Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

Уикенд в Букурещ с посещение на „Терме Букурещ“

Номер на оферта

/

238309

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с автобус, лицензиран за международни пътувания
- Пътни и гранични такси, паркинги
- 2 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Букурещ
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

Цената не включва

- Медицинска застраховка за периода на пътуване с покритие 10 000 евро: 2 лв. на човек на ден /заявява се и се заплаща предварително от България/
- Градска такса за хотела: 5 евро /задължителни, заплащат се на място/
- Входните такси за туристическите обекти
*Вход за Музея на селото - 20 леи
*Вход за двореца Котрочани с 60 мин. тур - 40 леи
- Входна такса Therme (4 и половина часов престой) *Elysium – 125 леи (с включен безплатен достъп до The Palm и Galaxy)
*The Palm – 99 леи (с включен безплатен достъп до Galaxy)
*Galaxy – 81 леи
*Наем на кърпа – 21 леи
*Наем на халат – 29 леи
- NB! Поради постоянно увеличаващите се цени на горивата е възможно да бъде начислена горивна такса по тази програма. Тя ще бъде обявена до 20 дни преди началото на пътуването и ще се заплаща при доплащането.

Програма на пътуването

Румънската столица е прекрасна дестинация за един уикенд – близо, красива архитектура, интересни забележителности. А като се съчетае с посещение на най-големия СПА център в Европа, просто е перфектно!

ДАТИ:
09.12.2022 – 11.12.2022

ЦЕНИ:
- Възрастен в двойна и тройна стая: 255 лв.
- Доплащане за единична стая: 100 лв.
- Дете от 6 до 12 г., настанено с двама възрастни: 155 лв.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: София - Русе - Букурещ
Отпътуване в 06.30 ч. от София, по маршрут РусеГюргево. Пристигане в Букурещ, град основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дъмбовица. Известен е още като „Малкия Париж“ заради красивата архитектура и артистичния си живот. Между двете световни войни тук са построени десетки изискани сгради от френски архитекти. Панорамна обиколка на столицата – Парламента, Триумфалната арка, Площада на революцията, храмът на музиката “Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ. Свободно време за разходка в града. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2: Букурещ
Закуска. Свободен ден в Букурещ или:
Посещение на „Терме Букурещ“ (Therme Bucuresti). Най-големият СПА и уелнес комплекс в Европа е с площ от над 30 000 кв. м. и приема до 4000 посетители едновременно. Парк център Therme разполага с топли басейни и голяма градина, където има над 800 000 растения, включително 1500 палми, многобройни орхидеи и други интересни видове. Температурата на въздуха в Терме Букурещ е постоянна – около 30°С, а на водата 33°С – през цялата година. Комплексът разполага с 9 басейна с термална вода, 3 външни басейна с целогодишн а температура от 33°С, 16 водни пързалки, 6 сауни, 4 парни бани, джакузита, снек бар, бира-бар, винен бар, ресторант.
Разделен е на три основни сектора:
*The Palm – Палмата е най-обширната и просторна зона, висока повече от 50 м, релаксация сред 500 палмови дървета – най-голямата градина от този тип в Европа, стотици шезлонзи.
*Elysium – Елисиум е ВИП зоната, предназначена за термални бани и за тези, които биха искали да се насладят на приятни масажи.
*Galaxy – Галакси е мястото за забавления и водни приключения за цялото семейство.
Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3: БукурещСофия
Закуска. Освобождаване на хотела. При възможност посещение на „Музея на селото“ или Двореца Котрочени.
-„Музеят на селото” е най-големият музей на открито в Румъния, разположен е в парка „Херъстрау” край едноименното езеро. В него са представени над 300 традиционни сгради от всички краища на страната – селски къщи, хамбари, дървени църкви, мелници.
-Президентският дворец „Котрочени“ е построен на мястото на манастир от 17 век. Проектът е дело на френски архитект. „Котрочени“ за кратко е бил дворец на първия румънски крал Карол І, след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердинанд и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния.
Около обяд отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

==============================================================================

Условия за резеравции:
- Депозит: 30% от пакетната цена при записване
- Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  Уикенд почивка - Румъния |  Уикенд почивка - Букурещ

Избрани оферти