Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ТРЕТИ МАРТ В ПРАГА 4 нощувки в хотел 3* - от Варна

Номер на оферта

/

231455

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет Варна-София-Прага-София-Варна с полет на авиокомпания България Ер;
Летищни такси, 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. и 10 кг. ръчен багаж на турист;
4 нощувки със закуски в хотел Ibis Praha Old Town 3* в историческия център на Прага
Класическа обиколка на Прага - "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Пешеходна разходка "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Трансфери летище – хотел – летище с лицензиран автобус;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с осигурен асистанс с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;

Цената не включва

Задължително ползване на аудиосистема със слушалки за пешеходните обиколки: 2,50 € на човек на ден (заплащат се на място);
Ползване на градски транспорт: 24-32 CZK (еднократен билет) или 310 CZK (карта за 72 часа); За деца 6 до 14 г. вкл. - 12-16 CZK (еднократен билет) или 55 CZK (карта за 24 часа).
По желание: Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!) - покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия съгласно условията на застрахователя.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание, заявяват се и се заплащат от България, най-късно 30 дни преди заминаването/

Програма на пътуването

ТРЕТИ МАРТ В ПРАГА 4 нощувки в хотел 3* в историческия център на Прага - самолетна екскурзия от Варна

5 дни / 4 нощувки
Дати: 28.02.-03.03.2020

Цена за ранни записвания - 859 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програмa:

ДЕН-1 (28.02.2020)

Заминаване за Прага в 06:40 ч. с полет на България Ер (с прекачване в София). Каца в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела. Настаняване и информационна среща. Пешеходна разходка "В сърцето на Стария Град" (около 1 ч.): Ще разгледаме основни забележителности, разположени в района на Стара Прага - Вацлавския площад; Староместкия площад - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; астрономически часовник Орлой от 1410 г. и други. По време на разходката до сърцето на Стара Прага екскурзоводът ще даде и практична информация, свързана с престоя, както и идеи за свободното време.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН-2 (29.02.2020)

Закуска.

Класически тур на Прага "От Пражката крепост до Стария Град" с екскурзовод на български език (включен в цената, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия) и готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Ренесансовият дворец Шварценберг и бароковият дворец Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага) са разположени на Храдчанския площад, откъдето пред нас ще се открие величествена панорамна гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката ще продължи към Малостранския площад и романтичните улички на историческия картал Мала Страна. Ще се качим на най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (XIV в.), наричан още "галерия на открито", заради внушителните скулптури на светци, разположени от двете му страни и заради неповторимата творческа атмосфера, създавана от местните художници, карикатуристи и улични музиканти. След като докоснем традиционно най-старата запазена статуя на моста – тази на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание, продължаваме към Стария Град - Карловия университет, Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага и тесните калдаръмени улички, които примамват да се "изгубим" в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии.
Свободно време.
По желание (с доплащане): 19:00 ч. - Класически концерт с вечеря "Mozart Dinner" в бална зала Бокачио.
Нощувка.

ДЕН-3 (01.03.2020)

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание (с доплащане):

"КАРЛОВИ ВАРИ - Спа столицата на Чехия" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език.Създаден през 14 век, Карлови Вари е един от най-красивите и известни курортни центрове в Европа - любимо място за посещение от известни личности като руският цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката из пешеходната зона на града, покрай фестивалния хотел Термал и по протежение на река Тепла - ще видим и ще ви разкажем за прочутите карловарски колонади, за минерални извори, украсени с дизайнерски чешми, за бароковата църква Мария Магдалена и емблематичния хотел Пуп, където е сниман касовият хит за Джеймс Бонд "Казино роял". През свободното време ще може да опитате традиционните вафлички "оплатки" или "кралската" напитка - билковия ликьор „Бахеровка”, който се прави с прочутата лековита вода.
Нощувка.

ДЕН-4 (02.03.2020)

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия по желание (с доплащане ):
Дневен круиз с корабче по Вълтава или
Вечерен бутиков круиз по Вълтава с джаз-блус концерт на живо от 20:30 ч.
Нощувка.

ДЕН-5 (03.03.2020)

Закуска. Свободно време.
Трансфер до летището за полет Прага-София-Варна на aвиокомпания България Ер в 12:10 ч. Каца във Варна в 20:50 ч.

=============================================================

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА

Хотел Ibis Praha Old Town 3* е разположен в сърцето на Стария град на Прага, на емблематичния площад на Републиката, в непосредствена близост до кулата Прашна Брана и един от най-големите търговски центрове на Прага - Palladium. Всички стаи разполагат с климатик, душ и тоалетна. Хотелът предлага богата закуска на блок-маса. На 100 метра от хотела се намира и трамвайна спирка на различни линии, осигуряващи лесен достъп и до по-отдалечени точки на града, като Пражкия замък, Петржинската кула, Техническия музей и други. Туристически автобуси не могат да спират непосредствено пред хотела, поради централната му локация. Налага се кратко придвижване пеша от паркинг, разположен в близост до хотела.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание, заявяват се и се заплащат от България, най-късно 30 дни преди заминаването/ :

Разходка с корабче по река Вълтава (дневен круиз) – 28 лв. за възрастен / 21 лв. за деца 3-12 г.
Цената включва билет за разходка по Вълтава с туристически кораб със закрита долна палуба (1 час) и такса резервация. До круизното пристанище - може да се стигне пеша или с регулярен градски транспорт.
"Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - автобусна екскурзия при мин. 12 записани туристи: 85 лв. за възрастен (75 лв. за деца до 12 г.)
(Маршрут: Прага - Карлови Вари: 130 км.; Продължителност: около 7 часа; Включва транспорт с лицензиран автобус, екскурзоводско обслужване на български език; Не включва: такса за ползване на слушалки по време на пешеходната обиколка - 2 € на турист)
Вечерен бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (Продължителност: ~2,5 ч.). Заявява се и се заплаща предварително! Изисква се 100% плащане след резервация!
Опция 1: 59 лв на турист (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на турист (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя)
Цената включва: круиз около 2,5 ч., меню по избор, напитка за "добре дошли", концерт с изпълнения на живо на популярни чешки джаз музиканти и такса резервация.
Цената не включва: напитки и трансфер до пристанището, което се намира в центъра на Прага. До/от пристанището може да се стигне пеша или да се ползва регулярен градски транспорт - 2 билета по 24 CZK.
Класически концерт с вечеря "Mozart Dinner" на 29.02.2020 в бална зала Бокачио (Включва концерт в бароковата зала Бокачио с избрани популярни произведения от Моцарт, вечеря с четиристепенно меню и такса резервация + по желание пакет напитки; Не включва транспорт до концертната зала, която се намира в Стария Град на Прага); Заявява се и се заплаща предварително! Изисква се 100% плащане при резервация!
Място на маса за 8 човека: 158 лв на човек (+пакет напитки* по желание: 30 лв)
Място на маса за двама: 238 лв на човек (+пакет напитки* по желание: 30 лв)
Четиристепенното меню - предястие, супа, основно ястие по избор** (с телешко месо или вегетарианско), десерт се сервира в почивките между отделните части на концерта. Напитки се поръчват преди началото на концерта или в паузите и се заплащат след приключването му, ако не е заявен *"пакет напитки", който включва неограничена консумация на бира, вино, безлкохолни и топли напитки. **Изборът на основно ястие трябва да се направи при резервацията! Дрес код: спортно-елегантно облекло. Местата са ограничени, с потвърждение! Моля, резервирайте своевременно!

Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание в свободното време:
Страховски манастир - Библиотека: 120 CZK (+50 CZK за право на снимки)
Лорета (Loretanske namesti 7): 150 CZK (+100 CZK за за право на снимки)
Църква Свети Никола (Malostranske namesti) - 70 CZK
Чешка национална галерия (индивидуални постоянни изложби) - Kinsky Palace: 150 CZK; Sternberg Palace, Schwarzenberg Palace, Convent of St. Agnes of Bohemia: 220 CZK
Музей на Франц Кафка (Ciheln? 2b) - 200 CZK
Музей на Сметана (Novotn?ho l?vka 1) - 50 CZK
Музей на Алфонс Муха (240 CZK);
Комбиниран билет за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка" (250 CZK, за деца до 16 г. - 125 CZK)

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти