Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Уикенди в Прага - пролетно вдъхновение през април 2021

Номер на оферта

/

232694

Дати & цени

Цената включва

- самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер
- летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг
- 3 нощувки със закуска в хотел 3* ( Ibis Praha Wenceslas Square или подобен)
- трансфери летище - хотел – летище;
- туристическа програма "От Пражката крепост до Карловия мост" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- туристическа програма "В сърцето на Стария Град" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
- медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на ЗАД "Армеец" с покритие 5 000 евро;
- водач от България

Цената не включва

Ползване на слушалки с аудио система за връзка с екскурзовода по време на пешеходните обиколки: 75 CZK/ 3 евро на турист на ден (на място);
Разходи за градски транспорт - 3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя)
ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
"Замъкът Хлубока и Чешки Крумлов"
"Карлови Вари - спа столицата на Чехия"
Круиз по Вълтава
"Прага е магия" (манастира Страхов, Лорета и Нови свет)
Бутиков круиз по Вълтава с джаз концерт на живо

Програма на пътуването

УИКЕНДИ В ЗЛАТНА ПРАГА

самолетна екскурзия до Прага с 3 нощувки в хотел в центъра на Прага
обслужване на български език, водач от България!

Дати: 01.04.-04.04.2021; 08.04.-11.04.2021
4 дни/ 3 нощувки

Програма "Уикенд в Прага":

Първи ден:
Среща на летище София, Терминал 2 и отпътуване с директен полет на България Ер до Прага. Трансфер до хотела в Прага и настаняване.
Информационна среща с полезна практична информация за престоя в Прага.
==>"В сърцето на Стария Град" - туристическа програма с местен екскурзовод на български език (включена в цената; Продължителност: около 1 1/2 час): Вацлавския площад с Националния музей от началото на 19-ти век, паметника на Св. Вацлав - покровителя на Прага, Гранд Хотел Европа в изящния ар нуво стил, пасаж "Lucerna" с най-старото кино в Прага и провокативната висяща статуя на Св. Вацлав от Давид Черни, "Златния кръст" - на мястото на бившия ров, днес - своеобразен вход към чаровните тесни улички на Стара Прага; Ставовския театър, в който през 1787 г. се състои премиерата на "Дон Джовани", дирижирана от самия Моцарт и Стария пазар от 1232 г.; Следват разположените в сърцето на Стара Прага църкви „Дева Мария пред Тин” и бароковата "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински - филиал на националната галерия и Старото кметство с кулата Орлой. Разходката ще приключи на Староместкия площад с поглед към приказния астрономически часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света. На всеки кръгъл час фигурките на различните апостоли оживяват и преминават една след друга под звуците на тиха музика.

Нощувка.

Втори ден:
Закуска.
==>"От Пражката крепост до Карловия мост" - туристическа програма с местен екскурзовод на български език (включена в цената; ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия) и готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Ренесансовият дворец Шварценберг и бароковият дворец Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага) са разположени на Храдчанския площад, откъдето пред нас ще се открие величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад към бароковия храм Св. Николай, а романтичните малострански улички ще ни изведат на Малтийския площад до артистичната цветна "стена на Джон Ленън" - място за изява на млади по дух хора от цял свят. Продължаваме към остров Кампа и мостчето на влюбените над Дяволския канал, за да се качим на най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (XIV в.), наричан още "галерия на открито", заради историческите скулптури и неповторима творческа атмосфера, създавана от местните художници, карикатуристи и улични музиканти. Ще докоснем най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание и ще продължим към сърцето на Стария Град покрай Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага, а тесните калдъръмени улички на Стария Град ще ни примамят да се "изгубим" в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, галерии, изкусителни кафенета и бирарии.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Круиз по Вълтава (1 ч.) или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Вечерен бутиков круиз по Вълтава с джаз концерт на живо (2,5 ч.)
Свободно време.

Нощувка.

Трети ден
Закуска.
*По желание - избира се една от двете екскурзии /с предварителна заявка и заплащане/*:
==>"Приказният замък Хлубока и град Чешки Крумлов" - целодневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката в замъка смайва с пищните дърворезби още във входната зала, с кръглите салони и читални в кулите, с изрисуваните тавани, както и с интересни предмети от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите телефон и прахосмукачка.
Град Чешки Крумлов е разположен в живописна извивка на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, ще ви очароват с цветните фасади на сградите, приютили множество занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии . Обиколката започва от подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии, а кръглата му кула в ренесансов стил с астрологични и алхимични знаци присъства на всички панорами на града. Минавайки по малките улички, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит” и до централния площад, запазил автентичния си средновековния облик - пъстри аркади с готически и ренесансови фасади на къщите. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, който е местният специалитет.

или

==> "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Елегантният курорт с над 600-годишна SPA традиция е разположен само на 130 км. от Прага, а пътят до него преминава през спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място на известни личности като руския цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Запазени старинни сгради с цветни фасади, елегантни кафенета с бароков интериор, както и изящните карловарски колонади, са разположени от двете страни на река Тепла, по протежение на която се намира елегантна пешеходна зона - по време на пешеходния тур ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните традиционни бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино Роял" за Джеймс Бонд.

Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска.
Свободно време.

По желание /с предварителна заявка и заплащане/: "Прага е магия" - манастира Страхов, Чернинския дворец, Лорета и живописния Нови свет - пешеходен тур с местен екскурзовод на български език.

Разходката започва с една от съкровищниците на чешката култура – манастира Страхов, основан през 1143 г., когато чешкото кралство се намира на един от върховете в своето развитие. В богатото кралство пристигат много от така наречените „просешки ордени”, носещи със себе си ценностите на християнството и богатството на културата. Един от тях е орденът на Премонстратите, който основава манастира. Най-ценното му украшение е великолепната Философска зала, която често можете да видите в интернет, включена в поредици като „най-красивите барокови библиотеки на света”. Нека не забравяме и манастирската пивоварна в двора на ареала. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт. В ресторанта можете да се опита жива, непастьоризирана оригинална бира "Св. Норберт".
Продължаваме покрай двореца на графовете Чернин. Импозантната сграда е символ на величието и богатството на чешките благороднически родове. Строен е в продължение на десетилетия, а най-новата история го прави седалище на Министерството на външните работи. През март 1991 г. в него е подписан договорът за разпускане на Варшавския договор.
Лорета е eдно от легендарните поклоннически места на Чехия. Центърът на архитектурния комплекс е домът на Дева Мария – Santa Casa, построена от италианеца Джовани Орси. Украсена е с релефи, изобразяващи живота на Дева Мария. Съкровищницата на манастира съхранява едно от богатствата на Прага - Пражкото слънце - дарохранителница във формата на слънце, изработена от 6222 диаманта.
Колоритният лабиринт от калдъръмени улички, обрамчени с малки къщички, приютили хотели, ресторанти и артистични ателиета ще ни отведе до улица Novy Svet. Без никакъв план в този район изникват първите къщички (недалеч Пражка крепост) с богати имена като "При златната круша, щъркел, агне".... Тук са живеели ратаите и прислужниците от крепостта, а с течение на времето улицата Нов Свят се превръща в рай за бохеми, артисти и учени.

Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 16:30 ч.

********************
Хотел Ibis Praha Wenceslas Square 3* - разположен в близост до Вацлавския площад, на пешеходно разстояние от Стария Град и в близост до ресторанти с традиционна кухня, кафенета и магазини. Настаняване в стаи с климатик, собствен санитарен възел, телевизор и душ.

********************

FB 301 SOFPRG 10:20 11:15
FB 302 PRGSOF 16:30 19:20


Специални условия за плащане:
Депозит при записване: 200 лв на турист; Доплащане до крайна цена: до 01.03.2021
Срок за заявка за допълнителни услуги - до 15.03.2021, срок за плащане на допълнителните услуги към екскурзията - до 19.03.2021

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти