Оферта номер: 225162

Узбекистан - Перлата на Изтока

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Ташкент и Екскурзии в Узбекистан.

Узбекистан - Перлата на Изтока
от 3500 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
*Самолетен билет София - Ташкент - София на с Аерофлот с чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
*Летищни такси 250 лв към 30.11.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
*Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
*9 нощувки със закуски на блок маса в хотели:
*3 нощувки в Ташкент;
*1 нощувка в Хива;
*2 нощувки в Самарканд;
*2 нощувки в Бухара;
*7 вечери;
*фолклорно шоу в „Нодир Диван-Беги” в Бухара;
*мастер класс от шеф готвач в националния дом в Самарканд;
*билети със скоростните влакове:
*«AFROSIAB»/ бизнес класa Самарканд - Ташкент;
*«SHARK »/ първа класа Бухара - Самарканд;
*самолетен билет с летищни такси на “Uzbekistan Airways”:
*за вътрешен полет Ташкент - Ургенч;
*за вътрешен полет Ургенч - Бухара;
*Целодневни екскурзии в Ташкент, Хива, Бухара, Самарканд;
*Входни такси за всички посещавани обекти;
*Посещение на винен завод с малък музей и дегустация на вино в Самарканд;
*Посещение на спектакъл «EL MEROSI» в Самарканд;
*Местно екскурзоводско обслужване;
*Водач и преводач от България по време на пътуването;
*Съдействие за издаване на туристическа виза в Узбекистан;
*1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;
*Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70г. за застрахователна сума 10 000 евро;
Цената не включва
*Туристическа входна виза за Узбекистан - 15 долара (заплаща се на място);
*Доплащане за единична стая - 380 лв;
*Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
*Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
*Лични разходи;
*Бакшиши: по 3 $ на ден на човек, общо 30$.
Узбекистан - Перлата на Изтока

Маршрут: София - Ташкент - Ургенч - Хива - Бухара - Самарканд - Ташкент – София


Цена на човек в двойна стая:
03.10 - 11.10.2019 - 3500 лв.

Има жена за комбинация!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

1-ви ден 03.10.2019 София – Ташкент
Полет от София в 12:30ч. с Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35ч. Продължение за Ташкент в 20:50ч и кацане в 02:45ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 5*/4*. Нощувка.

2-ри ден 04.10.2019 Ташкент
След късна закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент - един от най-развитите и оживени центрове на Средна Азия. Ще посетим в старата част уникални лабиринти от тесни улички и забележителни исторически паметници като: архитектурния комплекс Хазрет Имам, където се пази най-старият коран в света от VII в., с джамията Тиля Шейх, мавзолея Кафал Шаши и медресето Барак Хан, където се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи; медресе Абдулкасим - националното училище на художествените занаяти. По време на обзорна екскурзия ще видим новопостроения парламент; Ташкентския университет; Дворец на Романови; Театъра за опера и балет и др. Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта. Вечеря и нощувка в хотела.

3-ти ден 05.10.2019 Ташкент – Ургенч – Хива
След закуска ранно отпътуване за летището в Ташкент за Ургенч с полет на “Uzbekistan Airways”. (продължителност 1,40 ч) Кацане, посрещане, трансфер до гр. Хива, където се започва пешеходна екскурзия на старата част на града – музей на открито, заобиколен от високи стени с джамии, мавзолеи, минарета и медресета. Посещение на комплекс Ичан Кала - това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени. Ще видим минаре Калта Минор - символ на града и единственото минаре, което е покрито изцяло с керамични плочки. Те образуват сложни, разнообразни форми в няколко цвята, като преобладаващите цветове са синьото и зеленото.
Главната петъчна джамия в старата част на Хива. Според арабския географ Мукадаши джамията Джума е строена през 10-и век. Нейните уникални резбовани колони са като истински музей на дърворезбата. Има 213 колони, но е трудно да се намерят една с друга да са еднакви. Това е една уникална сграда без портал, купол, коридори или двор
Разходката предвижда разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Настаняване в хотел 4*/ 3*. Свободно време след обяд.
Вечеря в ресторанта на хотела. Връщане в хотела и нощувка.

4-ти ден 06.10.2019 Хива - Бухара (480 км)
След закуска отпътуване продължение на екскурзия в Хива до обяд.
Свободно време до вечерта. Трансфер до летище в Ургенч за Бухара с вечерен полет на “Uzbekistan Airways”. (продължителност 1,20ч.)
Пристигане в Бухара, трансфер и настаняване в хотела 3*/ 4* Вечеря в ресторанта на хотела и нощувка.

5-ти ден 07.10.2019 Бухара
След закуска, целодневна туристическа обиколка на града, която включва "Сърцето на Бухара" - архитектурния комплекс Ляби Хауз XVI-XVII в., Мавзолея на Саманидите ІХ-Х в.; цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век; джамията Калян с 48 метровото минаре - символ на свещената Бухара от 12 век; Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещен извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов; медресето на Абдулазиз–Хана; Музея на килимите и др.
Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е в Списъка на ЮНЕСКО.
Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

6-ти ден 08.10.2019 Бухара- Самарканд (250 км/ 3ч)
След закуска трансфер до жп гара и отпътуване за Самарканд със скоростния влак «SHARK» в първа класа. Пристиганe в Самарканд, основан 700 г. пр н.е. - един от най древните градове на Земята. Повече от две хиляди години градът е бил ключов пункт по Пътя на коприната. Туристическата обиколка започва с посещение на „Регистан” (Пясъчният площад) – световноизвестния комплекс от 3 медресета и джамията с позлатен купол; главната джамия Биби Ханъм XVII в. - най-голямата и най-красивата строена някога в Централната Азия в чест на първата съпруга на Тимур, дъщеря на китайския император. След почивка за обяд посещение на спектакъла за историческия костюм «EL MEROSI». Трансфер до хотел 4* и настаняване. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.

7-ми ден 09.10.2019 Самарканд
Закуска. Продължение на обзорна екскурзия в Самарканд с посещение на архитектурният комплекс Шахи Зинда, така наречения „Град на мъртвите” - комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Изключителните шедьоври от теракота, майолика и филигранни облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори и заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Някои от тези най-ранни мавзолеи са били за жените на Тамерлан, за красивата му млада племенница и за неговите сестри. Това, което прави Шахи Зинда прочут е гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед; обсерваторията Улугбек - невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела. Улугбек, внук на Тимур създава през 1437 г. Зиджи Султани от 994 звезди, считан за един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността; на гробницата на пророк Даниил, почитан от мюсюлмани, юдеи и християни. Следва дегустация на прочутите местни вина.
След обяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града и посещение на прочутия източен пазар СИАБ в историческия център, също една от забележителности на града с която трябва да се запознаете. Вечеря в националния дом «MUBORAK», където ще наблюдаваме Мастер–клас по приготвяне на специално национално ястие „Пилаф” от шеф готвач. Той ще ви разкаже за историята на узбекската кухня. Нощувка.

8-ми ден 28.09.18, Самарканд - Ташкент (344 км/ 2,10ч)
Закуска. Посещение на мавзолея "Гур Емир" - гробницата на Амир Тимур, мавзолея Рухабад.
Свободно време до трансфер за жп гара и отпътуване в 17:00ч. за (продължителност 2ч.) Ташкент със скоростният влак «AFROSIAB» в бизнес класа. В 19:00ч. пристигане в Ташкент, трансфер и настаняване в хотел 5* /4*. Вечеря и нощувка.

9-ти ден 11.10.2019 Ташкент - София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 04:45ч. с полет на с Аерофлот. Кацане в 07:05ч. Продължени за София в 08:20ч. Кацане в България в 11:35ч.

==================================================

Забележка:
*Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15/20 туристи. При група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 100 лв на човек.
*В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

Условия за записване:
*Копие от задграничен паспорт, попълнен договор и депозит в размер на 1500 лева на човек;
*Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването;
*Предоставяне на всички необходими документи за получаване на виза - 45 дни преди дата на тръгване.

Данни за паспортен и визов режим:
*Визата за български граждани се издава и се заплаща при пристигане на Международно летище в Узбекистан. За кандидатстване е необходимо копие на паспорта с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването; попълнен визов формуляр; служебна бележка от месторабота или учебно заведение на фирмена бланка с името и адресна компанията, указващо служебна позиция на служителя (на български или английски език). Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага лично явяване;
*За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
*За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
*При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
*При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;
*При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
*Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация:
*Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
*Цените са изготвени при курс 1USD = 1.68 лв и промяна на валутния курс на щ.долар към лева, Туроператорът, си запазва правото да преизчисли цената към датата на доплащане.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпания.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките „Помощ при пътуване в чужбина“ и „Отмяна на пътуване“ се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100001805/20.12.2018 на "ЗД ЕВРОИНС", гр. София, бул. "Христофор Колумб" 43.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Узбекистан - Изумителният Изток - 11 дни
от 3696 лв.
Узбекистан - Изумителният Изток - 11 дни
10 нощувки
Самолет
Узбекистан – 10 места, които непременно трябва да видите
Старият град Бухара - автентичен жив музей
Самарканд – забележителности по Пътя на коприната