Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Оферта номер: 232270

Септемврийски празници в Придунавска Сърбия 2020

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Майданпек и Екскурзии в Сърбия.

Дати и цена
Цената включва
Цената включва:
2 нощувки със закуски в хотел “Golden Inn” 3*;
1 обяд по меню;
2 вечери по меню в ресторанта на хотела / 1 с жива музика без напитки/;
Посещение на комплекс Феликс Ромулиана и град Зайчар /без включени входни такси/;
Екскурзия до Райкова пещара, с местен екскурзовод/без включени входни такси/ при подходящи метеорологични условия;
Екскурзия до музеен комплекс „Лепенски вир“ /без включени входни такси/;
Мед.застраховка с асистанс с покритие 2000 евро на човек;
Водач по време на престоя и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
Посещение на хидроцентралата Джердап с местен екскурзовод – 10 лева / заявява се преди отпътуване от България – необходимо е копие от лична карта за влизане в обекта/
Входните такси на посещаваните обекти /около 1350 динара = на около 22 български лева/;
Гарантирано настаняване на първите 3 седалки – доплащане 30 лева на човек;
Доплащане на мед. застраховка за лица над 64 г. – 3 лева;
Разходи от личен характер;

Входни такси за музеите:
Музея Зайчар и комплекс Феликс Ромулиана – 400 динара с включена беседа
Музея Лепенски вир – 350 динара с включена беседа и филм за обекта, намаление за деца до 7 год.
Вход в Райковата пещера с водач – 250 динара /изисква се подходящо облекло и удобни обувки за ходене по хлъзгав терен/
Входна такса в хидроцентрала Джердап 1 – 350 динара /желаещите да влязат в централата е необходимо да представят предварително в агенцията фотокопие на личната карта/
Допълнителните мероприятия се провеждат при минимум 20 записани туристи.
Програма:

1-ви ден /20.09.2020/: Отпътуване от паркинга на Национален стадион „Васил Левски” в 06:30 ч. по маршрут София-Димитровград-Зайчар-Майданпек /290 км/. Кратка почивка в Зайчар за разглеждане на музея. Отпътуване за Гъмзиград. Посещение на късноримски археологически комплекс, в който се намират останките от античния дворец Феликс Ромулиана /ЮНЕСКО/. Изграждането му е поръчано от император Кай Валерий Галерий Максимиан в края на III и началото на IV век. Наричал се е Феликс Ромулиана, по името на майката на императора. Разглеждане на дворцовия комплекс. Връщане в Зайчар за разглеждане на музея, където се съхраняват повечето експонати от разкопките на Феликс Ромулиана. Свободно време за обяд. Продължаваме за Майданпек и пристигане в хотел „Golden Inn” 3*. Свободно време за почвка и разходка в града. 19:30 ч. Вечеря в хотела.. Нощувка.

2–ри ден /21.09.2020/: Закуска на шведска маса от 07:00 до 09:00 часа. Посещение на най-красивата и извесна „Райкова пещера“- осветената и уредената й за туристи част е 1,4 км. с богати сталактити и сталагмити, множество мостове и канали. Пещерата се намира на около 5 км от град Майданпек, известен с най-голямата разкрита мина за мед, сребро и злато. Обиколка на пещерата с екскурзовод. При подходящо време ще имате възможност да участвате на брега на река Пек в древна процедура по откриване на злато от пясъците в реката. Връщане в хотела. 13:00 ч – 14:00 ч Обяд. След обяда- посещение на праисторическото археологическо находище в музея „Лепенски Вир“. Комплексът Лепенски вир е уникално съкровище, носещо спомена на праисторическата култура. Тук са открити селища и култови сгради на хора, които са населявали района между седмото и шестото хилядолетие преди нашата ера. Комплексът е единствен по рода си в Централна и Югоизточна Европа и дава на археологическата наука ценни сведения за така наречената култура на Лепенски вир, доказваща наличието на много древна цивилизация на Балканите. Този своеобразен музей на открито се намира в Националният парк „Джердап“ и природният резерват с разнообразна фауна и флора. Връщане в хотела. 19:30 ч. вечеря с жива музика /без напитки/.Нощувка.

3-ти ден/22.09.2020/: Закуска на шведска маса. –9:00 часа - Отпътуване за България по различен и интересен маршрут по посока на река Дунав. *По желание –Посещение с екскурзовод на хидроцентралата „Джердап 1“-Железни врата, която е измежду четрите най-големите хидроцентрали в света. По пътя се движим покрай река Дунав, през най-красивата и най-голямата клисура в Европа „Джердапска клисура“, където е най-голямата речна дълбина на река Дунав около 100 м. Фотопаузи на реката. Преминаване през ГКПП Брегово. Пристигане в София късно вечерта.

Хотел „Golden Inn“ 3* се намира в центъра на Mайданпек и е заобиколен от зеленина. Разполага с пищна градина с барбекю и детска площадка. А-ла-карт ресторантът и барът на място предлагат традиционни специалитети и интернационална кухня.
Всички стаи в хотела разполагат със сейф, минибар и кабелна телевизия. Самостоятелна баня е с душ или вана, безплатни тоалетни принадлежности и сешоар. Всички те са оборудвани с балкон или тераса и безплатен Wi-Fi интернет достъп.
Хотелът предлага безплатни перални услуги и туристическо бюро, както и безплатен паркинг. Магазин за хранителни стоки ще намерите на 15 метра, а до пазара на града може да се стигне само на 150 метра.
Майданпек е малък град с население 10 000 жители в Източна Сърбия, намиращ се в планински район. Градът е административен център на Община Майданпек и се намира в Борски окръг. Името на града на български се превежда като Меденпек и произлиза от разработването на медните находища и множеството мини в района в района. Възникнал като малко миньорско селище града се прочува с добива и производството на благородни метали и по-специално на злато и сребро. Днес част от старите мини са изоставени, въпреки това в града се намират множество златарски ателиета, предлагащи красиви бижута от благородния метал.
Нова Година в Рума - Hotel Park 4* - 30.12.2020г.
от 515 лв.
Нова Година в Рума - Hotel Park 4* - 30.12.2020г.
3 нощувки
Автобус
Нова Година в Баина Баща - 30.12.2020г.
от 520 лв.
Нова Година в Баина Баща - 30.12.2020г.
3 нощувки
Автобус
Къде да идем в Сърбия - 10 идеи
5 летни фестивала в Сърбия, които да посетиш
Нова година в Сърбия - топ 10 места за празнуване