Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

ВИЕТНАМ, ЛАОС И КАМБОДЖА - МАГИЯТА НА ИНДОКИТАЙ

Номер на оферта

/

231289

Дати & цени

Цената включва

- Самолетен билет София – Ханой и Хо Ши Мин – София;
- Салонен и чекиран багаж
- Летищни такси;
- Самолетни билети за вътрешените Ханой - Луанг Прабанг, Луанг Прабанг - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин в икономична класа, с включени летищни такси;
- всички трансфери по маршрута;
- Описаната туристическа програма;
- 2 нощувки в хотел 4* в Ханой;
- 2 нощувки в хотел 4* в Луанг Прабанг;
- 2 нощувки в хотел 4* в Сеам Реап;
- 2 нощувки в хотел 4* в Сайгон;
- 8 закуски
- 5 обяда
- 1 стандартна вечеря
- 3 традиционни вечери с програма
- Транспорт по описаната програма с туристически микробус/ автобус;
- Входни такси на посещаваните обекти;
- Екскурзоводско обслужване от лицензиран местен екскурзовод на английски език с превод от водача на български.

Цената не включва

- Разходи от личен характер;
- Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6 см;
- Такса за издаване на виза за Лаос в размер на 31 долара, издава се на летище в Луанг Прабанг / заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см;
- Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап /заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см;
- Напитки;
- Бакшиши в размер на 4 долара на човек на ден;
- Мед. застраховка – с доплащане 2 лв. на човек на ден.

Програма на пътуването

Екскурзията е единадесетдневна и включва 2 нощувки със закуски в Ханой (Виетнам), 2 нощувки със закуски в Луанг Прабанг (Лаос), 2 нощувки със закуски в Сием Реап (Камбоджа), 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин - Сайгон (Виетнам), 5 обяда, 4 вечери и богата екскурзоводска програма в Ханой, Ха Лонг, Луанг Прабанг, Сием Реап и Хо Ши Мин. Настаняването е в хотели 4 звезди. Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Ханой - Луанг Прабанг, Луанг Прабанг - Сием Реап и Сием Реап – Хо Ши Мин. Вътрешните трансфери във Виетнам, Лаос и Камбоджа се извършват с минибус или автобус. Лети се с авиокомпания Turkish Airlines. Групата е с водач-придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач-екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – 15.04.2020 - Отпътуване от терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания Turkish Airlines в 21:40 ч. за Истанбул. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.

ВТОРИ ДЕН – 16.04.2020 - Полет за Ханой в 02:40 ч. Нощен полет. Кацане на летище „Ной Бай“ в Ханой в 16:25 ч. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 17.04.2020 - Закуска. В 8:00 ч. отпътуване за залива Ха Лонг, чието име в буквален превод означава „залива на спускащия се дракон“, включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Посрещане и начало на обиколката на легендарния залив. Обяд с морски дарове на борда на кораба. Посещение на красивата и украсена с разноцветни неонови светлини пещера Тиен Кунг (Райският Палат). Продължаване на разходката и време за снимки на едни от най-впечатляващите острови. Връщане на сушата. Посещение на ателие за керамика и ръчна бродерия. Трансфер до хотела в Ханой. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 18.04.2020 - Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзоводска програма в Ханой: мемориалния комплекс на Хо Ши Мин, къщата на Хо Ши Мин и Едноколонната пагода - най-красивата в Ханой, наричана, заради уникалната си архитектура „пагодата на Лотуса”. Обяд. Посещение на Етнографския музей, Конфуцианския храм, наричан често - Храма на литературата, известен като първия виетнамски университет. Трансфер до летище „Ной Бай“ и полет към Луанг Прабанг (Лаос). След около час и половина полет - пристигане в Лаос. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 19.04.2020 – За тези, които желаят - 5:30 ч. – ранен трансфер за участие в уникалната, запазена само в Лаос традиция за събиране на милостиня от облечените в шафранови роби монаси. Обратен трансфер до хотела. Закуска. Посещение на най-стария храм в града, Ват Сене (храмът на 100 000 съкровища) и великолепния Ват Сиенг Тонг (храмът на Златния Град), където може да се види впечатляващата мозайка „дърво на живота“, направена от цветно стъкло. Денят продължава с круиз по течението на река Меконг, разкриващ красотата на провинцията. Посещение на скалното светилище Пак Оу, намиращо се в две големи пещери, съхраняващи хиляди изображения на Буда. Круизът продължава по реката, като ще бъдат разгледани и няколко типични за района села, сред които село Муангкео, известно с производството на оризово вино. Връщане в Луанг Прабанг. Изкачване по 329 стъпала до връх Фуси за приятна разходка, разглеждане на свещената позлатена ступа, както и панорамна гледка към града по залез слънце. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Посещение на Нощния пазар на града, където може да се намерят множество ръчно изработени изделия от дърво и текстил. Нощувка в Луанг Прабанг

ШЕСТИ ДЕН – 20.04.2020 - Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Луанг Прабанг за полет до Сием Реап. Пристигане в Сием Реап в ранния следобед. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Посещение на традиционно плаващо селище и разходка с лодка в езерото Тонле Сап, най-голямото езеро в Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Вечеря. Връщане в хотела.
Нощувка в Сием Реап.

СЕДМИ ДЕН – 21.04.2020 - Закуска. Посещение на Националния музей Ангкор, съхраняващ свидетелства за величието на кхмерската цивилизация. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите украсени от скулптури на човешки лица. Гръдът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм „Байон”, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Следобед разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс „Ангкор Ват” - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми във кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм „Ta Прохм”, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Трансфер до хотела. Традиционна вечеря с фолклорна танцова програма в местен ресторант. Нощувка в Сием Реап.

ОСМИ ДЕН – 22.04.2020 - Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището в Сием Реап за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Пристигане в Сайгон. Посрещане от местния екскурзовод. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд. Обиколка на град Хо Ши Мин или, както западните туристи, а и местните хора предпочитат да го наричат – Сайгон: катедралата Нотр Дам, Централната поща, Старата опера и Двореца на обединението. Някога градът е бил важен търговски център и порт и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи, холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Разходка до колоритният пазар „Бен Тхан“. Трансфер до хотела. Нощувка в Хо Ши Мин.


ДЕВЕТИ ДЕН – 23.04.2020 - Закуска. Отпътуване за Кай Бе – град по поречието на река Меконг. Посещение на колоритния плаващ пазар на Кай Бе. Възможност за кратка пауза в местни работилници, където може да се види начина на приготвяне на традиционна оризови кори, кокосови бонбони и пуканки. Круизът с лодката продължава по-навътре в провинцията, където можете да се насладите на спокойствието на делтата. Ще видите традиционни къщи, построени от дърво и палмови листа и ще наблюдавате живота на местните фермери – ще видите как те хващат риба или събират плодове с методи, предавани от поколения. Обяд в местен ресторант. Следобед - възможност за разходка из тесни улички и потапяне в типичната за района атмосфера. Круизът завършва в провинция Вин Лонг. Завръщане в Хо Ши Мин. Традиционна вечеря с фолклорна музикална програма в местен ресторант. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕСЕТИ ДЕН – 24.04.2020 - Закуска. Отпътуване за подземното селище „Куши”. Разходка из мрежата подземни тунели, използвани от виетнамските бойци по време на войната за независимост. Обяд. Трансфер до летището. Полет за Истанбул на авиокомпания Turkish Airlines в 21:10 ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 25.04.2020 - Пристигане в Истанбул в 04:15ч. Отпътуване от летището в Истанбул в 07:45 ч. за България с полет на авиокомпания Turkish Airlines. Кацане на терминал 2 на летище София в 09:05 ч.

*Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание


ДАТА: 15.04.2020 – 25.04.2020

Цени на човек в лева според настаняването:

ПРОМО ЦЕНИ*
Цена на човек в двойна стая 4 415 лв.
Цена на трети възрастен в стая 4 315 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. 4 186 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 4 286 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 4 890 лв.

*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 10.02.2020.


ЦЕНИ след 10.02.2020
Цена на човек в двойна стая 4 615 лв.
Цена на трети възрастен в стая 4 515 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр. 4 386 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 4 486 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 5 090 лв.


Цени на човек в лева според настаняването при отпътуване на 17.10.2020:

НАСТАНЯВАНЕ
ПРОМО ЦЕНИ*
Цена на човек в двойна стая 4 469 лв.
Цена на трети възрастен в стая 4 369 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр.4 240 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 4 340 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 5 020 лв.
*ПРОМО ЦЕНИ – цени, валидни при ранно записване до 31.03.2020.


ЦЕНИ
Цена на човек в двойна стая 4 619 лв.
Цена на трети възрастен в стая 4 519 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 2-ма възр.4 390 лв.
Цена за деца до 11 г. в стая с 1 възрастен 4 490 лв.
Цена на човек в индивидуална стая 5 170 лв.

Допълнителни услуги:
- Такса за издаване на многократна виетнамска виза – издава се в България. Необходима е 1 бр. цветна снимка и попълнена анкетна карта - 215 лв.
- Такса за издаване на виза за Лаос (Издава се на място при пристигане. Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.) – 31 USD на човек
- Такса за издаване на виза за Камбоджа (Издава се на място при пристигане. Необходими са 2 бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.) – 30 USD на човек




Хотели, използвани по програмата (или подобни):

Ханой: MK Premier Boutique 4*

Луанг Прабанг: Santi Resort & Spa 4*

Сием Реап: Bay Hotel Ho Chi Minh 4*

Хо Ши Мин: Somadevi Angkor 4*


Забележка:
За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Допълнителна информация:
Цените на организираните екскурзии са пакетни, публикувани са на интернет страницата на Организатора и са изработени при следния курс: един щатски долар = 1,68709 лева.
При настъпила съществена промяна във валутния курс общата пакетна цена подлежи на корекция. Нейното увеличение (намаление) следва да бъде икономически обосновано и да съответства на изменените разходи. Правото за корекции на цената (увеличение, намаление) е от изключителната компетентност на Организатора.

Продължителност на полетите:
СофияИстанбул - около 1 ч. и 25 мин.
ИстанбулХаной - около 9 ч. и 45 мин.
Хо Ши Мин – Истанбул - около 11 ч. и 05 мин.
ИстанбулСофия - около 1 ч. и 20 мин

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти