Оферта номер: 230527

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА С ДАНАНГ И ЗЛАТНИЯ МОСТ

ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА С ДАНАНГ И ЗЛАТНИЯ МОСТ
от 3949 лв.
Виж галерия
Дати и цена
17 октомври 2020 - 27 октомври 2020 г. - Цена от 3949 лв.
Цената включва
- Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София;
- Салонен и чекиран багаж
- Летищни такси;
- Самолетни билети за вътрешените полети Ханой - Дананг; Дананг - Сеам Реап и Сеам Реап – Хо Ши Мин в икономична класа, с включени летищни такси;
- всички трансфери по маршрута;
- Описаната туристическа програма;
- 3 нощувки в хотел 4* в Ханой;
- 1 нощувка в хотел 4* в Дананг;
- 2 нощувки в хотел 4* в Сеам Реап;
- 2 нощувки в хотел 4* в Сайгон;
- 8 закуски
- 8 обяда
- Транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;
- Входни такси на посещаваните обекти;
- Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод с превод от водача на български език.
Цената не включва
- Разходи от личен характер;
- Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см;
- Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см;
- Напитки;
- Бакшиши;
- Мед. застраховка – с доплащане 2 лв. на човек на ден.
Екскурзията е единадесетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Ханой, 1 нощувка със закуска в Дананг, 2 нощувки със закуски в Сием Реап, 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин (Сайгон), 8 обяда и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Дананг, Хо Ши Мин и Сием Реап. Лети се с авиокомпания Търкиш Еърлайнс. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой – Дананг, Дананг – Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин, които се извършват с местни авиокомпании. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 17.10.2020: Отпътуване от терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания Търкиш Еърлайнс в 21:40 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

ВТОРИ ДЕН – 18.10.2020: Полет за Ханой в 02:40 ч. Кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:25 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Ханой.

ТРЕТИ ДЕН – 19.10.2020: Закуска. Екскурзоводска програма в Ханой: мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, Президентския дворец – бивша резиденция на управителите на Индокитай, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първият виетнамски университет, езерото Хоан Кием и храмът „Нгок Сон“. Едночасова разходка с рикша в стария квартал на Ханой. Посещение на традиционното за Виетнам „Куклено шоу във вода”. Нощувка в Ханой.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 20.10.2020: Закуска. Отпътуване за залива Ха Лонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Настаняване в традиционен круизен кораб (джонка). Обяд с морски деликатеси на борда на кораба. Посещение на пещерата „Райския дворец“, впечатляваща с богатство от хиляди сталактити и сталагмити с различни цветове, форми и размери. Завръщане на кораба. Разходка из легендарния залив между многобройните малки островчета. Възможност за плуване и релакс на някои от тихите и спокойни заливи. Около 15:00 часа напускане на кораба. Трансфер до Ханой. Нощувка в Ханой.
Забележка: Маршрутът на круиза може да бъде променен при лошо време.

ПЕТИ ДЕН – 21.10.2020: Закуска (сух пакет). Рано сутринта - трансфер до летището в Ханой за полет до Дананг. Кацане на летището в Дананг. Екскурзоводска програма в Дананг: трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 метра над морското равнище), по път посещение на някои от старите френски вили. Обяд. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до хотела в Дананг. Нощувка в Дананг.
ШЕСТИ ДЕН – 22.10.2020: Закуска. Отпътуване за Хой Ан (около 30 км). Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан, част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на Японския покрит мост, най-известния архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Обяд. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Отпътуване за Дананг (около 30 км). Трансфер до летището в Дананг за полет до Сием Реап, Камбоджа. Кацане на летището в Сием Реап. Трансфер до хотела. Нощувка в Сием Реап.

СЕДМИ ДЕН – 23.10.2020: Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм „Байон”, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Нощувка в Сием Реап.

ОСМИ ДЕН – 24.10.2020: Закуска. Посещение на традиционно плаващо селище. Разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Посещение на занаятчийско училище по дърворезба. Обяд. Разглеждане на действащия будистки храм Ват Тмей, свързван с почитането на паметта на загиналите по време на геноцида на Червените Кхмери в областта. Обиколката завършва с посещение на пагодата Ват Бо – един от най-старите храмове в Камбоджа, пазещ уникални стенни рисунки. Следобед - трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Кацане на летището в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕВЕТИ ДЕН – 25.10.2020: Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционни оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Обяд. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕСЕТИ ДЕН – 26.10.2020: Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Следобед обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Двореца на независимостта и Китайския квартал. Някога градът е бил важен търговски център и порт и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Трансфер до летището. Полет за Истанбул на авиокомпания Търкиш Еърлайнс в 21:40 ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 27.10.2020: Пристигане в Истанбул в 05:40 ч. Отпътуване за София в 14:45 ч. Кацане на терминал 2 на летище София в 15:05 ч.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание

ДАТИ И ЦЕНИ:

17.10.2020 – 27.10.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

НАСТАНЯВАНЕ
ПРОМО ЦЕНИ*
Цена на човек в двойна стая 3949 лв.
Цена на трети възрастен в стая 3849 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр.3720 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 3820 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 4399 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 31.03.2020.

ЦЕНИ след 31.03.2020
Цена на човек в двойна стая 4099 лв.
Цена на трети възрастен в стая 3999 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възрастни 3870 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 3970 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 4549 лв.Допълнителни услуги:
- Такса за издаване на виетнамска виза - 215 лв.


Хотели, използвани по програмата (или подобни):
Ханой: Thang Long Opera****
Дананг: Cicilia Danang****
Сием Реап: Golden Central hotel****
Хо Ши Мин: Pacific Hotel****

Забележка:
За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Допълнителна информация:
Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,75691 лева.
При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул - около 1 ч. и 25 мин.
ИстанбулХаной - около 9 ч. и 45 мин.
Хо Ши Мин – Истанбул - около 12 ч.
ИстанбулСофия - около 1 ч. и 20 мин.
Изпрати запитване
ВИЕТНАМ (с Халонг Бей) и КРАЛСТВО КАМБОДЖА
от 4850 лв.
ВИЕТНАМ (с Халонг Бей) и КРАЛСТВО КАМБОДЖА
10 нощувки
Самолет
Ханой
Хотели - Ханой
Храмът на литературата - домът на Конфуций в Ханой, Виетнам
За Виетнам и Кралство Камбоджа - един по-различен пътепис
Виетнам и Кралство Камбоджа - пътешествие за сетивата, тялото и душата