Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА – ТРЕТИ МАРТ

Номер на оферта

/

240839

Дати & цени

28 февруари 2025 - 03 март 2025 г. - Цена от 1097 лв.

Цената включва

- Самолетен билет с включен ръчен багаж (раница) да 10 кг с размери 40x30x20 см
- Летищни такси
- 3 нощувки със закуски в избрания хотел
- Транфери летище – хотел – летище

Цената не включва

- Приоритет;
- Чекиран багаж;
- Медицинска застраховка – 2 лв на човек на ден;
- Застраховка „Oтмяна на пътуване“ – 3% - 5% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване;
- Слушалки по време на обиколките и посещенията на музеи;
- Разглеждане на двореца Шьонбрун;
- Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“;
- Пешеходна програма „Виенско вълшебство“;
- Билет за концерт;
- Разходи от личен характер;
- Таксите за вход в музеи, билети да метро и пр.

Програма на пътуването

Екскурзията е четиридневна и включва 3 нощувки със закуски в хотели в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, екскурзоводско обслужване на български език, самолетни билети с авиокомпания „Райънеър“ с включени летищни такси, салонен багаж с размери 40x30x20 см и тегло до 10 кг, предварително чекиране и запазени места.
=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ДАТА: 28.02.2025 – 03.03.2025г.

Цени на човек в лева според настаняването и категории хотели, които ползваме по програмата:

Категория А - Хотел Admiral***

Цена на възрастен в двойна стая - 1097 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1277 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 1058 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастен - 1000 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1040 лв.


Категория В - Хотел Graben****

Цена на възрастен в двойна стая - 1295 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1586 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 1257 лв.
Цена на четвърти възрастен в стая - 1099 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастен - 1205 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1245 лв.


Категория С - Хотел Royal****

Цена на възрастен в двойна стая - 1354 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 1645 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 1315 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастен - 1265 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1305 лв.


Admiral*** се намира до Леополдмузеум на 5 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”.

Graben**** намира се в стария град, до катедралата „Св. Стефан” и ул. „Грабен”.

Royal**** се намира в сърцето на старата част на Виена, в непосредствена близост до катедралата „Св. Стефан“, ул. „Грабен“, ул. „Кертнерщрасе“.

Забележки:
1) Стаите в хотела се освобождават до 11.00 ч. и багажът се оставя на съхранение в помещение за багаж на хотела.
2) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юни 2024. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно;
3) Възможно е да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

Доплащане за чекиран багаж до 10 кг на човек в двете посоки – 70 лв.
Доплащане за чекиран багаж до 20 кг на човек в двете посоки - 125 лв.

Забележки:
Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през юни 2024.
При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 28.02.2025 - 10:50 – 11:30 – директен полет СофияВиена. Трансфер до хотела за оставяне на багажа. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.


ВТОРИ ДЕН – 01.03.2025 - Закуска. Свободен ден. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 75 лв. за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа). Свободен следобед. Вечерта - възможност за посещение на концерт във виенски дворец (творби на Моцарт и Щраус) с доплащане 79 лв. на човек. Нощувка.


ТРЕТИ ДЕН – 02.03.2025 - Закуска. По желание - факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 84 лв на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Свободен следобед. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца Хофбург – доплащане 66 лв. за възрастни и 40 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Свободно време. Нощувка.


ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 03.03.2025 - Закуска. Свободен ден. По желание - разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 84 лв. за възрастни и 71 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош.
В 15:30 ч. – трансфер до летището. 18:25 – 20:55 – директен полет ВиенаСофия.


Допълнителни услуги:

- Факултативна полудневна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 84 лв на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж.

- Посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод на български с доплащане 75 лв. за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място;

- Посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ с доплащане 66 лв. за възрастни и 40 лв. за деца под 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 учасника и се заявява и заплаща в България, а не на място;

- Разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 84 лв. за възрастни и 71 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош.

- Билет за концерт във виенски дворец (творби на Моцарт и Щраус) – цена 79 лв. на човек

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Допълнителна информация

- 3% отстъпка при записване 2 месеца преди датата на отпътуване
- Отстъпки за деца до 11 години

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  3 Март 2024 - Австрия |  3 Март 2024 - Виена

Избрани оферти