Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

ВАКАНЦИЯ В ПРАГА - 4 НОЩУВКИ самолетна екскурзия с обслужване на български език

Номер на оферта

/

231453

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Прага - София с директен полет на България Ер;
Летищни такси, ръчен багаж до 10 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 23 кг. на турист;
4 нощувки със закуски в хотел Duo 4*;
Трансфери летище - хотел – летище;
Туристическа програма "В сърцето на Стара Прага" с местен екскурзовод на български език;
Туристическа програма "От Пражката крепост до Стария Град на Прага" с местен екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с осигурен асистанс с покритие 5 000 евро на ЗАД Армеец;
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Задължително ползване на аудиосистема със слушалки (заплащат се на място): 2,50 € на човек на ден;
Ползване на градски транспорт (на място): билет - 24-32 CZK или карта с валидност за 72 ч. - 310 CZK;
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя);
Допълнителни услуги по желание: (заявяват се и се заплащат в България най-късно 30 дни преди датата на заминаване

Програма на пътуването

ВАКАНЦИЯ В ПРАГА - 4 НОЩУВКИ
самолетна екскурзия с обслужване на български език

Един от най-красивите градове в Европа, съчетал в себе си впечатляваща история и неповторим дух на съвремието!

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Дата: 29.03.2020

Промоционална цени за ранни записвания: 699 лв на човек в двойна стая
=============================================================
Прага е уникално архитектурно съчетание на стилове от различни периоди - готика, барок, рококо, романтизъм, кубизъм, сецесион... Признат за част от световното културно наследство, градът ще ви потопи в магията на миналото с реставрираните и запазени архитектурни шедьоври, в които местните хора умело вплитат своята съвременност. Този град, творение на природата и на човешкия гений, предизвиква възторг и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до неговите старинни улици и църкви, до музеите, дворците и богатите съкровища, до неговите жители, отнасящи се с преклонение към огромното културно-историческо наследство.

Програма самолетна екскурзия "Ваканция в Прага":

Първи ден:
Отпътуване от летище София за Прага с директен полет на България Ер в 15:05 ч. Трансфер до хотела. Настаняване.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА "В СЪРЦЕТО НА СТАРА ПРАГА" с местен екскурзовод на български език (включена в цената; за връщането в хотела може да ползва градски транспорт): Вацлавския площад, заобиколен от впечатляващи сгради с великолепни фасади; "Златния кръст"; Староместкия площад с готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”; монумента на Ян Хус, красивата барокова църква „Свети Николай”; двореца Кински; Староместкото кметство и Пражкия меридиан, разположен на мястото, където точно в 12 ч. е падала сянката на колоната на Дева Мария; Акцент на пешеходния тур е емблематичната часовникова кула с най-стария работещ астрономически часовник в света от 1410 г., който събира хиляди туристи на всеки кръгъл час в очакване на „разходката на Апостолите”. Криволицата от улички в най-старите райони на града от 9-ти век впечатляват с изящна архитектура и емблематичното за града съчетание на сгради в различни архитектурни стилове. Лабиринтът от тесни калдъръмени улички наоколо ще ви "примамят" да се изгубите в пъстрата какафония от дюкянчетата за сувенири, изкусителни кафенета и традиционни бирарии.
Нощувка.



Втори ден:
Закуска.
ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен екскурзовод на български език (включена в цената, ползва се градски транспорт; Продължителност: около 3 часа): трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост (служела за резиденция на князе и крале, а днес - седалище на Президента на Чехия) и готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха. Ренесансовият дворец Шварценберг и бароковият дворец Щернберг (и двата - част от националната галерия на Прага) са разположени на Храдчанския площад, откъдето пред нас ще се открие величествена гледка към река Вълтава и цяла Прага със забележителните и кули. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и бароковия храм Св. Николай, а романтичните малострански улички ще ни изведат до Малтийския площад и артистичната "стена на Джон Ленън" - място за изява на млади по дух хора от цял свят. Продължаваме към остров Кампа и мостчето на влюбените над Дяволския канал, за да стигнем до най-голямата забележителност на Прага - Карловия мост (XIV в.), наричан още "галерия на открито". Живописната гледка към река Вълтава, забележителните исторически скулптури на моста в комбинация със съвременните творби на местни художници, карикатуристи и уличните музиканти създават неповторима творческа атмосфера. След като докоснем традиционно най-старата запазена статуя на моста – на чешкия светец Йоан от Непомук, за да сбъднем поне едно желание, продължаваме към Карловия университет и комплекс Клементинум, където се намира най-красивата барокова библиотека на Прага. Пешеходния тур ще завърши с разходка по красивите калдаръмени улички на Стария Град.
*По желание следобяд /с предварителна заявка и заплащане/: Круиз с панорамно корабче по Вълтава (1 час) - корабчето разполага с открита и закрита палуба, от които за туристите се откриват красиви панорамни гледки към елегантните мостове на Прага и забележителностите, разположени на двата бряга на река Вълтава.
Нощувка.



Трети ден:
Закуска.
Свободно време с възможност за самостоятелно посещение на зоологическа градина на Прага или
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна автобусна екскурзия "КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия" с екскурзовод на български език. Елегантният курорт с над 600-годишна SPA традиция е разположен само на 130 км. от Прага, а пътят до него преминава през спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място на известни личности като руския цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Запазени старинни сгради с цветни фасади, елегантни кафенета с бароков интериор, както и изящните карловарски колонади, са разположени от двете страни на река Тепла, по протежение на която се намира елегантна пешеходна зона - по време на пешеходния тур ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните традиционни бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино Роял" за Джеймс Бонд.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: 20,30 ч - Бутиков джаз круиз по р. Вълтава.
Нощувка.

Четвърти ден:
Закуска.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/: Целодневна автобусна екскурзия "ЗАМЪКЪТ ХЛУБОКА И ЧЕШКИ КРУМЛОВ" с екскурзовод на български език. Чехия има безброй замъци, но нито един не може да се мери по „приказност” с Хлубока. Това е замъкът, в който са снимани редица приказки, замъкът на чешките филмови принцеси. Построен през 13-ти век в английски готически стил, той често сменя господарите си през вековете, а днес представлява впечатляващ калейдоскоп от различни стилове – готически, ренесанс, барок и романтизъм. Обиколката в замъка смайва с пищните дърворезби още във входната зала, с кръглите салони и читални в кулите, с изрисуваните тавани, както и с интересни предмети от бита като златната шейна, рицарските доспехи, а също и едни от първите телефон и прахосмукачка.
Чески Крумлов е разположен между живописните извивки на река Вълтава. Прекрасните лъкатушещи улички, запазили своя средновековен облик, ще ви очароват с цветните фасади на сградите, приютили занаятчийски дюкянчета, китни ресторантчета, музеи и галерии. Обиколката започва в подножието на най-голямата забележителност – замъкът, който е бил седалище на управляващите фамилии. Кръглата му кула в ренесансов стил, украсена с астрологични и алхимични знаци, присъства на всички панорами на града. Минавайки по малките улички, ще стигнем до готическата църква „Св. Вит” с впечатляващ интериор. Централният площад на град е запазил вида, който е имал от средновековието: квадрат, обрамчен от къщи с готически и ренесансови фасади, свързани една с друга с пъстри аркади. Ако отделите от свободното си време за хубав обяд, можете да опитате традиционното ястие с шаран, който е местният специалитет.
Нощувка.

Пети ден:
Закуска.
Свободно време.
Трансфер до летището. Отпътуване за София с директен полет на България Ер в 11:30 ч.


Възможни са размествания на туровете в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките. Круизът по Вълтава може да се предложи във всеки един от дните по програмата - моля, информирайте ни своевременно при желание за резервация за конкретен ден и час, различен от посочения в програмата.




Примерен хотел по програмата:

Хотел DUO Praha 4* е с удобна локация, само на 200 метра от метростанцията St?i?kov, откъдето може да се стигне за 10 минути до центъра с линия C. От него има лесна връзка до всички основни забележителности като старата част, Вацлавския площад или Пражкия замък.
Разполага с 200 стаи и няколко апартамента. Стандартните стаи на хотела с големина около 24-25 кв.метра. Максимум на настанените гости в стаите е до 3-ма души. Стаята може да бъде със спалня или с две отделни легла. Всяка стая е обурудвана с: телевизор; работно бюро; отопление; Сешоар; сейф; мини-бар; Възможност за бебешка кошарка; машина за кафе / чай; безплатен Wi-Fi


Допълнителните услуги по програмата "Ваканция в Прага":

1. "КАРЛОВИ ВАРИ - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия при мин. 15 записани туристи: 80 лв на турист; за деца 2-11,99 г.: 60 лв;

2. "ЗАМЪКЪТ ХЛУБОКА И ЧЕШКИ КРУМЛОВ" - целодневна автобусна екскурзия: 90 лв на човек при мин. 15 записани туристи; За деца 2-11,99 г.: 70 лв

3. Круиз по Вълтава: 28 лв на турист; Деца до 2,99 г. - безплатно; Деца 3-11 г.: 22 лв


4. Бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (самостоятелно посещение):
Опция 1: 59 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли"; не включва храна);
Опция 2 с вечеря: 90 лв на човек (включва билет с гарантирано място, аперитив за "добре дошли", вечеря по предварително заявено меню /предястие, основно ястие - пилешко, свинско или вегетарианско по избор и десерт/ - моля, заявете вида меню с резервацията, направеният избор не може да се променя)

Валута: 1 EUR = 25 CZK

!!!ВАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти