Начало / Екскурзии / Екскурзии - Киев

Украйна - трябва да видите!

Номер на оферта

/

233837

Дати & цени

10 юни 2021 - 23 септември 2021 г. - Цена от 644 лв.

Цената включва

Цените включват:
- Цените са в лева на човек при минимум десет записани и включват:
- Самолетен билет София-Киев-София с полет на авиокомпания Ryan Air с включен 1 бр. ръчен багаж с размери до 40x20x25 см;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3*/4* в Киев;
- Обзорна обиколка на град Киев с водач - 5 часа;
- Всички трансфери по екскурзията;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
- Екскурзовод на български език по време на екскурзиите. Обзорната обиколка е с екскурзовод на български, допълнителните екскурзии ссе провеждат на руски/украински с превод на български от екскурзовод.

Цената не включва

Цените не включват:
- Лични разходи;
- 1 регистриран багаж до 10 кг с размери 55/40/20 – от 30 лева в посока;
- Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г.: 10 лева.

Програма на пътуването

Киев привлича туристи от всички краища на планетата със своите известни достопримечателности, уникални паметници и приятна атмосфера. Този древен град се счита за най-зеления сред всички европейски столици. Световно известният писател Михаил Булгаков се изказва за Киев с известния си цитат "Няма на света по-красив град от Киев".

«ТРЯБВА ДА ВИДИТЕ»
Програма в Киев

4 дни/3 нощувки за дати:

10.06.2021 - цена от 696 лв. на човек
24.06.2021 - цена от 644 лв. на човек
15.07.2021 - цена от 659 лв. на човек
12.08.2021 - цена от 684 лв. на човек
02.09.2021 - цена от 710 лв. на човек
23.09.2021 - цена от 670 лв. на човекДЕН 1 (КИЕВ)
• Кацане в Киев
• Трансфер летище-хотел
• Check-in в избрания хотел
• Нощувка

ДЕН 2 (КИЕВ)
• Закуска в хотела
Обзорна екскурзия на Киев с българо-говорящ гид – 5 часа (10:00 – 15:00)
Люлка на древна цивилизация Киевска Рус - Киев, днес е столица на Украйна, град с история, която обхваща над 1500 години. В Украйна, Русия и Беларус няма по-стар град. Най-старата улица на Източна Европа, легендарният Андреевски спуск се намира в столицата ни, също и най-старата катедрала на източните славяни - Света София в Киев. Има същата топография като преди хилядолетие. Историческото и културно наследство на Киев е уникално. Тук има около 2000 археологически, архитектурни, исторически, културни и природни паметници.
Горният град е люлката на княжеските времена, неговият духовен център. Ще видите Катедралата със златен купол на Свети Михаил. През 2008 г. той отбеляза своята 900-годишнина, но за разлика от катедралата „Света София“ е разрушена през съдбоносните 30-те години и реконструирана през 2000 г. Недалеч от площад „Свети Михаил“ се намира площад „Софийска“, главният площад на Киев по времето на управлението на Ярослав Мъдри през XI век. Понастоящем площадът е мястото на много значими събития, свързани с независимостта на Украйна. Недалеч от него се намира катедралата „Света София“, най-старата оцеляла църква в Киев, носеща името на катедралата „Света София“ в Константинопол. През 1934 г. катедралата става музей, от 1990 г. е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Ще видим и Националния университет на Шевченко, който взе името си от великия украински поет и художник Тарас Шевченко (1814-1861). Това е един от най-старите и престижни университети в Украйна, създаден през 1834 година.
Хрещатик, главната улица на Киев. Той е сериозно повреден по време на Втората световна война и е възстановен в неокласическия стил на следвоенната архитектура. Днес улицата е административен и бизнес център на града, както и популярно място за киевляни. Разделен е от Майдан Незалежности (площад на Независимостта).
Пешеходно-велосипедния мост - новият мост, който свързва Владимир Хирка с Арката на приятелството на народите, създавайки пряк път по туристическия маршрут по десния бряг на река Днепър. Дължината на моста е 212 метра, а максималната височина е 32 метра над Владимирския спуск, който свързва площад Европейска с площад Поща на Подол. Новият пешеходно-велосипеден мост Кличко се превръща в една от най-интересните атракции на Киев, от която се откриват красиви панорамни гледки към Подол, река Днепър, моста Podilsko-Voskresenskyi и левия бряг на Киев. В някои части на моста е монтиран стъклен под, така че тези, които не се плашат, могат да направят зашеметяващи снимки, висящи във въздуха. Пешеходно-велосипедният мост Кличко е разделен на няколко реда за пешеходци и велосипедисти. В края на моста на Владимир Хирка има нов Фонтан с рибки, който е копие на известните фонтани Термен в Киев от 1900-те.
• Обяд в ресторант в центъра на града – Не е включен в цената
• 15:00 Завръщане в хотела
• Нощувка


ДЕН 3 (КИЕВ)
• Закуска в хотела
• Опции за допълнителни екскурзии:

ВАРИАНТ 1: Екскурзия до етнографския музей на открито Казашко село «Мамаева слобода»
Цена: 52 лв. на човек
Включени: входен билет и екскурзия с водач
Продължителност: 1 час
Културно-развлекателен комплекс в украински стил "Мамаева слобода" е реконструкция на казашкото село от XVIII век. На площ от 9,2 хектара има 98 различни обекта, с доминиращото положение сред тях е дървената църква. Има и Каменица и казашки аванпост, имение ковач и грънчар, механата и много други етнографски предмети, пресъздаващи бита на казаците.

ВАРИАНТ 2: Пешеходна разходка в Киево-Печерска лавра обект на наследството на ЮНЕСКО
Цена: 73 лв. на човек
Включени: входен билет и екскурзия с водач
Продължителност: 2 часа
Киевско-Печерската лавра (на украински: Києво-Печерська лавра) е исторически източноправославен пещерен манастир в Киев, Украйна, намиращ се на гористите склонове по река Днепър. Въпреки че представлява културна и туристическа забележителност, манастирът продължава да е действащ мъжки манастир.
От основаването си като пещерен манастир през 1051 година, Лаврата се смята за един от водещите центрове на православното християнство в Източна Европа и за духовна люлка на украинския народ. Въпреки че се намират на различни места в града, през 1990 година Киевско-Печерската лавра и катедралата „Света София“ са обявени за обект на културното наследство под закрилата на ЮНЕСКО. На 13 март 1996 година манастирският комплекс е обявен за самостоятелен исторически и културен резерват от национално значение. През август 2007, след гласуване на експерти и интернет общността, Лаврата е обявена за едно от Седемте чудеса на Украйна.

ВАРИАНТ 3: Шопинг тур на Андреевски спуск.
Цена: 20 лв. на човек
Продължителност: 1 час
Андриевски спуск, по-известен като Киевския Монмартър, е една от най-древните улици в украинската столица. Очарова със своята легендарна история, неподражаеми цветове и уникален архитектурен ансамбъл. Поради своята атмосфера той успешно се конкурира по популярност с главната улица на Киев - Хрещатик. Днес, както преди много години, тук цари бохемска атмосфера. Многобройните артистични салони, галерии и арт-кафенета на улицата подсилват тази аура. Киевският Монмартър винаги е пълен с художници и занаятчии, продаващи картини, декорации, стъклени и керамични предмети, както и сувенири.
Подробности: Това е спонтанен, нерегулиран пазар на Андреевски спуск: хората просто отиват там със занаятите си + някои продавачи имат постоянни маси (не магазини) с различни сувенири. Така че няма официално работно време. Обикновено събота и неделя + празници са най-активните дни там. Понеделник е най-пасивния ден. Другите дни не са предвидими. На открито е, така че в случай на лошо време има много по-малко продавачи.

ВАРИАНТ 4: Посетете военния музей на Втората световна война.
Цена: 42 лв. на човек
Включени: входен билет и екскурзия с водач
Продължителност: 1 час
Комплекс, построен през 1981 г. на хълмовете Печерск над река Днепър. Украинският държавен музей на Великата отечествена война от 1941 - 1945 г. е открит на Печерск в бившия дворец Кловски на 17 октомври 1974 г. Той веднага привлича вниманието на обществеността и многобройните посетители. Става очевидно, че различните тематични и богати музейни колекции изискват друга научна концепция и специалната сграда. Всички дейности на Мемориала са насочени към подпомагане на хората да разберат произхода на трагедиите от войни, показващи начини за тяхното предотвратяване и разкриване на историческата истина за жертвите и героизма на украинския народ в борбата срещу нацизма и насърчаване на патриотичното възпитание на гражданите, особено на младите хора.
Статуя на Родината е монументална статуя в Киев. Статуята от неръждаема стомана е висока 62 м върху основната сграда на музея с обща структура с размери 102 м, включително нейната основа и тегло 560 тона. Мечът в дясната ръка на статуята е дълъг 16 м с тегло 9 тона, като лявата ръка държи щит 13 на 8 м с държавната емблема на Съветския съюз.

ВАРИАНТ 5: Целодневна екскурзия до Чернобил
Цена: 460 лв. на човек
Включени: входен билет и екскурзия с водач, автобус за цял ден, Обяд
Описание: Чернобил, място на огромна ядрена катастрофа, едно от най-известните и посещавани места в Украйна.
План за обиколка: 9:00 ч. Тръгване от вашия хотел. Трансфер до Чернобил, минавайки покрай село Дытятки на границата на 30-километровата Чернобилска зона. Минавайки контролно-пропускателния пункт на границата на 10-километрова зона.
Пристигане в град Чернобил. Информация относно трагедията в Чернобил, границите на зоната, живота в Чернобил в наши дни. Актуална информация за ликвидирането на последиците от Чернобилската катастрофа в 30-километровата зона, най-заразните места, машини, гробища.
Пътуване около атомната електроцентрала. Фотостоп в близост до реактор № 4 на бившата станция с гледка към саркофага. Ще бъдете само на 100 м от главния загадъчен обект на Зоната!
Пътуване до Припят - разходка "Градът-призрак", посещение на една от най-високите сгради - хотел "Полисся", училище, детска градина, бивши жилищни къщи, които сега са абсолютно празни. Ще видите града, оставен от неговите 50 хиляди жители в рамките на 24 часа. Тук цари духът на съветския. Можете да правите снимки на Националната емблема на Съветския съюз и на Съветска Украйна, лозунги „Мир, труд и май“, червено-жълти публични кутии и други предмети, които са били символи на 80-те години в Съветския съюз.
ЕКСКУРЗИЯТА Е АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСНА ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО РАДИАЦИЯТА.
Внимание! Резервацията за пътуване трябва да бъде направена минимум 7 дни преди датата на посещението.
Отпътуване за Киев

ВАРИАНТ 6: Целодневна екскурзия до Чернобил - 310 лв., на английски, с включен обяд.

• Нощувка

ДЕН 4 (КИЕВ)
• Закуска в хотела
• Свободно време
• Трансфер до летище

Примерно полетно разписание:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FR 9233 СофияКиев 17:40 19:30
FR 9234 КиевСофия 23:35 01:30

Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:

от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.

от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.

по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.

Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: ДЕСЕТ/10/

Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 10 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:

20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни

7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни

48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната

Подписване на договор за организирано пътуване


ПЛАЩАНИЯ:

Депозит в размер на 50%

Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване

Плащанията се извършват по банков път


ЗАБЕЛЕЖКИ:

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава

Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.

Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Украйна е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане

Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица

Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон

Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Алианц България", застрахователна полица № 13160203830000001 от 15.01.2020 г.

Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.

Местна валута: украинска гривна

Тагове

Оферти - Украйна |  Оферти - Киев |  Екскурзии - Украйна |  Екскурзии - Киев |  Уикенд почивка - Украйна |  Уикенд почивка - Киев

Избрани оферти