Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дананг

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА С ДАНАНГ И ЗЛАТНИЯ МОСТ 2024

Номер на оферта

/

230287

Дати & цени

03 октомври 2024 г. - Цена от 4949 лв.
10 октомври 2024 г. - Цена от 4949 лв.

Цената включва

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ СОФИЯ – ХАНОЙ И ХО ШИ МИН – СОФИЯ, С ВКЛЮЧЕНИ:
1 БР. САЛОНЕН БАГАЖ ДО 8 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 30 КГ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ЗА ВЪТРЕШНИТЕ ПОЛЕТИ ХАНОЙ - ДАНАНГ; ДАНАНГ - СЕАМ РЕАП И СЕАМ РЕАП – ХО ШИ МИН С ВКЛЮЧЕНИ:
1 БР. РЪЧЕН БАГАЖ ДО 5 КГ;
1 БР. ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 20 КГ;
ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В ХАНОЙ;
1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ 4* В ДАНАНГ;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В СЕАМ РЕАП;
2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 4* В САЙГОН;
8 ОБЯДА;
ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
ТРАНСПОРТ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА;
ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА;
ВОДАЧ – ПРИДРУЖИТЕЛ.

Цената не включва

ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА МНОГОКРАТНА ВИЕТНАМСКА ВИЗА В РАЗМЕР НА - 215 ЛВ., ИЗДАВА СЕ И СЕ ЗАПЛАЩА ОТ БЪЛГАРИЯ;
ТАКСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА КАМБОДЖАНСКА ВИЗА В РАЗМЕР НА 30 ДОЛАРА, ИЗДАВА СЕ НА ЛЕТИЩЕ В СИЕМ РЕАП;
НАПИТКИ;
БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОР – ОКОЛО 5-6 USD НА ТУРИСТ ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД НА МЯСТО);
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА – С ДОПЛАЩАНЕ 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН;
ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ;
РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.

Програма на пътуването

Екскурзията е единадесетдневна и включва 3 нощувки в Ханой, 1 нощувка Хой Ан, 2 нощувки в Сием Реап, 2 нощувки в Хо Ши Мин (Сайгон) в хотели 4 звезди на база закуска, 8 обяда, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Хой Ан, Дананг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой – Дананг, Дананг – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Катарски авиолинии” при дата на тръгване 19.03.2024 или с „Турски авиолинии” при дати на тръгване 04.04.2024, 06.04.2024, 03.10.2024 и 10.10.2024 г. (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ДАТИ:
03.10.2024 - 13.10.2024 - ранно записване до 30.06.2024
10.10.2024 - 20.10.2024 - ранно записване до 30.06.2024

Цени на човек в лева според настаняването:

ПРОМО ЦЕНИ – валидни при ранно записване за дата 03.10.2024 - 13.10.2024
Цена на човек в двойна стая - 4 949 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 5 539 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 4 849 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 4 749 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен - 4 814 лв.

ПРОМО ЦЕНИ – валидни при ранно записване за дата 10.10.2024 - 20.10.2024
Цена на човек в двойна стая - 4 949 лв.
Цена на човек в индивидуална стая - 5 539 лв.
Цена на трети възрастен в стая - 4 849 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни - 4 749 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен - 4 814 лв.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – полет София-Доха с „Турски авиолинии” при дати на тръгване 03.10.2024 г. и 10.10.2024 г.

ВТОРИ ДЕН – При дати на тръгване 03.10.2024 г. и 10.10.2024 г. – полет Истанбул-Ханой. Пристигане в Ханой. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой - мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, Президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана „пагодата на Лотуса” заради уникалната си архитектура. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често „Храмът на литературата”, известен като първият виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храма Нгок Сон. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг (ЮНЕСКО), чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка) и круиз в световноизвестния залив. Обяд с морски деликатеси на борда на кораба. Посещение на пещерата „Райския дворец“, впечатляваща с богатство от хиляди сталактити и сталагмити. Завръщане на кораба. Разходка из легендарния залив. Около 15:00 ч. - напускане на кораба. Трансфер до Ханой. Нощувка.

Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ПЕТИ ДЕН – Закуска (сух пакет). Рано сутринта - трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Отпътуване за Хой Ан (около 30 км). Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан (ЮНЕСКО). Посещение на японския покрит мост, най-известният архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Обяд. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Трансфер до хотела в Хой Ан. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Дананг (около 30 км). Екскурзоводска програма в Дананг - трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка.

СЕДМИ ДЕН – Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед - разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми в кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Нощувка в Сием Реап.

ОСМИ ДЕН – Закуска. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на занаятчийско училище по дърворезба. Обяд. Разглеждане на действащия будистки храм Ват Тмей, свързван с почитането на паметта на загиналите по време на геноцида на Червените кхмери в областта. Обиколката завършва с посещение на пагодата Ват Бо – един от най-старите храмове в Камбоджа, пазещ уникални стенни рисунки. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Разходка с лодка за посещение на местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Обяд. Разходката с лодка продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Разходката завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН – Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Следобед - обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на независимостта и Китайския квартал. Някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Трансфер до летището за полет до Истанбул.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – пристигане в Истанбул при дати на тръгване. Полет до София. Пристигане в София.


Полетно разписание при дата на тръгване 03.10.2024 г. и 10.10.2024 г. с „Турски авиолинии”:

СофияИстанбул - 21:10 ч. – 22:35 ч.;
ИстанбулХаной - 01:50 ч. – 15:20 ч.;
Хо Ши Мин – Истанбул - 21:25 ч. – 04:15 ч.+(1);
ИстанбулСофия - 07:25 – 08:35 ч.
Продължителност на полетите:

СофияИстанбул - около 1 ч. и 25 мин.;
ИстанбулХаной - около 9 ч. и 30 мин.;
Хо Ши Мин – Истанбул - около 10 ч. и 50 мин.;
ИстанбулСофия - около 1 ч. и 10 мин.

Необходими документи:
За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване;
- За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (заплаща се от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6см направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;);
- За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

Здравни изисквания: Няма специални здравни изисквания.

Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

Местна валута:
Виетнам – донг
Камбоджа - Камбоджански риел

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Дананг |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Дананг |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Дананг

Избрани оферти