Оферта номер: 230287

ВИЕТНАМ - ДАНАНГ И ХОЙ АН

ВНИМАНИЕ! Офертата не е актуална.
На този линк може да видите всички актуални Екскурзии в Дананг и Екскурзии в Виетнам.

ВИЕТНАМ - ДАНАНГ И ХОЙ АН
от 2213 лв.
Виж галерия
Дати и цена
Цената включва
- Самолетен билет София - Доха - Дананг - Доха - София с Катарските авиолинии и с включени летищни такси, салонен и чекиран багаж;
- 1 нощувка със закуска в Хой Ан;
- 5 нощувки със закуски в Дананг;
- 2 обяд;
- Трансфери летище – хотел – летище с минибус/автобус;
- Транспорт с минибус/автобус по програмата;
- Водач от агенцията;
- Екскурзоводски услуги по описаната програма;
- Туристическа програма в Хюе и Дананг;
- Входни такси в посещаваните обекти по програмата.
Цената не включва
- Такса за издаване на еднократна виетнамска виза в размер на 160 лв.
- Целодневна екскурзия до град Хюе с водач – с доплащане 97 лв. на човек
- Посещение на храмовия комплекс Ми Сон с водач – с доплащане 76 лв. на човек;
- Екскурзия с кабинков лифт до Ба На Хилс с посещение на Златния мост с водач – с доплащане 126 лв. на човек;
- Бакшиши;
- Разходи от личен характер;
- Медицински застраховки – с доплащане 2 лв. на човек на ден.
Дананг, известен още като туристическа столица на Централен Виетнам, е комбинация от вековни пагоди, френски колониални сгради, както и спокойни плажове с чисти сини води и зелени национални паркове. Заповядайте да изживеем заедно вълшебството на този град.

Екскурзията е осемдневна и включва 1 нощувка със закуска в Хой Ан, 5 нощувки със закуски в Дананг, 2 обяда, туристическа обиколка с екскурзовод на Хой Ан и Дананг. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти в Хой Ан и Дананг. Лети се с редовни полети на Катарските авиолинии (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и салонен багаж). Наземните трансфери се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 07.02.2020: 20:00 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 22:35 ч. - отпътуване за Доха с полет на Катарските авиолинии.

ВТОРИ ДЕН – 08.02.2020: Кацане на летището в Доха в 04:15 ч. Отпътуване за Дананг в 07:45 ч. Пристигане в Дананг в 18:35 ч. местно време. Трансфер до Хой Ан (около 30 км). Настаняване. Нощувка в Хой Ан.

ТРЕТИ ДЕН – 09.02.2020: Закуска. Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан, част от Световното културно наследсво на ЮНЕСКО. Посещение на Японския покрит мост, най-известния архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Разходка до колоритния местен пазар. Обяд в традиционен ресторант. Следобед разходка с лодка по легендарната река Ту Бон, която през XVI век играе важна роля в търговията по море. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Отпътуване за Дананг (около 30 км). Нощувка в Дананг.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 10.02.2020: Закуска. Екскурзоводска програма в Дананг: музея Чам, събрал най-богатата колекция от скулптури на племето Чам. Отпътуване за Мраморните планини, от които се разкриват невероятни гледки. Живописните върхове са точно пет и са кръстени на петте елемента: вода, дърво, огън, метал и земя. По път посещение на селище за производство на мраморни изделия. Обяд. Следобед екскурзия до Планината на маймуните, спиращ дъха национален парк, който се намира на 693 метра над морското равнище. Посещение на пагодата „Linh Ung”, известна с великолепната статуя на Лейди Буда, най-голямата във Виетнам, която е висока цели 67 метра. Подобно на извисяващата се статуя на Исус над Рио де Женейро, тя се е преврърнала в символ на Дананг. Нощувка в Дананг.

ПЕТИ ДЕН – 11.02.2020: Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за целодневна екскурзия до град Хюе с водач (около 90 км) – с доплащане 97 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България и се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, екскурзоводска програма в Хюе и водач). Екскурзията включва: обиколка на град Хюе, който е бил столица на Виетнам повече от 140 години. По път фото пауза на планинския проход Хай Ван, който предлага невероятни гледки и на красивия бял пясъчен плаж Ланг Ко. Посещение на Цитаделата на Хюе, Забранения град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин и крайбрежната пагода "Тиен Мю". Трансфер до хотела в Дананг. Нощувка в Дананг.

ШЕСТИ ДЕН – 12.02.2020: Закуска. Свободно време за почивка и плаж. Възможност за посещение на храмовия комплекс Ми Сон с водач (около 50 км) – с доплащане 76 лв. на човек – заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, екскурзоводска програма в Ми Сон и водач). Екскурзията включва посещение на Ми Сон, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Храмовият комплекс впечатлява не само с красивите сгради и склуптури, посветени на бог Шива, но и с мистичната атмосфера, която се подсилва от мъгливите хълмове и гори, които заобикалят руините. Трансфер до хотела. Нощувка в Дананг.

СЕДМИ ДЕН - 13.02.2020: Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за екскурзия с кабинков лифт до Ба На Хилс с посещение на Златния мост с водач - с доплащане 127 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, въжен лифт до Ба На Хилс и водач). Екскурзията включва: трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 метра над морското равнище), по път посещение на някои от старите френски вили. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до хотела в Дананг. Нощувка в Дананг.

ОСМИ ДЕН – 14.02.2020: Сух пакет за закуска. Трансфер до летището за полет до Доха в 08:30 ч. Пристигане в Доха в 13:10 ч. местно време. Отпътуване за София в 17:00 ч Пристигане в София в 21:15 ч. местно време.


ДАТА: 07.02.2020 – 14.02.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ ПРОМО
ЦЕНИ* ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 2 213 лв. 2 313 лв.
Трети възрастен в стая 2 163 лв. 2 263 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 2-ма възр. 2 093 лв. 2 193 лв.
Деца и младежи до 11 г. с 1 възр. 2 143 лв. 2 243 лв.
Индивидуална стая 2 578 лв. 2 678 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 07.11.2019.
*в някои от хотелите е възможно третият човек да спи на допълнително легло


Допълнителни услуги:

- Целодневна екскурзия до град Хюе с водач (около 90 км) – с доплащане 97 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България и се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, екскурзоводска програма в Хюе и водач). Екскурзията включва: обиколка на град Хюе, който е бил столица на Виетнам повече от 140 години. По път фото пауза на планинския проход Хай Ван, който предлага невероятни гледки и на красивия бял пясъчен плаж Ланг Ко. Посещение на Цитаделата на Хюе, Забранения град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин и крайбрежната пагода "Тиен Мю".
- Посещение на храмовия комплекс Ми Сон с водач (около 50 км) – с доплащане 76 лв. на човек – заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, екскурзоводска програма в Ми Сон и водач). Екскурзията включва посещение на Ми Сон, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Храмовият комплекс впечатлява не само с красивите сгради и склуптури, посветени на бог Шива, но и с мистичната атмосфера, която се подсилва от мъгливите хълмове и гори, които заобикалят руините.
- Екскурзия с кабинков лифт до Ба На Хилс с посещение на Златния мост с водач - с доплащане 127 лв. на човек - заявява се и се заплаща в България, екскурзията се провежда при група от минимум 10 човека (цената включва трансфер от и до хотела, въжен лифт до Ба На Хилс и водач). Екскурзията включва: трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 метра над морското равнище), по път посещение на някои от старите френски вили. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце.


Допълнителна информация:

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:
* ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
* ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
* ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
* ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80 % от цената на организираното пътуване в лева;
* ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:
Екскурзията се осъществява при минимум 16 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Местна Валута: Виетнамски Донг

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Виетнам:

• Задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането;
• Такса за издаване на еднократна виетнамска виза в размер на - 160 лева, издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см;
• Приблизителен срок за издаване: 10 дни.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.


Продължителност на полетите:
София – Доха и обратно - 4 ч. и 50 мин
Доха – Дананг у обратно - около 7ч. и 30 мин.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!
Дананг, Виетнам - какво да видим и правим
Златният мост във Виетнам - разходка в шепите на боговете
Храмът на литературата - домът на Конфуций в Ханой, Виетнам