Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дъблин

Уикенд в Дъблин 2020 със самолет, всяка седмица от 01.02.2020

Номер на оферта

/

183131

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси София-Дъблин-София, директни полети на Раян Ер

Багаж: включен 1 брой ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см

3 нощувки в хотели 3*** или 4****

Водач - екскурзовод на български език от агенцията: при група от минимум 18 човека

Цената не включва

Мед. застраховка с покритие 10 000 Е на ЗК „Уника” за лица до 65 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 8 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Мед. застраховка с покритие 5 000 Е на ЗК „Уника” за лица от 65 г. до 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 12 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Мед. застраховка с покритие 4 000 Е на ЗК „Уника” за лица над 69 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 16 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Багаж: Заплащане на тарифата за приоритет ви позволява да вземете 1 брой багаж с размери 55/20/40 см до 10 кг с вас на борда на самолета, както и да се възползвате от приоритетната опашка: 24 Е в двете посоки = 48 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България. Цената на багажа, регистриран или с приоритет, се гарантира при потвърдено пътуване и подписан договор/

Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 10 кг с размери 55/20/40 см: регистрира се преди проверката на сигурността и се получава от багажната лента при пристигане: 20 Е в двете посоки = 40 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България. Цената на багажа, регистриран или с приоритет, се гарантира при потвърдено пътуване и подписан договор/

Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 20 кг: 50 Е в двете посоки = 100 лв
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България - Цената на чекирания багаж се гарантира в момента на заявяване на багажа при потвърдено пътуване и подписан договор/

Трансфери летище – хотел – летище: Стойността зависи от избрания хотел и тип трансфер:
1) Индивидуален трансфер с кола /до 3 човека/. Ще бъдете персонално посрещнати с табела с вашето име и обслужване на руски и/или английски език: 50 Е в посока
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
2) Трансферен автобус: 8 Е/12 Е на човек в посока
/заплащат се на място/

Застраховка “отмяна на пътуване” - тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсможарни обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Армеец – България, ул. „Стефан Караджа“ № 2 гр. София – Общи условия.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Дъблин - София

4 дни / 3 нощувки

От събота до вторник: индивидуално пътуване!
Няма изискване за минимален брой участници!

Полетно разписание /подлежи на препотвърждение/, за дати от 01.02.2020 до 29.03.2020:
СофияДъблин: 8:35 – 10:35 ч.
ДъблинСофия: 07:30 – 13:15 ч.


Полетно разписание /подлежи на препотвърждение/, за дати от 4.04.2020 до 20.10.2020:
СофияДъблин: 16:15 – 18:10 ч.
ДъблинСофия: 08:35 – 14:15 ч.

Забележка:
Могат да бъдат избрани и други дати според желанията на туристите!

------------------------------------

ЦЕНИ при настаняване в хотел 3***:

Възрастен в двойна стая: 910 лв

Трети възрастен: 870 лв

Дете 2-12 г. с 2-ма възрастни: 830 лв

Eдинична стая: 1190 лв


ЦЕНИ при настаняване в хотел 4***:

Възрастен в двойна стая: 1140 лв

Трети възрастен: 1090 лв

Дете 2-12 г. с 2-ма възрастни: 990 лв

Eдинична стая: 1435 лв


Забележка:

Цените, посочени по-горе, са ориентировъчни и варират според датата и свободните наличности. Те са базирани на най-ниските резервационни класи в самолетите и хотелите.
Цената при изчерпване на местата на ниска резервационна класа на самолетните билети е на запитване!
Настаняването в хотелите е в зависимост от свободните наличности. При група, придружена от български водач/екскурзовод се предлага само един хотел, където се настанява цялата група. Групите са гарантирани на определени дати.


Примерни хотели 3***:
Hotel Academy Plaza
Hotel Cassidys
Hotel Russell Court
Hotel Castle


Примерни хотели 4****:
Hotel Hilton Garden Inn Custom House
Hotel Jurys Inn Christchurch
Hotel Clayton Hotel Ballsbridge
Hotel Harrington Hall

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Ирландия - мистична земя на зелени, чисти, недокоснати простори, страната на четиридесетте нюанса на зеления цвят, е подходяща за посещение по всяко време на годината. Тук няма зима в смисъла на европейската представа за този сезон. Дори в най-студените дни температурата рядко пада до нула. Почувствайте духа на древната келтска земя, където са живи традициите, обичаите, езикът, а фантастичната природна красота, божествено благословена, превръща поетите в светци.

-----------------------

ПРОГРАМА:

1 ден, събота: полет до Дъблин
Полет от София до Дъблин в 16.15 ч. от Терминал 2 с Раян Ер. Пристигане в 18.10 ч. местно време, /полетът е около 3 часа и 50 минути/. Трансфер до хотела в Дъблин. Хотелите са разположени в идеален или широк център. Нощувка.

2 ден, неделя: обиколка на Дъблин или целодневна екскурзия до Ню Грейндж, традиционна ирландска вечеря в пъб /жива музика, степ танци/

Възможност за допълнителни екскурзии по избор:

1) По желание и срещу допълнително заплащане: пешеходен тур в центъра на Дъблин с разглеждане на основните забележителности и посещение на Университета Тринити Колидж, най-старият ирландски университет, основан в 1592 г. и неговата старинна библиотека, съхраняваща безценни илюстрирани ръкописи като евангелието Келската книга. Продължаваме с Георгианския Дъблин – площадите Мериън и Фицуилям, стауята на Оскар Уайлд, паркът Свети Стивън, Катедралата Свети Патрик, разходка по моста О’Конъл, единствения в Европа мост, чиято широчина е по-голяма от дължината /обиколката е около 4 часа/.
Обиколката на Дъблин може да продължите или да организирате и сами, като си купите билет за двуетажен автобус hop on-hop off.

2) или: по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до
Ню Грейндж - една от най-загадъчните каменни постройки в света, състояща се от 93 мегалита. Монументалната структура се намира на север от Дъблин, построена около 3200 г. пр. н.е. – преди египетската, вавилонската и критската цивилизации, преди Стоунхендж! Археолозите я характеризират като техническо чудо за своето време, дело на хора с високи инженерни познания. Гробница или астрономическа обсерватория, каменният паметник се превръща в място на тайнствено светлинно зрелище в деня на зимното слънцестоене /прочети още тук!/.
Начало на екскурзията: 08.45 ч, завършва в 17.00 ч.

3) по желание и срещу допълнително заплащане: /в една от вечерите, когато е възможна резервация/: традиционна ирландска вечеря в пъб с жива музика, песни и степ-танци.
Нощувка.

3 ден, понеделник: Белфаст, Великанската пътека и посещение на дестилерията Бушмилз, уиски тур или Скалите на Мохер

Възможност за допълнителни екскурзии по избор:

1) По желание и срещу допълнително заплащане: еднодневна екскурзия до Северна Ирландия
По време на тази екскурзия ще видите прочутата Великанска пътека – най-посещавания от туристи природен феномен в Северна Ирландия. Това е резерват на морския бряг, състои се от повече от 40 000 базалтови колони в необичайни форми, обект на легенди за великани. Издигнатата над водaта пътека се е формирала след мощно вулканично изригване. С течение на времето лавата се втвърдила и се превърнала в тъмносивите базалтови колони с характерна шестоъгълна форма. Tози феномен дълго време предизвиквал спорове сред учените дали е дело на природните стихии или на човешката ръка. Легендите за исполини изглеждат правдоподобни на фона на този пейзаж!
В непосредствена близост е градчето Бушмилз, където се намира най-старата дестилерия за уиски. Първият в света лиценз за производство на знаменитата напитка е даден на дестилерията от английския крал Джеймс през 1608 година и оттогава марката се превръща в легенда – дестилерията е отпечатана на банкнотите на Северна Ирландия. Време за дегустация и запознанство с характерната технология на Бушмилз, различна от тази на другите видове уиски.
Предвиден е и 1 час престой в Белфаст /може да разгледате Катедралата Света Анна, площад Донегал и характерните здания в различни архитектурни стилове, Кметството, Митницата, Часовниковата кула на принц Албърт/. Връщане в Дъблин. Нощувка.

2) или: по желание и срещу допълнително заплащане: целодневна екскурзия до скалите на Мохер.
Това е пътуване, посветено на мистичната и девствена природа на Ирландия, която открай време привлича посетителите като магнит. Счита се, че това е един от най-живописните крайбрежни пейзажи в Европа. Простор, необятни хоризонти – малко места в света могат да се сравнят с главозамайващите гледки, които се откриват от скалите на Мохер в западна Ирландия, на брега на Атлантическия океан. Ще пътуваме през огромни скалисти полета и романтични градчета, ще видим руини на древни замъци. Връщане в Дъблин. Нощувка.

4 ден, вторник: свободно време в Дъблин, полет за София
Трансфер до летището за полет до София в 08.35 ч. Пристигане на летище София в 14.15 ч. местно време.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Описание и цени на допълнителните екскурзии - Пътуването е индивидуално и предлаганата програма може да се осъществи по различен начин според броя заявени допълнителни услуги и езика, на който туристите искат да получат информация:

Пешеходна обиколка на Дъблин /4 часа/, на руски или английски език: еднократно 130 Е при група до 9 човека
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Запознанството с Дъблин, може да бъде на двуетажен автобус hop on-hop off: цена на ден 10 Е
/по желание, заплаща се на място/

Целодневна екскурзия до Белфаст, Великанската пътека, дестилерията Бушмилз:
1) в сборна група на английски език: цена: от 80 Е за възрастен
2) с индивидуален транспорт: 440 Е за кола до 3 човека, екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Целодневна екскурзия до Скалите на Мохер:
1) в сборна група на английски език: цена: от 70 Е за възрастен
2) с индивидуален транспорт: 410 Е за кола до 3 човека, екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Целодневна екскурзия до Ню Грейндж:
1) в сборна група на английски език: цена: от 60 Е за възрастен
2) с индивидуален транспорт: 320 Е за кола до 3 човека, екскурзоводско обслужване, входните такси се заплащат отделно
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

Традиционна ирландска вечеря в Дъблин в пъб с жива музика, песни и степ-танци (включва тристепенно меню, без напитки, транспорт от/до центъра на Дъблин): в порядъка на 60 Е
/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

!!Забележка!!
*През зимните месеци тази екскурзия не се предлага. От април до октомври екскурзията се провежда в сборни групи като целодневна от 08.00 до 16.30 ч.
*Цените на екскурзиите зависят от ирландската фирма-изпълнител, като разликите варират от порядъка на 10 – 15 Е, според методиката на обиколките. Всички са изключително успешни!


Входни такси за посещаваните обекти и музеи, които се заплащат на място, по желание:

Вход в Библиотеката на Тринити Колидж, където се съхранява Келската книга: 11 Е за възрастен, 9 Е за ученици, студенти и пенсионери

Вход в Катедралата Свети Патрик: 6 Е за възрастен, 5 Е за ученици, студенти и пенсионери

Националната галерия на Ирландия: безплатно

Билет за амфибия: 20 Е

Вход за пивоварната Гинес: 14 Е

Вход за Великанската пътека: 9 британски паунда за възрастен / 4.50 британски паунда за дете

Вход в музея Титаник в Белфаст: 15.50 британски паунда за възрастен / 7.25 британски паунда за дете 5 - 16 г.

Вход в дестилерията Бушмилз: 7.50 британски паунда за възрастен / 4.00 британски паунда за дете 8-17 години, 6.50 британски паунда за пенсионери

Вход за скалите на Мохер: 6Е за възрастен/4Е за пенсионери и студенти, безплатно за дете под 16 г.


ВАЖНО:
*Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването
*Горепосочената цена е валидна до изчерпване на наличните места на ниска резервационна класа на самолетните билети. При преминаване в по-висока резервационна класа цената ще бъде на запитване.


Условия за резервации:
- Депозит: 50% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване


Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:
*от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
*от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
*от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
*под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

***Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Тагове

Оферти - Ирландия |  Оферти - Дъблин |  Екскурзии - Ирландия |  Екскурзии - Дъблин |  Уикенд почивка - Ирландия |  Уикенд почивка - Дъблин

Избрани оферти