Начало / Екскурзии / Екскурзии - Дуръс

Великден 2020 в Дуръс, Албания

Номер на оферта

/

228814

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с лицензиран туристически автобус;
Всички пътни и магистрални такси;
3 нощувки на закуски в хотел „Fafa Premium” 4* http://www.fafa.al/web/ в Дуръс /категоризацията е определена според албанското законодателство/;
3 вечери, 1 от които с жива музика в ресторанта на хотела;
Медицинска застраховка за периода на пътуването с асистанс и покритие 5 000 евро;
Посещение на град Дуръс и туристическа обиколка в града;
Бонус – посещение на град Охрид (Македония) на отиване;
Бонус – посещение на Скопие (Македония) на връщане;
Курортна такса за престоя в Албания;
Водач от фирмата и екскурзоводско обслужване.

Цената НЕ включва:
Допълнителни екскурзии:
- ТИРАНА И КРУЯ : цена на екскурзията: 20 евро при минимум 20 желаещи
- БЕРАТ : цена на екскурзията: 15 евро при минимум 20 желаещи;
Гарантирано настаняване на първите три реда в автобуса (при наличност) – срещу доплащане: 40 лева на човек;
Доплащане за мед.застраховка за лица над 64 год. – 4 лева;
Разходи от личен характер;
Входни такси за посещаваните музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.

Програма на пътуването

Програма:

1-ви ден: София-Охрид -Дуръс
Отпътуване от София в 06:30ч. От паркинга пред НС „Васил Левски” Пътуване през Македония до Дурас. По пътя спирка в град Охрид за обяд и свободно време за разходка. Пристигане в Дуръс вечерта. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден: Тирана – Круя-Дуръс
Закуска. Свободен ден за почивка или по желание екскурзия до столицата Тирана и Круя. Отпътуване за Круя – градът, чието име означава „пролет”, е известен като роден за националния герой на Албания Скендербег, живял в началото на XV век. Емблематичен за Круя е замъкът-крепост, който през Средновековието е защитавал цялата област от нашествията на османските войски. Свободно време за разглеждане на музея /входните такси се заплащат на място/. Отпътуване за столицата Тирана. Тирана е най-големият град в Албания, разположен на брега на река Ишми и нейна столица от 1920 година. След свалянето на режима на Енвер Ходжа града бързо се променя динамично и се превръща в търговски и туристически център. Новите сгради от алуминий и стъкло се издигат до старите джамии и паметници в центъра на града, множество кафенета и бутици са разположени главно в района Блоку – мястото, където Енвер Ходжа е живял и някога е било извън града. Централния площад носи името на Скендербег – национален герой, който за кратко време успява да постигне независимостта на Албания от Османската империя. Туристическа програма в столицата на Албания с автобус и пешеходно–разглеждат се (отвън): старата часовникова кула, шарената джамия „Етем бей”, Парламента, централния площад с паметника на Скендербег, сградите на министерствата, националния исторически музей, операта, мавзолея и резиденцията на Енвер Ходжа, Държавния университет, новия Sky center и други забележителности. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка

3-ти ден: Берат
Закуска. Следва посещение на град Дуръс /включено в цената/.Туристическа обиколка в центъра на града с разглеждане отвън на Венецианската кула, православната църква Св. Асти и Св. Павел, руините на крепостните стени, амфитеатъра от римско време .Свободно време за посещение на църквата или самостоятелна разходка в Дуръс. След обяд по желание екскурзия до Берат - Берат/Белиград – наричан „градът на хилядите прозорци” или „културно-историческото сърце на Албания” град-музей с древна история, включен в списъка за световнотокултурно и природно носледство на ЮНЕСКО, тясно свързан с българската история. Берат е разположен на десния бряг на албанската река Осум в близост до планината Томор. Датира от IV век пр.н.е. и няколко века по-късно е бил част от Първото и Второто българско царство. Запазени са много православни църкви, както и гроба на паметни за българската история имена – Свети Йоан Владимир, Свети Горазд и Свети Ангеларий – ученици на Кирил и Методи. Градът запазва славянското си име Белиград до XVII век. Днес на най-високата точка са запазени останки на средновековна българска крепост. Туристическа обиколка в Стария град: Крепостта, Музея на Онуфри, Етнографския музей и други (входните такси се заплащат отделно). Свободно време. Отпътуване за Дуръс. Връщане в хотела за обяд Свободен след обяд за почивка или ползване на СПА центъра. Вечеря.Нощувка.

4-ти ден: ДуръсСкопие - София
Закуска. Отпътуване за България. По пътя-Бонус: посещение на град Скопие (Македония) и свободно време в македонската столица –посещение на „старата скопска чаршия” и разходка из новоизградения център на града. Пристигане в София късно вечерта.

Fafa Premium resort 4*
Хотелът се намира на 30 км. от летище Майка Тереза, на 12 км. от центъра на Дурас, на брега на морето. Построен на обща площ от 20000 кв.м.
В стаите:
Хотелът разполага с общо 159 стаи, от които 98 стандартни стаи, 12 фамилни стаи и 49 суита. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор, телефон, баня с душ или вана, сешоар, мини бар, сейф.
На територията на хотела:
3 ресторанта, 3 бара, 2 открити басейна, плажен волейбол,конферента зала, паркинг, Wi-Fi интернет.
Безплатни услуги: паркинг, Wi-Fi интернет на лоби, рецепция, бар и ресторант.
За децата: детски басейни, детска площадка
Платени услуги: фитнес.
Плаж: собствен пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа и басейна - безплатно.

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Дуръс |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Дуръс |  Великден 2024 - Албания |  Великден 2024 - Дуръс

Избрани оферти