Начало / Екскурзии / Екскурзии - Свищов

Свищов и Плевен - еднодневна екскурзия с автобус

Номер на оферта

/

238106

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с комфортен туристически автобус;
Туристическа програма в Свищов;
Туристическа програма в Плевен;
Екскурзоводско обслужване

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Приблизителни входни такси за посещаваните обекти:
- Къща - музей Алеко Константинов – 3.00 лв, за учащи и пенсионери 1,50 лв
- Нове – 4,00 лв, за учащи и пенсионери 2.00 лв
- Плевенска Панорама - 6.00 лв, над 65 г. – 3.00 лв, за учащи – 2.00 лв

Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Програма на пътуването

Транспорт: Автобус

Продължителност: Еднодневна

Тръгване от: София България

Маршрут: СофияСвищовПлевен - София

ДАТА: 24.07.2022

ЦЕНА на човек: 49 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГПАМА

1 ден 24.07.2022 СофияСвищовПлевен - София
Отпътуване в 7.00 ч. от пл. Сточна гара по маршрут СофияПлевенСвищов. Фотопауза в местността Паметниците на брега на Дунава, където на 27 юни 1877 год. е извършен десантът за прехвърляне на руските войски и откъдето след ожесточени боеве тръгва походът към Освобождението. Посещение на Археологическия резерват Нове, на 4 км източно от Свищов, разположен върху 250 дка. Той включва античния римски военен лагер и ранновизантийски град Нове. Първите укрепления датират от 48 г. сл. Хр. Близо 4 века крепостта, около която се е развило и прилежащото цивилно селище, е част от външния отбранителен пръстен по р. Дунав, защитаващ днешните български земи от варварски нашествия. Смята се, че тук е била главнатарезиденция на готския крал Теодорих Велики. От късноантичния град е разкрит епископски комплекс с жилищни и стопански сгради, баня, баптистерий, две базилики, едната от които е сред най-големите по размер на Балканския полуостров. Отпътуване за Свищов, градът на 100-те първи неща, разположен върху Свищовското плато на най-южната точка на река Дунав. Възможност за посещение на къщата-музей на Алеко Константинов, където в стъкленица се съхранява сърцето на писателя. Интересен обект е и църквата ,,Света Троица" - дело на прочутия майстор Кольо Фичето. Свободно време за обяд. Отпътуване за гр. Плевен. Град Плевен е разположен в централната част на Мизия, равно отдалечен от река Дунав и Стара планина, град-герой от Руско-турската освободителна война. Посещение на Панорамата „Плевенска епопея 1877г.”, открита в чест на 100-годишнината от освобождението на града. Тя е изградена в Парк-музей „Скобелев” върху самото бойно поле и пресъздава по неповторим начин епически моменти от сраженията в последната руско-турска война. Свободно време за разходка в обновения център на града. Отпътуване за София. Пристигане в София вечерта.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Отстъпки:
Дете до 11,99 г. - минус 4 лв.

Забележки:

Минимален брой туристи: 40 човека;
Необходим депозит при резервация: 100% от пакетната цена;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция не носи отговорност за евентуалната им промяна и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Свищов |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Свищов |  Еднодневни екскурзии - България |  Еднодневни екскурзии - Свищов

Избрани оферти