Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА – ГРАДЪТ НА ИЗКУСТВОТО

Номер на оферта

/

231922

Дати & цени

Цената включва

- Двупосочен самолетен билет Бургас – Виена – Бургас
- 10 кг. ръчен багаж и малка раница или дамска чанта
- Tрансфер летище-хотел-летище
- 3 нощувки с включена закуска в хотел 4* в центъра на Виена
- Туристическа обиколка на Виена с екскурзовод на български език
- Застраховка „Помощ при пътуване” с покритие 5 000 евро, за лица до 65 г.

Цената не включва

- Разходи от личен характер
- Допълнително изхранване, алкохолни и безалкохолни напитки, бакшиши

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ:
- Посещение на Двореца Шонбрун, с включен входен билет - 47 евро на човек

Програма на пътуването

Виена е една от най-красивите барокови столици в Европа - уникална палитра от исторически забележителности, имперски блясък и модернизъм. Градът на валса и битата сметана, висшето общество и сладкарското изкуство е очарователно романтично място, разположен на средното течение на Дунав. Тук живее музиката на Бетовен, Брамс, Шуберт и Йохан Щраус.

ПРОГРАМА

ДЕН 1 :
05.05.2020:
Полет от Бургас за Виена. Посрещане на летището от представител на Травел Холидейс, следва трансфер до хотел 4*. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2 :
06.05.2020:
Закуска. Туристическа обиколка с екскурзовод на български език (включена в цената) с посещение на стария град, зимния дворец Хофбург /отвън/, ул. Грабен с Колоната на чумата, катедралата Св. Стефан Виенската Опера, Кметството, сградите близнаци на Природонаучния и Историческия музеи.
Посещение на атракционния парк Пратер - Виенският Пратер се е превърнал в нещо повече от парк за забавления. Високото 65 м. виенско колело е символ не само на парка, но и на града. Пратерът предлага на посетителите си всевъзможни атракции за деца и възрастни: екстремни бързи влакчета, музей на восъчните фигури, зала с криви огледала и др. На територията на парка можете да намерите и разнообразни заведения за хранене в различен атрактивен стил.

ДЕН 3 :
07.05.2020:
Закуска. Посещение на Двореца "Шонбрун", с екскурзовод на български език и включен входен билет - по желание - 47 евро на човек.
Дворецът „Шонбрун” е бил лятна резиденция на хабсбургите, построена през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, тук се намирал щабът на императора, а в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. Тук има 1440 стаи, чийто интериорът е подобаващо величествен, с изрисувани тавани, кристални полилеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. През лятото в дворцовия театър се провеждат музикални спектакли и концерти. В парка към двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия „Глориет”, Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина - най-старата в света. Във вътрешността на замъка е разположен малкият швейцарски двор, където се намира императорският параклис. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 г. дворецът е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на други забележителности на града. Нощувка.

ДЕН 4 :
08.05.2020:
Закуска. Освобождаване на стаята около обяд. Следва трансфер до летището за директен полет до Бургас.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Пролет 2023 - Австрия |  Пролет 2023 - Виена

Избрани оферти