Начало / Екскурзии / Екскурзии - Киев

Украйна - трябва да видите!

Номер на оферта

/

236350

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София-Киев-София с полет на авиокомпания Ryan Air с включен 1 бр. ръчен багаж с размери до 40x20x25 см;
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Киев;
Обзорна обиколка на град Киев с водач - 5 часа;
Всички трансфери по екскурзията;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
Екскурзовод на български език по време на екскурзиите. Обзорната обиколка е с екскурзовод на български, допълнителните екскурзии се провеждат на руски/украински с превод на български от екскурзовод - при минимум 6 записани туриста за екскурзията.

Цената не включва

Лични разходи;
1 регистриран багаж до 10 кг с размери 55/40/20 – от 35 лева в посока;
Допълнителни екскурзии;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително;
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г.: 10 лева.

Програма на пътуването

Маршрут: София - Киев - София

4 дни / 3 нощувки

Дати на отпътуване:
21.04.2022 г., 08.05.2022 г., 09.06.2022 г., 07.07.2022 г., 11.08.2022 г., 18.09.2022 г.

================================================================

РАННО ЗАПИСВАНЕ -5% ОТСТЪПКА за ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации направени до 28.02.2022 г.

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ:

Хотел Sky Loft Hotel Kyiv by Rixwell 4* - със закуска - цени от 762 лв.
Хотел Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska 4* - със закуска - цени от 818 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Киев привлича туристи от всички краища на планетата със своите известни достопримечателности, уникални паметници и приятна атмосфера. Този древен град се счита за най-зеления сред всички европейски столици. Световно известният писател Михаил Булгаков се изказва за Киев с известния си цитат "Няма на света по-красив град от Киев".

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН / София-Киев
Излитане от летище София. Трансфер летище-хотел и настаняване в избрания от Вас хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Киев
Закуска в хотела.
Обзорна екскурзия на Киев с българо-говорящ гид – 5 часа (10:00 – 15:00)
Люлка на древна цивилизация Киевска Рус - Киев, днес е столица на Украйна, град с история, която обхваща над 1500 години. В Украйна, Русия и Беларус няма по-стар град. Най-старата улица на Източна Европа, легендарният Андреевски спуск се намира в столицата ни, също и най-старата катедрала на източните славяни - Света София в Киев. Има същата топография като преди хилядолетие. Историческото и културно наследство на Киев е уникално. Тук има около 2000 археологически, архитектурни, исторически, културни и природни паметници.
Горният град е люлката на княжеските времена, неговият духовен център. Ще видите Катедралата със златен купол на Свети Михаил. През 2008 г. той отбеляза своята 900-годишнина, но за разлика от катедралата „Света София“ е разрушена през съдбоносните 30-те години и реконструирана през 2000 г. Недалеч от площад „Свети Михаил“ се намира площад „Софийска“, главният площад на Киев по времето на управлението на Ярослав Мъдри през XI век. Понастоящем площадът е мястото на много значими събития, свързани с независимостта на Украйна. Недалеч от него се намира катедралата „Света София“, най-старата оцеляла църква в Киев, носеща името на катедралата „Света София“ в Константинопол. През 1934 г. катедралата става музей, от 1990 г. е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Ще видим и Националния университет на Шевченко, който взе името си от великия украински поет и художник Тарас Шевченко (1814-1861). Това е един от най-старите и престижни университети в Украйна, създаден през 1834 година.
Хрещатик, главната улица на Киев. Той е сериозно повреден по време на Втората световна война и е възстановен в неокласическия стил на следвоенната архитектура. Днес улицата е административен и бизнес център на града, както и популярно място за киевляни. Разделен е от Майдан Незалежности (площад на Независимостта).
Пешеходно-велосипедния мост - новият мост, който свързва Владимир Хирка с Арката на приятелството на народите, създавайки пряк път по туристическия маршрут по десния бряг на река Днепър. Дължината на моста е 212 метра, а максималната височина е 32 метра над Владимирския спуск, който свързва площад Европейска с площад Поща на Подол. Новият пешеходно-велосипеден мост Кличко се превръща в една от най-интересните атракции на Киев, от която се откриват красиви панорамни гледки към Подол, река Днепър, моста Podilsko-Voskresenskyi и левия бряг на Киев. В някои части на моста е монтиран стъклен под, така че тези, които не се плашат, могат да направят зашеметяващи снимки, висящи във въздуха. Пешеходно-велосипедният мост Кличко е разделен на няколко реда за пешеходци и велосипедисти. В края на моста на Владимир Хирка има нов Фонтан с рибки, който е копие на известните фонтани Термен в Киев от 1900-те.
Завръщане в хотела към 15:00 часа. Вечеря в ресторант в центъра на града – без трансфер. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Киев
Закуска в хотела. Свободно време за допълнителни екскурзии по желание. Вечеря в ресторант в центъра на града до хотела без трансфер. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН
Закуска в хотела. Свободно време. Трансфер до летище за полет до София. Кацане на летище София. Край на програмата.

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Примерно полетно разписание:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FR 9233 СофияКиев 15:00 16:50
FR 9234 КиевСофия 20:55 22:50
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: ДЕСЕТ/10/
В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
Депозит в размер на 50%
Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Украйна е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
Местна валута: украинска гривна

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Цените са валидни при записани минимум 6 човека.

Екскурзия до етнографския музей на открито Казашко село «Мамаева слобода»
Цена: 62 лв. на човек /при минимум 4 човека/
Включени: входен билет и екскурзия с водач. Няма включен трансфер от хотела.
Продължителност: 1 час
Културно-развлекателен комплекс в украински стил "Мамаева слобода" е реконструкция на казашкото село от XVIII век. На площ от 9,2 хектара има 98 различни обекта, с доминиращото положение сред тях е дървената църква. Има и Каменица и казашки аванпост, имение ковач и грънчар, механата и много други етнографски предмети, пресъздаващи бита на казаците.

Пешеходна разходка в Киево-Печерска лавра обект на наследството на ЮНЕСКО
Цена: 84 лв. на човек /при минимум 4 човека/
Доплащане за вход в Музея на Микроминиатюрите – 8 лв.
Включени: входен билет и екскурзия с водач. Няма включен трансфер от хотела.
Продължителност: 2 – 2,5 часа
Киевско-Печерската лавра (на украински: Києво-Печерська лавра) е исторически източноправославен пещерен манастир в Киев, Украйна, намиращ се на гористите склонове по река Днепър. Въпреки че представлява културна и туристическа забележителност, манастирът продължава да е действащ мъжки манастир.
От основаването си като пещерен манастир през 1051 година, Лаврата се смята за един от водещите центрове на православното християнство в Източна Европа и за духовна люлка на украинския народ. Въпреки че се намират на различни места в града, през 1990 година Киевско-Печерската лавра и катедралата „Света София“ са обявени за обект на културното наследство под закрилата на ЮНЕСКО. На 13 март 1996 година манастирският комплекс е обявен за самостоятелен исторически и културен резерват от национално значение. През август 2007, след гласуване на експерти и интернет общността, Лаврата е обявена за едно от Седемте чудеса на Украйна.
Дрескод: краката и раменете трябва да бъдат покрити. Моля, вземете шал, за да покриете главата според православните религиозни изисквания.

Посещение на военния музей на Втората световна война.
Цена: 45 лв. на човек
Включени: входен билет и екскурзия с водач на английски. Не е включен трансфер от хотела.
Продължителност: 1 час
Комплекс, построен през 1981 г. на хълмовете Печерск над река Днепър. Украинският държавен музей на Великата отечествена война от 1941 - 1945 г. е открит на Печерск в бившия дворец Кловски на 17 октомври 1974 г. Той веднага привлича вниманието на обществеността и многобройните посетители. Става очевидно, че различните тематични и богати музейни колекции изискват друга научна концепция и специалната сграда. Всички дейности на Мемориала са насочени към подпомагане на хората да разберат произхода на трагедиите от войни, показващи начини за тяхното предотвратяване и разкриване на историческата истина за жертвите и героизма на украинския народ в борбата срещу нацизма и насърчаване на патриотичното възпитание на гражданите, особено на младите хора.
Статуя на Родината е монументална статуя в Киев. Статуята от неръждаема стомана е висока 62 м върху основната сграда на музея с обща структура с размери 102 м, включително нейната основа и тегло 560 тона. Мечът в дясната ръка на статуята е дълъг 16 м с тегло 9 тона, като лявата ръка държи щит 13 на 8 м с държавната емблема на Съветския съюз.

Целодневна екскурзия до Чернобил
Цена: 320 лв. на човек
Включени: входен билет и екскурзия с водач на английски, автобус за цял ден, обяд
Описание: Чернобил, място на огромна ядрена катастрофа, едно от най-известните и посещавани места в Украйна.
План за обиколка: 9:00 ч. Тръгване от вашия хотел. Трансфер до Чернобил, минавайки покрай село Дытятки на границата на 30-километровата Чернобилска зона. Минавайки контролно-пропускателния пункт на границата на 10-километрова зона.
Пристигане в град Чернобил. Информация относно трагедията в Чернобил, границите на зоната, живота в Чернобил в наши дни. Актуална информация за ликвидирането на последиците от Чернобилската катастрофа в 30-километровата зона, най-заразните места, машини, гробища.
Пътуване около атомната електроцентрала. Фотостоп в близост до реактор № 4 на бившата станция с гледка към саркофага. Ще бъдете само на 100 м от главния загадъчен обект на Зоната!
Пътуване до Припят - разходка "Градът-призрак", посещение на една от най-високите сгради - хотел "Полисся", училище, детска градина, бивши жилищни къщи, които сега са абсолютно празни. Ще видите града, оставен от неговите 50 хиляди жители в рамките на 24 часа. Тук цари духът на съветския. Можете да правите снимки на Националната емблема на Съветския съюз и на Съветска Украйна, лозунги „Мир, труд и май“, червено-жълти публични кутии и други предмети, които са били символи на 80-те години в Съветския съюз.
Отпътуване за Киев
ЕКСКУРЗИЯТА Е АБСОЛЮТНО БЕЗОПАСНА ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО РАДИАЦИЯТА.
Внимание! Резервацията за пътуване трябва да бъде направена минимум 7 дни преди датата на посещението.

Обиколка на Подземен Киев
Цена: 45 лв. на човек
Включени: екскурзия с водач на английски.
Продължителност: 1,5 – 2 часа
Какво знаете за един град? Улици, по които вървим. Зад ръба на знанието съществува друга страна: под улиците на стотици километри има тунели от подземни реки, дренажни системи, инженерни комуникации. Понякога ние може да намерим изоставени бункери от Студената война - това е като капсула на времето, която все още стои в съветско време. Метро тунелите са най-големият бункер в Киев.
Разработихме този тур, за да ви покажем Киев от друга страна.
Ще се срещнем на изхода от Метростанция „Днепър“, на червената линия, близо до касата.
Канализационна система “Nikolskaya” - най-старата част от повече от 50 километровата канализационна система на Киев. Голяма част от системата е построена през 1916 г. Това е най-добрата екскурзия за посещение на град под земята. По време на 2 часовата обиколка вие ще:
разберете всичко за подземния свят на Киев и постсъветското градско проучване;
направите маршрут близо един километър през различните видове тунели;
видите най-големия подземен водопад в Киев и ще се запознаете с абсолютната тъмнина.

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ -5% ОТСТЪПКА за ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации направени до 28.02.2022 г.

Тагове

Оферти - Украйна |  Оферти - Киев |  Екскурзии - Украйна |  Екскурзии - Киев |  Уикенд почивка - Украйна |  Уикенд почивка - Киев

Избрани оферти