Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА ОТ СОФИЯ – ТРЕТИ МАРТ 2023 – ПЕТДНЕВНА

Номер на оферта

/

228521

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ С РАЗМЕРИ 40Х20Х25 СМ;
ПРЕДВАРИТЕЛНО ЧЕКИРАНЕ И ЗАПАЗЕНИ МЕСТА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ХОТЕЛ;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ И ПОСЕЩЕНИЯТА НА МУЗЕИ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА „ХОФБУРГ“;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА МУЗЕЯ НА ИЗЯЩНИТЕ ИЗКУСТВА;
ПЕШЕХОДНА ПРОГРАМА „ВИЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО“;
БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЗАСТРАХОВКА OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
PCR ИЛИ АНТИГЕНЕН ТЕСТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СА НУЖНИ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в избрания хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см, предварително чекиране и запазени места. Лети се с авиокомпания „Райанеър”. Настяняването е в централно разположени хотели 3 или 4 звезди на база нощувка и закуска.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНИ:

Доплащане за чекиран багаж:
- до 10 кг в две посоки: 83 лв;
- до 20 кг в две посоки: 118 лв.

Хотел Mercure Westbahnhof 4*
Цена на човек в двойна стая: 948 лв.
Цена на човек в единична стая: 1168 лв.
Цена за трети възрастен в двойна стая: 948 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възр.: 888 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възр.: 908 лв.

Намира се на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;

Хотел Admiral 3*
Цена на човек в двойна стая: 999 лв.
Цена на човек в единична стая: 1199 лв.
Цена за трети възрастен в стая: 999 лв.
Цена за четвърти възрастен в стая: 999 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възр.: 939 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възр.: 959 лв.

Намира се на 5 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилфер щрасе“.

Хотел Palais Pertschy 4*
Цена на човек в двойна стая: 1499 лв.
Цена на човек в единична стая: 1899 лв.
Цена за трети възрастен в стая: 1449 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 2 възр.: 1399 лв.
Цена за дете до 11 г. в стая с 1 възр.: 1459 лв.

Намира се в сърцето на старата част на Виена, в непосредствена близост до катедралата „Св. Стефан“, ул. „Грабен“, ул. „Кертнерщрасе“.


ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН - 02.03.2023 – 15:45 – 16:20 - полет СофияВиена. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - 03.03.2023 - Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободен следобед. По желание - посещение на двореца Шьонбрун с екскурзовод с доплащане 65 лв. за възрастни и 55 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун (една от най-старите в Европа). Вечерта - възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) – цена 69 лв. на човек. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - 04.03.2023 - Закуска. Свободен ден. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 56 лв. за възрастни и 30 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Следобед - по желание - факултативна полудневна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 74 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва: разходка из уличките и площадите на стария град – посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, пасажа на двореца Фернстел, кафене Централ, площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - 05.03.2023 - Закуска. Свободен ден. По желаниe посещение на Музея на изящните изкуства с доплащане 64 лв. за възрастни и 51 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - 06.03.2023 - Закуска. Свободни време. 12:30 ч. – трансфер до летището. 15.25 – 18.05 - полет ВиенаСофия.

Цени на човек в лева според настаняването:

Хотел A B C
На човек в двойна стая 948 999 1499
Допл. за инд. стая 220 200 400
Нам. за 3-ти възр. 0 0 50
Нам. за 4-ти възр. - 0 -
Нам. за дете до 11 г.+2 възр. 60 60 100
Нам. за дете до 11 г.+1 възр. 40 40 40

Доплащане за чекиран багаж:
- до 10 кг в две посоки: 83 лв;
- до 20 кг в две посоки: 118 лв.

A - Mercure Westbahnhof**** се намира на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”;
B - Admiral** се намира на 5 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилфер щрасе“;
G - Palais Pertschy**** се намира в сърцето на старата част на Виена, в непосредствена близост до катедралата „Св. Стефан“, ул. „Грабен“, ул. „Кертнерщрасе“.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  3 Март 2024 - Австрия |  3 Март 2024 - Виена

Избрани оферти