Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Съкровищата на Северна Испания с полет от Варна - 24.09.2020г.

Номер на оферта

/

229483

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет Варна/София - Барселона и Мадрид - София/Варна с авиокомпания БГ Ер, с включен ръчен и чекиран багаж
*Транспорт с лицензиран автобус по маршрута
*7 нощувки със закуски и вечери в хотели кат.3* (2 в района на Барселона, 1 в Памплона, 2 в района на Билбао, 2 в района на Мадрид)
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
*Медицинска застраховка

Цената не включва

*Входни такси за посещаваните обекти;
*Разходи от личен характер;
*Доплащане за медицинска застраховка за туристи над 66г. – 13 лв

Програма на пътуването

Съкровищата на Северна Испания с полет от Варна - 24.09.2020г.

Маршрут: Барселона - Сарагоса - Памплона - Сан Себастиян - Билбао - Риоха - Сеговия - Мадрид

Цена на човек в двойна стая:
24.09 - 01.10.2020г. - 1843 лв.

Ранно записване до 31.07.2020г.

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Програма:

1-ви ден
Полет 16:20 - 17:10ч. от Варна за София. Отпътуване от София в 18:00ч. с полет на БГ ер за Испания. В 19:55ч. кацане в Барселона, трансфер и настаняване в хотел в района на града (хотел Papi 3* или подобен в Коста Брава). Вечеря. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в Барселона с местен екскурзовод: площад Каталуния, улица Лас Рамблас, многоцветния пазар Ла Бокерия, театъра Лисеу, двореца Гуел, произведение на Гауди и площада Рейал. Достигаме старото пристанище на Барселона, където статуята на Колумб стои като компас за всички посетители. Обиколката продължава с разходка из тесните улички на Готическия квартал и посещение на площада Жаума, където един срещу друг се намират Кметството на Барселона и Народното събрание на Каталуния. Следва да видите Готическата катедрала на Барселона, истинско творение на архитектурата. След кратка почивка се отправяме към площад Испания и хълма Монтжуик. Ще разгледате този район от панорамна площадка, а след това по време на пешеходната обиколка ще видите Магическите фонтани, Дворецът на Националното Изкуство и Испанското село (посещение по желание). Свободно време в Барселона с възможност за посещение на Музея на Пикасо, Аквариума, Морския музей, стадион „Ноу Камп“. След обяд, туристическа програма по желание – „изкуството на Гауди“ (срещу допълнително заплащане). Тази обиколка на Барселона е посветена на творчеството на известния местен архитект Антонио Гауди, основоположник на уникалния стил в архитектурата Модернизъм. Програмата започва с посещение на Парк Гуел, неповторимо приказно място, известно с няколко къщи от Гауди, панорамната тераса с невероятна гледка към цяла Барселона и разбира се, един от символите на Гауди - неговият разноцветен гущер, покрит с керамични плочки. След парка се отправяме за посещение на символа на Барселона и най-значимия проект на великия архитект, Саграда Фамилия. Ще разгледаме фасадите на тази уникална църква и ще научите дългогодишната й история, а след това ще я посетим и отвътре, където Гауди е искал да се чувствате все едно се намирате сред природата. След Саграда Фамилия автобусната обиколка ще продължи към Триумфалната Арка, Парка на Цитаделата, докато достигнем площад Каталуня. Оттук ще завършим с пешеходна разходка по най-елегантната улица на града, Пасейдж де Грасия. Известна още като улицата на Модернизма, тук ще разгледаме отблизо фасадите на най-красивите къщи и палати, построени в този стил. Най-известни и уникални по стил са творенията на Гауди - къщите Педрера (каса Мила) и Батьо (по желание, самостоятелно посещение на къщите). Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Отпътуване за Сарагоса и разглеждане на столицата на Арагон: централният площад „Пласа дел Пилар“ с двете катедрали, сградите на Кметството и Борсата. Заминаване за Памплона и разглеждане на града – разходка по улиците, до бикоборната арена „памплона Турина“, където ежегодно се провежда фестивала „Сан Фермин“ – надбягване и борба с бикове, описан от Ърнест Хемингуей. Настаняване в хотел (Andia 4* Pamplona или подобен). Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Отпътуване за страната на Баските и посещение на Сан Себастиян (Доностия). Разглеждане на многобройните исторически сгради в града, разходка в Стария град в подножието на хълма Ургул. Разходка по крайбрежната улица или посещение на някои от многобройните заведения в района на пристанището. Привечер настаняване в хотел в района на автономната област Риоха (Holiday Inn Express 3* или подобен). Вечеря и нощувка.

5-ти ден
Закуска. Посещение на столицата на Баските – гр. Билбао. Панорамна обиколка на града и пешеходно разглеждане на Стария град – средновековен квартал с неговите представителни сгради. Възможност за посещение на многобройните музеи в града, най-известен от които е „Музеят Гугенхайм“ за модерно и съвременно изкуство. Самата сграда е с уникална конструкция, а постоянната колекция на музея разполага с впечатляващи произведения от 20 век. Свободно време в града. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Посещение на автономна област Риоха – един от центровете на винената индустрия в Испания, прочут с качествени червени вина. Свободно време в гр. Аро, с възможност за дегустация на вино (срещу допълнително заплащане). Отпътуване за Сеговия. Градът е основан от римляните през 80г. от н.е. През 1085г. маврите са изгонени от Алфонс VІ Кастилски, а през 1474г. в замъка на Сеговия е провъзгласена за кралица Изабела І Кастилска. В Средновековието Сеговия е била столица на обединените кралства Кастилия и Леон. Днес старата част на града впечатлява туристите с множеството исторически забележителности, поради което през 1985г. е включена в списъка на ЮНЕСКО като част от Световното културно наследство. Несъмнено, най-голямата местна забележителност тук е средновековния замък Алкасар, който се извисява на скалист хълм, с богата и противоречива история, датираща от началото на XII век. Възможност за посещение на двореца. Внимание заслужават също римският акведукт в стария град – инженерно постижение от римския период на града, както и катедралата – великолепна готическа сграда с многобройни кули и елегантен купол. Вечерта настаняване в хотел в района на Мадрид (Campanile Acala de Henares 3* или подобен). Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Обзорна туристическа програма с местен екскурзовод в Мадрид: площад Ориенте със статуята на крал Филип IV, Кралският дворец, Катедралатa Алмудена, улица Майор, площада пред кметството, пазарът Сан Мигел, главния площад, Пуерта дел Сол. Следва Мадрид на Бурбоните: улица Пасео дел Прадо, площад Нептун, Касон дел Буен Ретиро, площад Сибелес със забележителната сграда на мадридското кметство (по време на туристическата обиколка се използва метро). След обяд, възможност за посещение на музея Ел Прадо (срещу допълнително заплащане). Един от най-известните музеи в света, притежаващ забележителни колекции от творби на Ботичели, Рафаел, Дюрер, Тинторето, Тициан, Ел Греко, Рубенс, Гоя, Веласкес… Прадо се помещава в сграда, чийто строеж започва още през XVIII век, а музеят работи от 1819 год. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден
Закуска. Трансфер до летището и полет за София в 12:10ч. Пристигане в София в 16:25ч. Полет от София за Варна 20:00 - 20:50ч.

===================================================================

Допълнителни екскурзии:
-За допълнителна екскурзия в Барселона:
*„Изкуството на Гауди“ – цена 28 евро/55 лв (при минимум 20 туристи). Цената включва: транспорт с автобус, екскурзоводски услуги на български език от местен лицензиран екскурзовод (вкл. в парка Гуел и Саграда Фамилия)
Цената не включва входни такси за туристическите обекти:
*вход за Парк Гуел – 10 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
*вход за Саграда Фамилия - 18 евро (заплаща се при заявяването на екскурзията от България)
*вход за Каса Батьо - 25 евро (заплаща се на място)
*вход за Каса Педрера - 24,50 евро (заплаща се на място)

-За допълнителна екскурзия в Мадрид:
*Музеят Ел Прадо – цена 30 евро/59 лв (цената е валидна при група от минимум 15 туристи).
Цената включва: Лицензиран екскурзовод на български език (около 2 часа), Входна такса за музея, Индивидуални слушалки за беседата на екскурзовода

-За посещение на винарна в района на Риоха – цена 15 евро/30 лв
Цената включва: посещение и разглеждане на винарната с дегустация на вино (около 1,5 часа)

Забележка:
*Цената е валидна при минимум 30 туриста;
*Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване;
*В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.

Условия за плащане:
*Депозит 10% при резервация;
*Доплащане 40% до 60 дни преди датата на отпътуване;
*Пълно плащане 50% до 30 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи:
*Пътува се с валидна лична карта.
*За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Такса прекратяване:
*при наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване се удържа внесения депозит;
*между 59-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50% от стойността на екскурзията;
*между 29-ия и 10-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
*при по-малко от 10 дни (включително и неявяване при отпътуване) се удържа 100% от стойността на екскурзията.

Допълнителна информация:
*Възможна е промяна в поредността на посещаваните обекти в зависимост от полетното разписание, преценката на екскурзовода и сезоните промени в работното време.
*Цената на екскурзията е калкулирана при курс на еврото 1 EUR = 1,95583 лева Туроператорът си запазва правото да промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, входни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане. Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата, ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен за това чрез сайта на фирмата.
*Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Евроинс АД”
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100002492 / 27.12.2019 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43

==============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


==============================================================

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Есен 2023 - Испания |  Есен 2023 - Барселона

Избрани оферти