Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кипър

Уикенд в Кипър – със самолет

Номер на оферта

/

235653

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София-Ларнака-София на АК Уиз Ер с включени летищни такси и ръчен багаж 40/30/20 см
*3 нощувки със закуски в хотел *** в Ларнака, централно разположен
*Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

=========================================================
Цената не включва:
*Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 евро: 6 лева /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Приоритетно качване на борда и салонен багаж до 10 кг. с размери 55/45/23 см: цената се определя при закупуването на самолетния билет, ако клиентът заяви такъв
*Трансфер летище-хотел-летище: 20 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Целодневна екскурзия из южната част на остров Кипър: 35 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Целодневна екскурзия до Никозия: 25 евро /заявява се и се заплаща предварително от България/
*Входни такси за посещавани обекти: заплащат се на място
*Застраховка “отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.

=======================================================

Допълнителна информация:
*Екскурзията ще се проведе при минимум 10 записани туриста
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
*Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата и ТО не носи отговорност при евентуалната им промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси за туристическите обекти към момента на пътуването.
*Туроператорът не носи отговорност, в случай че обектите не работят, поради климатични или други, независещи от него обстоятелства.
*Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

=======================================================

Необходими документи:
*Валидни лична карта или международен паспорт
*За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/

Програма на пътуването

Кипър е съчетание от красива природа, слънце и море. Но също ще ни потопи и в много история, обхващаща хилядолетия. Островът на Афродита винаги е привличал хората – там са се родили не един и два мита за любовта.

=======================================================

1 ден
Отпътуване от летище София, Терминал 1 с полет на Уиз Ер в 19.50 часа. Кацане в Ларнака в 21.55 часа. Събиране на групата и пътуване до Ларнака за настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден
Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на острова.
Отпътуване към Пафос (8.30 ч.) – Спирка при един от символите на острова – скалата „Петра“, считан за родното място на Афродита. (10-10.45) В Пафос – посещение на археологическия резерват (до 2 часа) с уникалните мозайки, разходка в пристанищната част на града. Свободно време за обяд и шопинг (11.50 – 14.30).
Връщане към Лимасол (14.30) - преминаване през древния римски град Курион (15.30 – 16.15) и с. Епископи - замъка Колоси, построен от рицарите хоспиталиери, в който се е венчал крал Ричард „лъвското сърце“ (16.40 – 17.15). Влизане в Лимасол (18.00) - посещение на Крепостта, новата марина, църквата „Агия Напа“, излизане през туристическата зона и археологически комплекс „Аматуса“ (до 19 часа).
Връщане в Ларнака (около 21 часа). Нощувка.

3 ден
Закуска. Целодневна екскурзия в Никозия.
Отпътуване за Никозия (08.30) и пристигане в до центъра на града (09.30). Посещение на Националния исторически музей. Пешеходна разходка в околностите (Парламента, Националния театър и др.) и Ледра (стария град – Епископията, монумента на падналите в борбата за независимост и др.) свободно време за шопинг, обяд и, по желание, преминаване през КПП Ледра в окупираната част на Никозия - пазара, църква Св. Никола, Хамама (до 19 часа).
Бонус по програма в турската част на острова – Фамагуста и Кирения.
Връщане в Ларнака (около 20 часа). Нощувка.

4 ден
Закуска. Пешеходна разходка в Ларнака. Посещение на „Scala“ в центъра на града, църквата „Св. Лазар“, района около Замъка и крайбрежния булевард „Финикудес“ с марината. Свободно време за плаж, разходки и шопинг. Трансфер до летището за полет до София в 22.35 часа. Пристигане на Терминал 1 в 00.50 часа.

=======================================================

Цена:
Възрастен в двойна и тройна стая: 499 лв.
Доплащане за единична стая: 120 лв.
Дете до 12 год, настанено с двама възрастни в стая: 429 лв.

=======================================================

Депозит: 50% при записване
Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване

=======================================================

За информация относно свободни места и резервации, може да се свържете с нас, като натиснете бутона "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ".

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кипър |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Кипър |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Кипър

Избрани оферти