Начало / Екскурзии / Екскурзии - Милано

Свети Валентин в Милано и Верона 11-15 февруари 2020

Номер на оферта

/

230792

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет Варна – Милано /летище Бергамо/ – Варна с вкл. малък салонен багаж с размери 40x30х20см;
- 4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел категория 3* ;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;

Цената не включва

- Куфар за чекиране 10кг или 20кг - уточнява се в момента на резервация
- приоритетно качване на борда с право на втора ръчна чанта до 10кг с размери 55х40х23см - уточнява се в момента на резервация
- Трансфер летище – хотел – shuttle по график от летище до централна гара на Милано –около 5 евро на посока на човек; или индивидуален трансфер – на запитване, според броя пътуващи;
- Екскурзии по желание;
- Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;
- Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.

Програма на пътуването

Свети Валентин в модната столица Милано и Верона града на Ромео и Жулиета

с директен полет от ВАРНА, 11 – 15 февруари 2020



Една чудесна идея за празника на влюбените - Впечатляващата Миланска катедрала, аристократичната опера „Ла Скала“ са само част от архитектурните забележителности на града... А за фенките на модата - многобройни шопинг центрове. А само на около час път северно от Милано сред живописна природа е известното езеро – Комо, прекрасно съчетание на средиземноморска зеленина и планинската красота на Алпите, както и града на Ромео и Жулиета- Верона и романтичния град Сирмионе на ез.Гарда. Да не забравяме великолепната италианска пасти и уникалното италианско капучино. Подарете си един Свети Валентин – по италиански!



На цена от 399 евро/780 лева

Валидна за ранни записвания до изчерпване на местата!



Хотел кат.3* Ibis Milano Centro - широк център или подобен

от 399 евро / 780 лева на човек в двойна стая



Цената включва:

Самолетен билет ВарнаМилано /летище Бергамо/ – Варна с вкл. малък салонен багаж
с размери 40x30х20см;

4 нощувки на база нощувка със закуска в избрания хотел категория 3* ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;


Цената НЕ включва:

Куфар за чекиране 10кг или 20кг - уточнява се в момента на резервация
приоритетно качване на борда с право на втора ръчна чанта до 10кг с размери 55х40х23см - уточнява се в момента на резервация
Трансфер летище – хотел – shuttle по график от летище до централна гара на Милано –около 5 евро на посока на човек; или индивидуален трансфер – на запитване, според броя пътуващи;
Екскурзии по желание;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г;
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени места. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.


Полети:



11 февруари 2020 ВарнаМилано /Бергамо 13:20 – 14:55

15 февруари 2020 Милано/ Бергамо/ – Варна 15:25 – 18:45





Примерна програма:



Първи ден /11.02.2020/:

Отпътуване от летище Варна в 13:20, кацане на летище Бергамо в 14:55. Трансфер летище-хотел с обществения транспорт /около един час/. Настаняване в хотела и свободно време за вечеря.



Втори ден /12.02.2020/:

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града.



Или възможност за екскурзии на английски език:

1/ Езерото Комо

9.00-18.00 часа Целодневна екскурзия /продължителност около 10 часа/. Eкскурзията включва транспорт с автобус от Милано до град Комо-пешеходна обиколка на града и качване с фуникуляра до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото. Езерото Комо е третото по големина в Европа и е заобиколено от зашеметяващи алпийски пейзажи с китни села, известни с високото си качество на производство на коприна.

Цена на екскурзията с гид на английски език от 75 евро.



2/ Полудневен пешеходен тур
В 10.30 часа или в 14.30 възможност за Полудневен пешеходен тур на Милано / с екскурзовод на англ.език/ с посещение на църквата "Santa Maria delle Grazie", където се намира "Тайната вечеря" на Леонардо да Винчи. Стартира се от Пиаца дел Дуомо с огромната катедрала в неоготически стил- "Дуомо", наречена чудото на Италия; продължава се към покритата галерия на Виктор Емануил II,чийто купол е във формата на кръст с остъклени тавани, където се намират най-известните и скъпи магазини, и заведения.

Следва „Ла Скала“ - един от най-престижните световни оперни театри; замъкът "Сфорцеско", построен през 1368 г., за да защитава града; а през празнични месеци се превръща в уютно място с базари на открито.

Цена на тура с вкл.вход за църквата с „Тайната вечеря“ – 75 евро.



Трети ден /13.02.2020/:

След закуска-Възможност за празничен шопинг в някой от модните аутлети -Vicolungo Outlet/на около час от Милано/, Fox Town outlet в Швейцария или Franciacorta Outlet Village- 25 евро на човек до избрания аутлет.



Четвърти ден /14.02.2020/- След закуска-Възможност за празничен Свети Валентин във Верона-града на Ромео и Жулиета

7.00-19.00 Целодневна екскурзия до Верона и езерото Гарда- 85 евро /гид на английски език/

Екскурзията включва обиколка на Верона/балкона на Жулиета и Римската арена/, посещение на гр.Сирмионе на ез.Гарда - едно от най-красивите и романтични градчета, разположено сред маслинови гори.



Пети ден/ 15.02.2020/

Закуска, освобождаване на стаите до 12.00ч.Трансфер /с градски транспорт –около час; или по желание-индивидуален, срещу доп.заплащане/ до летище Бергамо. В 15:25ч полет за Варна, кацане в 18:45ч.





Примерни хотели категория 3* по оферта:


Хотел 3* Ibis Milano Centro – модерен хотел, разположен в широк център, със семпло, но елегантно обзаведени стаи, с безплатен Wi-Fi, телевизор със сателитни програми; климатик и отделен санитарен възел. На разположение 24часа е лоби бар за отдих. Хотелът отстои приблително на еднакво разстояние както от Централна Гара, така и от Центъра – площада Дуомо.
https://www.accorhotels.com/gb/hotel-0933-ibis-milano-centro/index.shtml#section-rooms

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН, No и валидност на паспорт/лична карта) . Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на невъзвратим депозит в размер на 50% от цената.

* Цената на пакета се препотвърждава със самолетната резервация.

*Поредността на туристическата програма може да има промени към момента на провеждане!

* По желание: може да предложим хотели от по-висока категория.


снимките са с авторски права на
Photo by Daniil Vnoutchkov on Unsplash

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Милано |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Милано |  Оферти от Варна - Италия |  Оферти от Варна - Милано

Избрани оферти