Начало / Почивки / Почивки - Бали

Св. Валентин на Райският остров Бали, 08-16/17.02.2024, 7 нощувки

Номер на оферта

/

227356

Дати & цени

Цената включва

• Полети София – Истанбул – Денпасар – Истанбул – София с вкл. летищни такси и чекиран багаж 2*20 кг на човек
• Индивидуален трансфер летище - хотел - летище
• 7 нощувки със закуски ( или на Ол инклузив) на Бали в избрания хотел 5*
• Застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от 10 000 евро

Цената не включва

• Бакшиши
• Хранения извън упоменатите
• Лични разходи (телефонни сметки, пране, факс и т.н)
• Такса за свръх-багаж на летищата
• Застраховка Отмяна на пътуването - заплаща се по желание, в размер на около 4% от стойността на пакета

Програма на пътуването

Дати: 08-16/17.02.2023

7 нощувки

Цени на човек от 3 129 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Бали - "Раят на земята”, както е наричан, е островът, на който героинята на Джулия Робъртс от "Eat. Pray. Love." (" Яж, моли се, обичай" ) постигна духовното просветление – „Ако не си гладен – не яж, ако не вярваш - не се моли, но винаги обичай!”.
Бали е един съвършен микс от луксозни петзвездни хотели и супер тесни улички с автентични пазари. Извън комплексите с отделни вили и безкрайни басейни, разположени сред дивна тропическа гора на брега на океана, сред палми и франджипани, се озовавате в един тотално различен свят, в който от всички страни атакуват моторчета, коли и продавачи. На Бали всеки кара нещо, натоварено отгоре с нещо, а движението е обратно – така усещането за хаос става съвсем всепоглъщащо и пълно. Но над всичко в Бали доминира една особено благоприятна и светла аура - аурата на Любовта, която омиротворява наситения хаос, пречиства всичко и възвръща към корените на изначалието. Затова и Балинезийската Нова година не се отбелязва шумно и с фанфари, а се мълчи 24 часа и се почита Тоталната Тишина. Бали е Омиротворяване.

Програма:

Ден 1-ви - отпътуване за Бали
Сборен пункт на летище София Терминал 2 – два часа преди полета. Отпътуване от София за Денпасар, Бали, с полет на Turkish airlines по маршрут София - Истанбул - Денпасар в 21:25. кацане в Истанбул в 18:25. Престой.

Ден 2-ри – пристигане в Бали
Отпътуване за Денпасар в 01:45. Кацане на Бали около 18:55. При пристигане на летището Ngurah Rai в Денпасар - получаване на багажа и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 3-ти до 8-ми - Бали
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание срещу допълнително заплащане. Нощувка.

Ден 9-ти - отпътуване за София
Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00. При възможност на място може да се заплати късен чек-аут. Трансфер до летището за полет до София около 18:00. Отпътуване за София през Истанбул в 21:25.

Ден 10-ти - пристигаане в София
Пристигане в Истанбул в 05:40. Престой. В 14:55 - отпътуване за София. Пристигане на летище София Терминал 2 в 15:10.

Край на програмата.

=============================================================

Хотели/Цени:


х-л Bali Tropic Resort & Spa 4+ (със закуска)


Grand Bali Nusa Dua 4*, На закуска
На човек в двойна Deluxe стая - 2 976 лв.

х-л Merusaka 5* (със закуска)

• На човек в двойна Стая Deluxe, градина - 3 314 лв.
• Трети възрастен в дв.стая Deluxe, градина - 3 059 лв.
• На човек в двойна Deluxe Pool access стая - 3 322 лв.
• Трети възрастен Deluxe Pool access стая - 3 065 лв.
• Единична Deluxe стая - 3 788 лв.


х-л Merusaka 5* (със закуска и вечеря)
• На човек в двойна Стая Deluxe, градина - 3 570 лв.
• Трети възрастен Стая Deluxe, градина - 3 482 лв.
• На човек в двойна Deluxe Pool access стая - 3 765 лв.
• Трети възрастен в Deluxe Pool access стая - 3 409 лв.
• Единична Deluxe стая - 4 354 лв.



х-л MELIA BALI 5* (със закуска)

• На човек в двойна Melia garden стая - 3 409 лв.
• Трети възрастен в Melia garden стая - 3 327 лв.


х-л MELIA BALI 5* (All Inclusive)
• На човек в двойна Melia garden стая - 4 826 лв.
• Трети възрастен в Melia garden стая - 4 699 лв.

Забележки:
1. Цените са в лева на човек в двойна/тройна стая в съответния хотел и изхранване.
2. Всички останали настанявания - по запитване.


Условия за резервация:
• Депозит - 900 лв.
• Доплащане до 30дни преди отпътуване.


Допълнително за Ваша сигурност препоръчваме да бъде сключена застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:
• Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
• Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
• Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Полетно разписание:
TK1030 08FEB София-Истанбул 1600 1825
TK 066 09FEB Истанбул-Денпасар 0145 1855
TK 067 16FEB Денпасар-Истанбул 2125 0540+1
TK1027 17FEB Истанбул-София 1455 1510
Превозвач: Turkish Airlines
Часовете са в местно време.

Забележки:
• Необходим е международен паспорт с валидност най-малко шест месеца след датата на завръщане.
• Няма задължителни санитарни ваксинации.
• Считано от 09.06.2023 няма ограничения/изисквания свързани с ковид19 за влизане в страната.
• Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 12 човека


Допълнителни екскурзии:

• Целодневна екскурзия до остров Лембонган.
140 евро на човек. Час на взимане от лобито на хотела 08:30.
Цената включва транспорт от и до хотела, пътуване с луксозен катамаран, сутрешни и следобедни закуски, чай, кафе, обяд- традиционно барбекю, екипировка за шнорхелинг, разходка с лодка с прозрачно дъно, подводно наблюдение на кораловия риф, разходка из селото. Възможност за дайвинг при допълнително заплащане. Връщане в хотела около 18:00

• Pura Ulun Danu Bratan & Pura Tanah Lot
80 евро на човек (не е включен обяд). Час на взимане от лобито на хотела 8:30.
Сутринта в 8:30 тръгване за Целодневна екскурзия до езерото Bratan с храма Pura Ulun Danu Bratan, разположен в самото езеро и посветен на Богинята на водата, Това езеро е жизнено важно за околните ферми и местните боготворят езерната богиня Деви Дану в Храма Пура Улун Дану Братан, построен на бреговете на езерото, един от най-живописните храмове в Бали.
Посещение на частна фабрика за ръчно изработен шоколад(Индонезия е един от най-големите износители на какао в света) – където ще имате възможност да тествате безплатно шоколад с морска сол, с кокос и много други непознати у нас вкусове.
Следва посещение на древния индуски Tanah Lot, построен на една оголена скала, намираща се до брега, плискан от вълните. Затова и превода на името на храма е “Земя в средата на океана”. Според легендата за Танах Лот, Данг Хианг Нирарта, първосвещеник от царството Маджапахид в Източна Ява, пристига в Бали през 1489 г., за да разпространява индуизма. Достигайки красивата местност той създава култ в чест на бога на морето. Нирарта започва да проповядва своите учения на местните, но се сблъсква с неодобрение от страна на главния в селото и скоро висшият свещенослужител е прогонен. Нирарта обаче не се отказва. Той премества във водата огромната скала, която използва за медитация, а в основата й се появяват множество змии – пазителите на святото място.
По пътя се вижда и един от символите на Бали - известните балийски оризови тераси. Преминава се край The Jatiluwih Rice Terraces, които може да се заснемат от върха на 650 метровия хълм, който дава чудесна переспектива към тях.
Връщане в хотела около 18:00.

• Приключение със слонове в сърцето на о. Бали
105 евро на човек. Час на взимане от лобито на хотела между 07.30 – 08.00 AM.
Пътешествие в прохладната джунгла, седейки върху стол от тиково дърво, на гърба на слон e изживяване, което никога няма да забравите. Без съмнение Elephant Safari Park, намиращ се в селището Таро е едно от местата, които непременно трябва да посетите. Това е единственият на острова изцяло завършен уникален парк със слонове, който дава
възможност да се запознаете отблизо с тези невероятно добри създания, сред красивата тропическа обстановка. Погалете ги и се снимайте с тях, а след това научете повече за техния живот от графиките, изложени в парка. Паркът в Таро е обявен за най-добрият в световен мащаб и разполага с цялостно изграден музей с богата колекция от паметници на слонове и единственият в Югоизточна Азия скелет на мамут.

• Традиционна балийска терапия
50 евро на човек с трансферите от хотела, (1.5ч). Час на взимане от лобито на хотела 13:45.
СПА процедура и изчистване и балансиране на енергията. Легендарните балийски тропически СПА процедури обединяват екзотична атмосфера, широка гама от алтернативни терапии и натурални продукти. Балийския традиционен масаж и холистичните лечебни техники, са комбинация от чудотворни продукти от кокосово масло, като чрез използването на балийски камък се постига изключително ефективен начин за стимулиране на енергията на тялото, ума и духа. Терапията служи и за премахване на отрицателната енергия и зареждане с целебната сила на природата. Включен 1 час и половина цялостен масаж на тялото.

• Целодневна екскурзия на Бали
70 евро на човек (не е включен обяд), Час на взимане от лобито на хотела 08:30.
Целодневна екскурзия, която започва от известната Маймунска гора в Убуд, фото-стоп на живописните терасовидни оризови полета на Тегаланг, посещение на храма Pura Gunung Kawi(късче от Рая)- построен до свещен извор с минерална сакрална вода. По пътя след храма ще направим кратка почивка с разглеждане на плантация за кафе от сорта Копи Лувак, което се произвежда само на островите Бали, Ява и Суматра, в количества не повече от 500 кг. годишно. Кафето Лувак има забележителна репутация сред почитателите на тази напитка. Това е скъпо кафе, рядко срещано, вкусно и приятно за сетивата. Ще се насладите на изкустните умения на майсторите на дърворезби. В Бали изкуството процъфтява през вековете, вдъхновено от двата велики епоса -Рамаяна и Махабхарата, чиито истории са изобразявани върху камък и дърво. Спиране за кратка почивка в селищата на приложните занаяти, Мас и Челук. Изкуството на дърворезбата някога е било достъпно само за кастата на брамините, дарени с таланта си от Боговете. Връщане в хотела около 17:00.

Цените на допълнителните екскурзии са валидни при мин. 6 човека и подлежат на препотвърждение.


Необходими документи:
• Mеждународен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връшане.
• За деца до 18 години, пътуващи с един или без родители, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
• Имунизации не се изискват.

Срокове за анулации и неустойки:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

• до 50 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
• от 49 дни до 31 дни - депозита
• от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от два месеца преди пътуването като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания: НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Бали.
Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Вид използвани транспорти: Самолет, бус

Полезна информация:
Валута – индонезийска рупия – 1 долар = 13 000 индонезийски рупии; 1 евро = 15 000 индонезийски рупии
Местно време - +5 часа от часовия пояс на България.
Електричество – 220 V
Климат : Тропически със сух сезон юни до септември и дъждовен период от декември до март, но с частични превалявания, обикновено нощем.
Температура: 21 С – 33 С
Движението в Бали е отляво ( подобно на Великобритания).

Шопинг - в Бали може да се намери всичко, типични местни сувенири и маркови магазини и бутици. Основните места за марков шопинг са столицата Денпасар, молове като New Dewata Ayu и Matahari, улица Jalan Dewi Sartika. В Kuta ( Кута) - пазаруване на евтини плажни принадлежности и бижута. В интелектуалното средище Ubud (Убуд ) във вътрешността са най-добрите традиционни и съвременни балинезийски дърворезби .Приемат се плащания с международни кредитни и дебитни карти. Огромният крайречен Pasar Badung (пазар Бадунг) заслужава да бъде посетен. Представлява оживен комплекс от магазини и сергии, в които продават всичко - плодове и зеленчуци, риба , сувенири и платове. За облекло, бижута, сребро и антики на ниски цени прескочете на отсрещния бряг на реката, в комплексът Kumbasari (Кумбасари) . Прието е да се „пазарите” за цената.

Хранене

Традиционните заведения за хранене – warungs ( варунги ), обикновено са разположени на открито. Наблягат на пържен ориз и традиционни ясти за Бали. Известен район за гастрономически туризъм ( балинезийската и интернационалната кухня) са Seminyak ( Семиняк) и Kuta ( Кута).

Към всички цени и сметки се добавят местни такси – варират до 21% в ресторантите.
Питейна вода – само минерална и бутилирана.

Такси за цял ден - 35–50 щ.д..

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Допълнителна информация

Промоцията е валидна за резервации до 30.11.2023г.

Тагове

Оферти - Индонезия |  Оферти - Бали |  Екскурзии - Индонезия |  Екскурзии - Бали |  Свети Валентин 2024 - Индонезия |  Свети Валентин 2024 - Бали

Избрани оферти