Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Виена - 3 нощувки - полет от Варна

Номер на оферта

/

231852

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
РЪЧЕН БАГАЖ - 1 МАЛКА ЧАНТА ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ ДО 40Х30Х20 СМ;
ЕДИН БАГАЖ ДО 10 КГ С РАЗМЕРИ ДО 55Х40Х23 СМ;
ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА.
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ХОТЕЛ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА „ХОФБУРГ“;
ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА „ВИЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО“;
ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА ИЗЯЩНИТЕ ИЗКУСТВА;
БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТ В ДВОРЕЦА АУЕРСПЕРГ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 3 нощувки със закуски в хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет с авиокомпания „Уиз Еър“ с включени летищни такси и салонен багаж с размери 40x30x20 см и тегло до 10 кг. и един багаж до 10 кг с размери 55/40/23 см, предварително чекиране и запазени места.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 14:10 ч. – 15:05 ч. полет ВарнаВиена. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободно време. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ с доплащане 49 лв. за възрастни и 22 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и така нареченото „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 64 лв на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 10 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва разходка из уличките и площадите на стария град: посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Следобед: по желание - посещение на двореца Шьонбрун с доплащане 56 лв. за възрастни и 46 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун – една от най-старите в Европа. Свободен следобед. Възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) с доплащане 63 лв. на човек. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. По желание - разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 56 лв. за възрастни и 46 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. 12:35 ч. – траансфер зо летището. 15:35 ч. – 18:25 ч. полет ВиенаВарна.

Забележки: 1) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2021. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 2) Последния ден стаите се освобождават до 11.00 ч. и хотелът се оставя на съхранение на рецепцията; 3) Възможно е през 2022 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг. (заявява се при записването): 48 лв. в двете посоки

А - Ibis Mariahilf*** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;
B - Mercure Westbahnhof**** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”; Admiral*** се намира на 5 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”;
C - Austria Trend Anatol**** се намира на 25 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”, 3 мин. пеша от „Марияхилфер щрасе“;
D - NH Wien City**** се намира на „Марияхилфер щрасе”, на 12 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”;
Е - Royal**** се намира в сърцето на старата част на Виена, в непосредствена близост до катедралата „Св. Стефан“, ул. „Грабен“, ул. „Кертнерщрасе.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

Отстъпки - 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване; отстъпки за деца до 11 години.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Оферти от Варна - Австрия |  Оферти от Варна - Виена

Избрани оферти