Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

ВИЕНА ОТ ВАРНА

Номер на оферта

/

232858

Дати & цени

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АК "РАЙЪНЕЪР";
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ С РАЗМЕРИ 40Х30Х20 СМ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 10 КГ;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ - ХОТЕЛ - ЛЕТИЩЕ;
4 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ИЗБРАНИЯ ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН ХОТЕЛ;
ЕКСКУРЗОВОДСКИТЕ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ПЕШЕХОДНА ОБИКОЛКА НА ВИЕНА С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ.

Цената не включва

ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН;
ПОСЕЩЕНИЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА „ХОФБУРГ“;
ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА ИЗЯЩНИТЕ ИЗКУСТВА;
ПРОГРАМА „ВИЕНСКО ВЪЛШЕБСТВО“;
БИЛЕТ ЗА КОНЦЕРТ;
СЛУШАЛКИ ПО ВРЕМЕ НА ОБИКОЛКИТЕ И ПОСЕЩЕНИЯТА НА МУЗЕИ;
ТАКСИТЕ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
СИТИ ТАКСА В ХОТЕЛИТЕ;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – 2 ЛВ НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА „OТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ“ – 3% - 5% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ;
PCR ИЛИ АНТИГЕННИ ТЕСТОВЕ, В СЛУЧАЙ ЧЕ ТАКИВА СЕ ИЗИСКВАТ;
ГОРИВНА И/ИЛИ ИНФЛАЦИОННА ТАКСА, В СЛУЧАЙ ЧЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ТАКАВА.
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията включва 4 нощувки със закуски в хотел в центъра на Виена, екскурзоводска програма на български език, трансфери, самолетен билет с авиокомпания „Райънеър“ с включени летищни такси и салонен багаж с размери 40x30x20 см и тегло до 10 кг. и чекиран един багаж до 10 кг, предварително чекиране и запазени места.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

ДАТИ И ЦЕНИ:

12.10.2023 - 16.10.2023:

Terminus**(намира се в близост до търговската улица „Марияхилфер щрасе” на 8 мин. пеша от пл. „Мария Терезия”):
цена на възрастен в двойна стая 1236 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 1432 лв.
цена на трети възрастен в стая - 1213 лв.
цена на четвърти възрастен в стая - 1213 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1076 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1136 лв.

Ibis Mariahilf***(намира се на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе”):
цена на възрастен в двойна стая 1269 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 1519 лв.
цена на трети възрастен в стая - 1269 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1109 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1169 лв.

Mercure Westbahnhof****(намира се на 30 мин. пеша от пл. „Мария Терезия” в близост до търговската улица „Марияхилферщрасе":
цена на възрастен в двойна стая 1256 лв.
цена на човек в индивидуална стая - 1522 лв.
цена на трети възрастен в стая - 1256 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастни - 1096 лв.
цена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен - 1156 лв.

Доплащане за чекиран багаж до 20 кг, вместо включения в цената до 10 кг. (заявява се при записването): 57 лв. в двете посоки.




ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 14:45 ч. – 15:30 ч. полет ВарнаВиена. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Полудневна пешеходна обиколка на Виена с екскурзовод на български (включена в пакетната цена на екскурзията; пешеходната обиколка започва от пл. „Мария Терезия“): пл. „Мария Терезия”, Площада на Героите, двореца Хофбург (отвън), ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Св. Стефан”, Фигарохаус, паметника на Йохан Щраус, Кертнерщрасе, Операта. Свободно време. По желание - посещение на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ с доплащане 56 лв. за възрастни и 30 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещената Римска империя. Тук се намира и така нареченото „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден. Възможност за факултативна програма „Виенско вълшебство“ с доплащане 74 лв. на човек. Цената включва екскурзоводска беседа на български, парче торта Сахер и кафе меланж в традиционна виенска сладкарница. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Програмата включва разходка из уличките и площадите на стария град: посещение на църквата Миноритен кирхе, където се намира точно мозаечно копие на „Тайната вечеря“ на Леонардо да Винчи, поръчано от Наполеон за неговия тъст, австрийския император Франц I, Бургтеатър, историческото кафене Ландман, пасажа на двореца Фернстел, кафене „Централ", площад „Ам Хоф“, колоната на Дева Мария; Площада на Старата синагога и паметника на жертвите от Холокоста; пл. „Хое Маркт“ с колоната на Светото семейство и часовника Анкер; програмата завършва в традиционно виенско кафене, с парче торта Сахер и кафе меланж. Следобед: по желание - посещение на двореца Шьонбрун с доплащане 65 лв. за възрастни и 55 лв. за деца и младежи до 17 г. Цената включва резервация, входна такса за двореца Шьонбрун и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 15 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина на Шьонбрун – една от най-старите в Европа. Свободен следобед. Възможност за посещение на концерт в двореца Ауерсперг (творби на Моцарт и Щраус) с доплащане 69 лв. на човек. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободно време. По желание - разглеждане на Музея на изящните изкуства с доплащане 64 лв. за възрастни и 51 лв. за деца и младежи до 18 г. Цената включва входна такса за музея и екскурзоводска беседа на български. Посещението се осъществява при група от минимум 10 участника и се заявява и заплаща в България, а не на място. Музеят на изящните изкуства притежава една от най-богатите колекции на италиански, испански и фламандски майстори в Европа. Тук могат да се видят картини на Рубенс, Ван Дайк, Рембранд, Питер Брьогел Старши, Рафаело, Веронезе, Тициан, Караваджо, Веласкес и др. В музея е изложено и прабългарското златно съкровище, известно като Съкровището от Над Сент Миклош. Свободен следобед. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН - Закуска. 10:30 ч. – трансфер до летището. 13:05 ч. – 15:55 ч. полет ВиенаВарна.

Забележки: 1) Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпанията през декември 2022. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно; 2) Възможно е през 2023 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Оферти от Варна - Австрия |  Оферти от Варна - Виена

Избрани оферти