Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ташкент

Узбекистан - Перлата на Изтока

Номер на оферта

/

225162

Дати & цени

Цената включва

*Самолетен билет София - Ташкент / Ургенч - София с полети на Turkish Airlines с включени летищни такси, един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг.;
*Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
*8 нощувки със закуски на блок маса в хотели 4* (2 нощувки в Ташкент, 2 нощувки в Хива, 2 нощувки в Самарканд, 2 нощувки в Бухара);
*7 вечери;
*1 обяд в националния ресторант в Ташкент;
*1 обяд в националния дом в Конигил;
*Фолклорно шоу «Нодир Диван-Беги» в Бухара;
*Мастър клас със шеф готвач в националния дом в Самарканд;
*Билет за бърз влак Бухара – Хива;
*Билети със скоростните влакове:
*„AFROSIAB“ Ташкент - Самарканд в първа класа;
*„AFROSIAB“ Самарканд - Бухара в първа класа.
*Целодневни екскурзии в Ташкент, Хива, Бухара и Самарканд;
*Входни такси за всички посещавани обекти;
*Посещение на винарна на винен завод с малък музей и дегустация на вино в Самарканд;
*Посещение на спектакъл «EL MEROSI» в Самарканд;
*Посещение та историческия музей „Афросиаб“ в Самарканд;
*Посещение на Музея на изкуствата в Ташкент;
*Посещение на лятната резиденция на последния емир на Бухара;
*Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век в с. Конигил;
*1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;
*Местно екскурзоводско обслужване;
*Водач/ преводач от България по време на пътуването;
*Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва

*Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 25 лв на човек.
*Лица на възраст над 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия. Цената се изчислява индивидуално при запитване.
*Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи;
*Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори по 3$ на ден на човек, общо 30$ (заплащат се на място);
*Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане. Цената се изчислява индивидуално и е около 2,5%–4,5% от туристическия пакет. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване, прекъсване или удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет.

Програма на пътуването

Узбекистан - Перлата на Изтока

Маршрут: София – Ташкент - Самарканд – Бухара – Хива – Ургенч - София


Цена на човек в двойна стая:
15.10 - 23.10.2023г. - 3300лв.

НЯМА МЕСТА

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Програма:

-1-ви ден 15.10.2023 СофияИстанбул - Ташкент
Полет от София в 15:25ч. с Turkish Airlines до Истанбул. Кацане в 16:50ч., продължение за Ташкент в 18:25ч. и кацане в 00:55ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел LEADER HOTEL 4* и нощувка.

-2-ри ден 16.10.2023 Ташкент
Късна закуска и целодневна туристическа обиколка на Ташкент – един от най-развитите и оживени центрове на Средна Азия. В старата част ще посетим уникалния лабиринт от тесни улички и забележителни исторически паметници като: архитектурния комплекс Хазрет Имам, където се пази най- стария коран в света от VII в., джамията Тиля Шейх, мавзолея Кафал Шаши и медресето Барак Хан, където се намира най-богатата библиотека за източни ръкописи. Днес медресе Абдулкасим е национално училище за художествени занаяти. По време на обзорната екскурзия ще видим още новопостроения Парламент; Ташкентския университет; Двореца на Романови; Театъра за опера и балет и др. Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта. Обяд в местен ресторант на града.
Следва посещение на Музея на изкуствата. Връщане в хотела, свободно време. Вечеря и нощувка в хотела.

-3-ти ден 17.10.2023 Ташкент – Самарканд
След закуска отпътуване за Самарканд със скоростният влак «AFROSIAB» в 08:00ч. Пристигане в 10:10ч. в Самарканд, основан 700 г. пр н.е. - един от най древните градове на Земята. Повече от две хиляди години градът е бил ключов пункт по Пътя на коприната. Туристическата обиколка започва с посещение на „Регистан” (Пясъчният площад) – световноизвестния комплекс от 3 медресета – Улугбек, Шир Дор, Тили-Кари и джамията с позлатен купол, включен в списък на ЮНЕСКО. Посещение на мавзолея «Гур Емир», гробницата на Амир Тимур - великия пълководец, познат като Тамерлан и мавзолея Рухабад. След почивка за самостоятелен обяд посещение на главната джамия Биби Ханъм XVII в. - най-голямата и най-красивата строена някога в Централната Азия в чест на първата съпруга на Тимур, дъщеря на китайския император. Посещение на архитектурния комплекс Шахи Зинда, така наречения „Град на мъртвите”. Това е комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Изключителните шедьоври от теракота, майолика и филигранни облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори и заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Някои от тези най-ранни мавзолеи са били за жените на Тамерлан, за красивата му млада племенница и за неговите сестри. Това, което прави Шахи Зинда прочут е гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед. Следва посещение на театър за историческите костюми «EL MEROSI» за да се насладим на красив спектакъл, пресъздаващ историята, културата и мистиката на Самарканд.
Всяка вечер на площад Регистан започва уникално представление «Звук и светлина», който и ние ще посетим!
Трансфер до хотела, настаняване в DIYORA PALACE 4* или подобен. Вечеря и нощувка.

-4-ти ден 18.10.2023 Самарканд
Закуска. Ще видим обсерваторията на Улугбек, първата обсерватория в света - невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела. Научните творби на Улугбек са създадени благодарение на обсерваторията, която той издига в Самарканд. Основният стационарен инструмент е бил гигантски квадрант, поставен вътре в цилиндрична сграда с диаметър 48 м (останките от нея, са открити по време на археологически изследвания). Долната му част (до 11 м) все още е запазена в скален изкоп.
Улугбек, внук на Тимур, през 1437г. създава Зиджи Султани от 994 звезди, считан за един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността.
По време на управлението на Улугбек Самарканд се превръща в един от центровете на науката. Улугбек е тимуридски владетел, който е бил добре образован човек, астроном и математик и е конструирал първия глобус. Включено е посещение на историческия музей „Афросиаб“, където са изложени редица експонати, свързани със зароастрийската религия. Посещение на работилница за копринена хартия от 10 век в с. Конигил. Включен обяд в националния дом в Конигил.
Следва дегустация на прочути местни вина във винарната и посещение на фирмения магазин на винения завод Ховренко.
Свободно време за обяд и самостоятелно разглеждане на града и посещение на прочутия източен пазар СИАБ в историческия център, също една от забележителностите на Самарканд, с която трябва да се запознаете.
Вечеря в националния дом «MUBORAK», където ще наблюдаваме мастър клас по приготвяне на специалното национално ястие Пилаф от шеф готвач. Той ще ви разкаже увлекателно и подробно за историята на узбекската кухня. Връщане в хотела и нощувка.

-5-ти ден 19.10.2023 Самарканд - Бухара влак «AFROSIAB»
След закуска трансфер до жп гара и отпътуване в 09:50ч. със скоростният влак «AFROSIAB» до Бухара (продължителност 1,30 ч).
Пристигане в Бухара в 11:20ч., един от най-старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е в Списъка на ЮНЕСКО.
Трансфер и настаняване в HOTEL ASIA BUKHARA 4*.
Свободно време за обяд в центъра на града.
След обяд започва извънградска екскурзия. Отпътуване с автобус до Ситорай Мохи Хоса - лятната резиденция на последния емир на Бухара, разглеждане на комплекса Бахаутдин Нахшбанди – център на суфизма (XIV – XVI в.) и некрополиса Чор Бакр (XIV – XX в.).
Връщане в хотела, свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела, нощувка.

-6-ти ден 20.10.2023 Бухара
След закуска започва целодневна туристическа обиколка на "свещената" Бухара, един от най-важните търговски центрове по Пътя на коприната в древността.
Бухара - един от най-старите градове в Централна Азия, с многовековна история, с множество великолепни джамии, медресета и над 140 архитектурни паметника, заради които е вписан в Списъка на ЮНЕСКО през 1993г. и е наречен "град-музей".
Бухара е родното място на основателя на една от най-големите суфистки секти - Бахауддин Накшбанди, което обяснява потока от хиляди последователи на суфизма и до днес. Туристическата обиколка включва "Сърцето на Бухара" - архитектурния комплекс Ляби Хауз XVI-XVII в., Мавзолея на Саманидите ІХ-Х в.; цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век; медресе Чор Минор, джамията Калян с 48 метровото минаре - символ на свещената Бухара от 12 век; Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещен извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов; медресето на Абдулазиз–Хана; и др.
Свободно време за обяд. Продължение на екскурзията - пешеходна разходка в Стария град. Свободно време за самостоятелно разглеждане.
Вечеря в прочутото медресе «Нодир Диван-Беги» с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Връщане в хотела. Нощувка.

-7-ми ден 21.10.2023 Бухара - Хива
Закуска. Свобдно време до трансфера до жп гарата и отпътуване в 12:20ч. с бърз влак за Хива -
един от най-важните градове в древната историческа област Хорезм, основан преди 2500 години, първият обект в Узбекистан под егидата на ЮНЕСКО.
Хива е единственият град в съвременен Узбекистан, в който е съхранено почти непокътнато средновековното му „сърце“. Всичко е съхранено в оригиналния му вид. Интересно е, че старинния град музей е жив и днес, хората продължават да живеят и да работят в него.
Пристигане в 17:50ч., трансфер до хотела ASIA KHIVA 4*, настаняване, свободно време, вечеря в ресторанта на хотела, нощувка.

-8-ми ден 22.10.2023 Хива
След закуска започва пешеходната екскурзия на старата част ще видим заобиколен от високите стени на джамиите, мавзолеите, минаретата и медресетата. Посещение на комплекс Ичан Кала, Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото си разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени. Ще видим минарето Калта Минор – символ на града и единственото минаре, което е покрито изцяло с керамични плочки. Те образуват сложни и разнообразни форми в няколко цвята, като преобладаващи са синьото и зеленото. Главната петъчна джамия Джума с уникалните резбовани колони се намира в старата част на Хива и според арабския географ Мукадаши джамията е построена през 10-ти век. Има общо 213 колони, но е трудно да се намерят две еднакви. Сградата е интересна с това, че няма портал, купол, коридори и двор.
Разходката предвижда разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Настаняване в хотел 4*. Свободно време следобед. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

-9-ти ден 23.10.2022 Ургенч – Истанбул - София
Закуска. Трансфер за летище и отпътуване в 08:20ч. с полет на Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 10:35ч. Продължение за София в 13:20ч. Кацане в България в 14:35ч.

=============================================================

-Забележка:
*Необходимият брой туристи за осъществяване на екскурзията е 25 човека.
*При по-малка група от 20-24 туристи се доплащат по 100 лв на човек
*При по-малка група от 15-19 туристи се доплащат по 200 лв на човек
*В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.

-Условия за записване:
*Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
*Попълнен договор и депозит в размер на 100 лв. на човек;
*Втория депозит в размер на 1000 лв до 01.07.2023;
*Краен срок събиране на групата и пълно плащане до 20.08.2023

-Данни за паспортен и визов режим:
*За български граждани не се изисква виза при престой с цел туризъм до 30 дни;
*Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
*За деца под 18г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
*За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;

-Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
*При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др.;
*Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
*Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
*ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
*Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

-Информация за полетите:
Цената на международните полети на Turkish Airlines с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е 1200 лева на билет. Посочената цена е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

-Допълнителна информация:
*Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,97 лв (към 01.12.2022) лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
*В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2022. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
*Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
*Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
*Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
*Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗД „Евроинс АД”.
*Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004230/20.12.2022 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Узбекистан |  Оферти - Ташкент |  Екскурзии - Узбекистан |  Екскурзии - Ташкент |  Екзотична почивка 2024 - Узбекистан |  Екзотична почивка 2024 - Ташкент

Избрани оферти