 ДЕН - 18.04.2020
Закуска.
Свободно време в Париж или туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>По желание /с доплащане/: "Класически Париж" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.): левия бряг на река Сена - Люксембургската градина, фонтана Медичи, Сената на Франция, квартал Сен Жермен де Пре и Латинския квартал с чаровните си криви улички с множество бистра, ресторанти, сувенирни магазинчета и книжарници на открито; площад Сен Мишел с едноименния фонтан - любимо място за срещи на парижани; книжарницата "Shakespeare and Companу", която продължава традицията на легендарната книжарница на Силвия Бийч и пази спомени за велики писатели от началото на 20-ти век; остров Сите - духовното сърце на Париж, Съдебната палата с Консиержьори - бивша кралска резиденция и параклисът „Сен Шапел“, емблематичната готическа катедрала Нотр Дам, чието изграждане започва през 1163 г. и оттогава е свидетел на множество драматични исторически събития и др.
Обедна почивка.
==>По желание /с доплащане/: "Изкуство в музея Орсе" с екскурзовод на български език. Красивата сграда, построена като жп гара за прочутото Световно изложение в Париж през 1900 г., днес е прочута галерия, в която се съхранява най-богатата в света колекция от произведения на импресионисти и други велики художници като Моне, Мане, Сезан, Реноар, Дега, Писаро, Гоген, Ван Гог и други. "Автопортрет" и „Звездна нощ“ на Ван Гог, „Играчи на карти“ на Сезан, "Закуска на тревата" на Едуард Мане, „Момичета на пиано“ на Реноар, „Жътва“ на Писаро са само част от световноизвестните платна, представени в музея.
Нощувка.

3 ДЕН - 19.04.2020
Закуска.
Свободно време в Париж с възможност за индивидуално посещение на Айфеловата кула (със съдействие на водача на групата) или туристическа програма по желание (с предварително записване)
Посещение на Айфеловата кула може да се осъществи във всеки ден от престоя, като вход е възможен до 22:30 ч. (с престой до 23:45 ч.) - районът е лесно достъпен от всички точки на Париж - с две линии на метрото (водачът на групата ще бъде на разположение на туристите при желание за групово придвижане до Айфеловата кула за посещение). Билети се купуват на място, след като се премине щателна проверка на багажа. Цената е 16,60 € до втори етаж с асансьор или 25,90 € до топ ниво с асансьор.

==>По желание /с доплащане/: "Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на бьлгарски език (5 ч.): Най-пищният кралски двор е построен в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато Луи ХVІ и кралица Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Обиколката започва с въведение към историята, разглеждане на Кралския параклис и основните зали на двореца - салона на Херкулес, салоните на Венера, на Диана, на Марс, спалнята на Краля, Огледалната зала и други, представящи начина на живот в кралската фамилия и двора, както и своеобразна панорама на най-големите политически, военни и художествени събития по времето на Краля Слънце. Свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца.

==>По желание /с доплащане/: "Лувъра и неговите шедьоври" с местен екскурзовод на бьлгарски език ( 2 часа). Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. и в него са изложени изключително ценни екземпляри на изящното изкуство. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.

==>По желание /с доплащане/: Круиз с панорамно корабче по Сена (1 час) - корабчето разполага с открита и закрита палуба, от които за туристите се откриват красиви панорамни гледки към елегантните мостове на Париж и прочутите забележителности, разположени от двете страни на Сена - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, двата историческите острова - Ла Сите, на който е основан Париж през 3 век пр. Хр. и Сен Луи, съхранил духа и атмосферата на средновековния град и други.
==>По желание, вечерта (самостоятелно посещение, с предварителна резервация за билет): Кабаре Мулен Руж (самостоятелно посещение, необходимо е ползване на градски транспорт) - най-известното и най-старо нощно заведение в Париж, разположено на булевард „Де Клиши”, до хълма Монмартр.
Нощувка.

4 ДЕН - 20.04.2020
Закуска.
Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:05 ч.



Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.
Туристическата програма се осъществява на български език.

Полетно разписание*:
FB 431 17APR SOFCDG 07:20 09:20
FB 432 20APR CDGSOF 10:20 14:05


Екскурзии по желание:
1. "Класически Париж" с местен лицензиран екскурзовод на български език при минимум 12 туристи: 45 лв на турист
2. Круиз с панорамно корабче по Сена с аудио гид: 26 лв на турист
3. "Величието на Версай" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език при минимум 16 туристи: 129 лв за възрастен; 99 лв за деца 3-25 г. Заявява се предварително мин. 30 дни преди датата на заминаване.
4. Двупосочен транспорт до Версай: 89 лв (услугата се предлага за туристи, които искат да посетят само градините - билет за вход за градините се заплаща на място)
5. "Лувъра и неговите шедьоври" - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език при мин. 15 записани туристи*: 75 лв на турист.
или
6. Билет за посещение на Лувъра (без екскурзовод) - 36 лв на турист; Включва: билет с час за вход и такса резервация, асистенция от водача на групата;
7. "Изкуството на музея Орсе"- пешеходен тур с местен екскурзовод на български език при мин. 12 записани туристи: 75 лв на турист.
8. Билет за представление в Мулен Руж: от 262 лв

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Великден 2024 - Франция |  Великден 2024 - Париж

Избрани оферти