Начало / Екскурзии / Екскурзии - Доха

УИКЕНД В КАТАР

Номер на оферта

/

231476

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен до 7 кг;
- 3 нощувки със закуски в хотел 4*/5* в Доха;
- Панорамна обиколка на Доха;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

- Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
- Допълнителни екскурзии;
- Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден;
- Застраховка „Отмяна на пътуване”;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки в Доха, самолетен билет, трансфери и екскурзоводска програма на български език. Настаняването е в хотели 4 или 5 звезди на база закуска. Лети се с „Катарски авиолинии’’ (с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг). Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН - 05.11.2020 – 12:25 ч. - 18:05 ч. - полет София – Доха. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 06.11.2020 - Закуска. Панорамна обиколка на Доха - „перлата на Катар“ - луксозен жилищен комплекс, разположен на изкуствен остров край бреговете на Западния залив на Доха, с площ от 4 кв.км с множество частни вили, апартаменти, луксозни хотели, магазини и ресторанти; архитектурен комплекс „Катара“, показващ историята на Катар; Кралските конюшни и хиподрума за конни надбягвания; музея на Ислямското изкуство, впечатляващ със своята архитектура; пазара Сук Уоакиф, където могат да се закупят подправки, ръчно изработени сувенири и традиционни стоки. Заръщане в хотела. Свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия - следобедно джип сафари „Бягство към пустинята“ (с доплащане 108 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване; организира се при мин. 10 участника). Мястото на което ще се озовете е признато от ЮНЕСКО за природен резерват със собствена екосистема и е едно от малкото места в света, където морето нахлува дълбоко в сърцето на пустинята. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 07.11.2020 - Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия „Природните дарове на Катар’’ с посещение на музея на шейх Фасал и плажа Зекрийт (с доплащане 98 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 6 участника). Програмата включва: фото пауза на скалните образувания Рас Абрук - пейзаж от варовикови скални образувания, изваяни от вятъра, преминаване през типично село, разходка по плажа Зекрийт, посещение на светилището на Ал Маха, в което се помещава елегантният арабски орикс, уникален за тази част на света, вечната скулптура на Ричард Сера, наречена "Изток-запад“ и посещение на музея на шейх Фасал. Това е един от най-големите частни музеи в света, помещаваща и личната колекция ретро автомобили на шейха. Вечерта - възможност за круиз с традиционно корабче с включена вечеря (с доплащане 147 лв. за възрастен и 137 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване; организира се при мин.10 участника). Едно незабравимо пътешествие по време на което ще се насладите на величествената гледка към нощна Доха. Пътуването продължава 3 часа по крайбрежната част на Доха. Ще стигнете до „Перлата“ – лускозният остров, дом на много от най-богатите шехове на държавата. Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 08.11.2020 - Закуска. Свободно време или възможност за самостоятелно посещение на някои от търговските центрове в Доха. Следобед - трансфер до летището. 17:00 ч. – 21:15 ч. - полет Доха – София.

Дати и цени на човек в лева:

05.11.2020 - 08.11.2020

Хотел A B
На човек в двойна стая 1621 1723
Допл. за инд. стая 160 168
Нам. за 3-ти възр. 77 36
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 107 235

Хотели, които използваме при съответния вариант (или подобни):

A Holiday Inn The Business Park****
B Crowne Plaza The Business Park*****


Допълнителни услуги:

- Джип сафари „Бягство към пустинята“ - 108 лв. за възрастен и 98 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 10 участника).

- „Природните дарове на Катар’’ с посещение на музея на шейх Фасал и плажа Зекрийт - 98 лв. за възрастен и 88 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин. 6 участника).

- Круиз с традиционно корабче с включена вечеря - 147 лв. за възрастен и 137 лв. за дете до 11 г. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, описаната програма и екскурзоводско обслужване на български; организира се при мин.10 участника).



Продължителност на полетите:
София – Доха и обратно: около 4 ч. и 50 мин;

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през август 2019. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

Тагове

Оферти - Катар |  Оферти - Доха |  Екскурзии - Катар |  Екскурзии - Доха |  Есен 2023 - Катар |  Есен 2023 - Доха

Избрани оферти