Начало / Екскурзии / Екскурзии - Занзибар

Свети Валентин на екзотичния остров Занзибар - 9 дни/7 нощувки - All inclusive

Номер на оферта

/

232488

Дати & цени

Цената включва

• самолетни билети на авиокомпания Turkish Airlines с включени летищни такси по маршрута София – Истанбул – Занзибар – Истанбул – София с включен регистриран багаж до 40 кг и 8 кг ръчен багаж на човек;
• 7 нощувки в хотел VOI Kiwengwa 4* на база „All inclusive” на остров Занзибар;
• трансфери летище-хотел-летище;
• медицинска застраховка с покритие от 15 000 евро на човек с включен риск за лечение от COVID-19;
• посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
• представител от туроператора при минимум 14 пътуващи.

Цената не включва

• виза за Танзания – 55 евро (издава се предварително от България);
o за издаване на визата преди отпътуване от България са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора), сканирана актуална цветна паспортна снимка;
• допълнителни екскурзии на о-в Занзибар – заявяват се и се записват от България:
o обзорна екскурзия на Стоун Таун – при минимум 6 туриста – 40 евро;
o полудневна екскурзия Островът на подправките – при минимум 6 туриста – 40 евро;
o целодневна екскурзия Синьо сафари – при минимум 6 туриста – 85 евро;
o полудневна екскурзия до парка Jozani – при минимум 6 туриста – 60 евро;
o полудневна екскурзия до Затворническия остров - при минимум 6 туриста – 49 евро;
• бакшиши за екскурзовод и шофьор – около 5 евро на ден за всяка екскурзия, в която взимате участие;
• лични разходи на място;

Програма на пътуването

СВ.ВАЛЕНТИН НА ЕКЗОТИЧНИЯ ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

ДАТА: 12.02.2021 – 20.02.2021

9 дни/ 7 нощувки на All inclusive

ХОТЕЛ VOI KIWENGA RESORT 4*/ comfort room

ЦЕНИ:
Човек в двойна стая 1398 €/ 2733 лв
Единична стая 1600 €/ 3129 лв
Възрастен на доп. легло 1240 € / 2424 лв
Дете до 10,99г с 2-ма възрастни 1115 € / 2180 лв

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ТОВА ПЪТУВАНЕ?

· Занзибар е една от първите дестинации отворили границите си за международни туристи след затварянето поради пандемията от COVID-19, още през месец май 2020 г. Островът се справя добре с противоепидемичните мерки и от месеци няма регистриран случай на вируса, което го прави една от най-сигурните дестинации в света;

· Занзибар е един от най-красивите острови в Индийския океан, който предоставя възможности за пълноценна плажна почивка и / или разнообразни допълнителни мероприятия, ако не обичате да лежите на плажа.

· Времето в този период на годината е перфектно за почивка – не е много горещо, със средна температура от 27 градуса, и въпреки че е влажно позволява да се насладите на водните удоволствия с температура на морската вода около 29 градуса.

· Островът е дом на ендемични животински видове – червения колобус, който може да се види само тук.

· Островът е и рожденно място на една от най-големите звезди на рок музиката – Фреди Меркюри, чиито дом е превърнат в хотел понастоящем.

-----------

· Предлагаме ви 7 нощувки на острова в един подбран силно препоръчван от нас хотел:

o VOI KIWENGA RESORT 4* - прекрасен хотел на първа линия на един от най-хубавите плажове на острова, с перфектно обслужване и предлагащ all inclusive пансион за гостите си. Клиентите ще ползват пакета си all inclusive още с ранно-сутрешното си пристигане в хотела;

· Предвид разписанието на полетите, напускането на стаите последния ден е непосредствено преди трансфера за летището късно през нощта;

· Водач придружител от туроператора по време на цялот опътуване от и до България;

· Богат набор от допълнителни екскурзии на място, които могат да се организират от България с цел по-доброто разпределение на времето на острова;

· Удобни полети с АК Turkish Airlines

=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1 – 12.02.2021 СофияИстанбул - Занзибар
Отпътуване от София за Занзибар с редовен полет на авиокомпания Turkish Аirlines по маршрута СофияИстанбул - Занзибар в 16:00 ч. Кацане в Истанбул в 18:25 ч. Полет до Занзибар в 20:25 ч.

ДЕН 2 – 13.02.2021 ИстанбулЗанзибар
Кацане в Танзания в 03:50 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела на острова. Закуска в хотела и започване на All inclusive пакета. Настаняване около 14ч или при наличие на свободни стаи и по-рано.

ДЕН 3 – 14.02.2021 Занзибар
Закуска.
Възможност за полудневна обиколка на Стоун таун (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 40 евро).
Една прекрасна полудневна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предшния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая – Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.
Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.
Връщане в хотела следобед. Свободно време за почивка.
Нощувка в хотела.

ДЕН 4 – 15.02.2021 Занзибар
Закуска.
Днес ви предлагаме полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 40 евро).
Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени.
Препоръчително е консервативно облекло – дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Връщане в хотела.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 5 – 16.02.2021 Занзибар
Закуска. Предлагаме ви целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 85 евро).
Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство – ръчно изработена лодка с платно.
В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони.
Връщане в хотела късния следобед около 17:30ч. Нощувка.

ДЕН 6 – 17.02.2021 Занзибар
Закуска.
Днес ви предлагаме полудневна разходка до парка Jozani (около 3ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 60 евро).
Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Моля не пипайте и не хранете животните.
Връщане в хотела и свободно време.

ДЕН 7 – 18.02.2021 Занзибар
Закуска.
Днес можете да изберете екскурзия до Затворническия остров (3 часа, срещу допълнително заплащане и при минимум 6 туриста – 49 евро).
Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19в. Връщане в хотела.
Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките.
Нощувка.

ДЕН 8 – 19.02.2021 Занзибар
Закуска. Освобождаване на стаите вечерта около 00:00ч и използване на All inclusive пакета до часа преди трансфера за летището за полета до Истанбул.

ДЕН 9 – 20.02.2021 ЗанзибарИстанбул - София
Трансфер за полет до Истанбул в 04:45 ч. Кацане в Истанбул в 13:45 ч. Полет до София в 14:45 ч. Кацане в София в 15:05 ч.

=============================================================

ИНФОРМАЦИЯ ЗА VOI KIWENGWA RESORT ZANZIBAR 4*

https://www.voihotels.com/en/voi-kiwengwa-resort

Описание
Хотела е разположен на един от най-красивите плажове на източния бряг на Занзибар, намира се само на 50 минути от Стоун Таун и на 43 км. от летището. Мъдро съчетавайки съвременните удобства и местната традиция, това място запазва ярък „африкански“ стил, подчертан от ефектна дървена конструкция .

Стаи
200-те стаи се помещават в двуетажни вили, разположени в широка тропическа градина. Много удобни и оборудвани в свежи, пастелни нюанси, мебели в местен стил и разполагат с климатик, сешоар, мини хладилник, баня, тераса или балкон. Налични са и помещения за четирима и свързани стаи. Възможно е настаняване в стандартни или комфортни стаи, изцяло реновирани; всички стаи са обзаведени в типичния занзибарски стил.

Кухня
Бюфета и ястията на скара се сервират в основния ресторант с име Ngalawa, където всеки ден може да опитвате различни италиански и международни ястия. По време на храненията се сервират безалкохолни напитки, минерална вода, вино и местна бира. В близост до основния ресторант, насред красива тропическа градина, се намира новооткритият ресторант Garden Pizza, където на вечеря можете да поръчате от италианското меню с богат избор от пици, десерти и напитки. Бар „Нанга” в основната сграда е отворен от 7:30 ч. до полунощ. В него се предлагат безалкохолни напитки, американско кафе, домашно вино, местна бира и местни спиртни напитки.
На плажа и в близост до басейна се намира кафене и ресторант Baobab beach, който предлага леки закуски от 10:00 ч. до 18:30 ч. Тук се сервира обяд от 13:00ч. до 14:30ч. Алкохолни и безалкохолни напитки се сервират от 09:00ч до 19:00ч.
VOI Kiwengwa Resort работи на системата "Аll inclusive", включваща: хранене на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря на блок маса) с неограничени напитки по време на хранене и през деня, включително минерална вода, безалкохолни напитки, домашно вино, местна бира и спиртни напитки, които винаги се сервират в чаша, до полунощ.
Срещу допълнително заплащане са: еспресо и капучино, напитки в кенчета и бутилки, сладолед и всякакви напитки след полунощ.

Съоръжения
Гостите могат да се насладят на широк басейн със сладка вода, специална зона за деца и център за красота „Mchaichai Spa (срещу заплащане). TV - салон, малка библиотека, бутици и заседателна зала за до 20 души също са на разположение.
WIFI на разположение срещу заплащане: € 10,00 седмично или € 2,00 на ден.
Пералня, сейф и медицински услуги срещу заплащане.

Спорт и развлечения
Курортът разполага с тенис кортове, светлина за нощна игра (заплаща се отделно) и малък фитнес център. Предлагат се също плажен волейбол, плажен футбол, аква фитнес, аеробика, тенис на маса. Добре оборудваният център за гмуркане предлага пълна екипировка срещу заплащане в курорта. Два пъти седмично в курорта се организира вечер с дискотека, с музика и много забавления.
Дневните и вечерните забавления се организират от аниматорския екип в комплекса.

Плаж
Курортът VOI Kiwengwa е разположен на най-красивия бряг на острова, на зашеметяващ участък от бял пясък, който се разпростира на площ от над 5 км. Това е идеалната обстановка за почивка, релакс и забавления край морето. Плажът е оборудван с плажни чадъри и шезлонги. Плажните кърпи са безплатни на плажа и басейна. Оставя се само депозит, който преди напускане на хотела се възстановява.
Приети кредитни карти: VISA и MASTERCARD. 5% такса за плащания с кредитни карти.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Разписание на полетите с АК Turkish Airlines:
Дата - Лети от Излита в - Каца в - Пристига в - Продължителност
12.02.2021 СОФИЯ 16:00 ИСТАНБУЛ 18:25 01:25 часа
12.02.2021 ИСТАНБУЛ 20:25 ЗАНЗИБАР 03:50 (кацане на 13.02) 07:25 часа
20.02.2021 ЗАНЗИБАР 04:45 ИСТАНБУЛ 13:45 09:00 часа*
20.02.2021 ИСТАНБУЛ 14:45 СОФИЯ 15:05 01:20 часа

*На връщане от Занзибар, Turkish Airlines кацат в Килиманджаро, Танзания за качване на пътници. По време на техническото спиране, пътниците от Занзибар не слизат от самолета.

Полетното разписание е в местно часово време.
Часова разлика по време на пътуването между:
София, България и Истанбул е +1 час
София, България и Танзания, о-в Занзибар е +1 час

Условия за записване:
СЧИТАНО ОТ 02.09.2020Г. ЗА ВСИЧКИ БЪДЕЩИ ПЪТУВАНИЯ В ПЕРИОДА ДО 30.04.2021Г. СА ВКЛЮЧЕНИ ДОПЪЛНИТЕЛНО В ПАКЕТНИТЕ ЦЕНИ И:

Медицинската застраховка, ще включва риск COVID 19 в случай на заболяване в чужбина и покриване на лечението на място.

Застраховка «Отмяна на пътуване» за сумата дължима по договора. ( Полицата се предоставя на клиентите 45 дни преди датата на отпътуване, тъй-като преди този срок няма неустойки. За записали се при по-малко от 30 дни преди датата на отпътуване, застраховката се сключва в деня на резервацията. )

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ, ВАЛИДНИ ЗА ВСИЧКИ ПАКЕТНИ ПРОГРАМИ (ЗА МОМЕНТА БЕЗ ДУБАЙ, ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ):

Депозит при записване в размер на 200 лева.

Втори депозит в размер на 800 лева до 45 дни преди заминаване.

Доплащане до 30 дни преди заминаване.

АНУЛАЦИИ ПО ВСИЧКИ ПАКЕТНИ ПРОГРАМИ:

До 45 дни преди заминаване – без неустойка

От 45 ден до 30 ден от датата на заминаване в размер на 1000 лева

От 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването

Смяна на име до 10 дни без неустойка

АНУЛАЦИИ БЕЗ НЕУСТОЙКИ И ВРЪЩАНЕ НА СУМИ:

При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;

При активация на полицата „Отмяна на пътуване“, включително при положителен PCR тест, сумата се възстановява спрямо условията на ЗК „Мондиал Асистънс“.

При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.

Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Какво не покрива застраховката?

Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;

Опит за самоубийство или самоубийство;

Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;

Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;

Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Занзибар |  Оферти - Занзибар |  Екскурзии - Занзибар |  Екскурзии - Занзибар |  Свети Валентин 2024 - Занзибар |  Свети Валентин 2024 - Занзибар

Избрани оферти