Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сантяго

Слънце, Танго и Вино - Бразилия, Аржентина и Чили

Номер на оферта

/

159008

Дати & цени

13 ноември 2021 г. - Цена от 5906 лв.

Цената включва

ЦЕНАТА Е ПАКЕТНА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВА:
Самолетен билет на авиокомпания Луфтханза – София-Франкфурт-Сантяго де Чили-Буенос Айрес-Франкфурт-София
Самолетен билет Рио де Жанейро-Фоз де Игуасу
Самолетен билет Фоз де Иуасу-Буенос Айрес
Самолетен билет Буенос Айрес-Сантяго де Чили
Настаняване в хотели по програма с включена закуска, както следва:
РИО ДЕ ЖАНЕЙРО - 3 нощувки в хотел Americas Copacabana или подобен
ФОЗ ДЕ ИГУАСУ - 2 нощувки в хотел Viale Cataratas или подобен
БУЕНОС АЙРЕС - 3 нощувки в хотел Icaro Suites Buenos Aires или подобен
САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ - 3 нощувки в хотел Torremayor Lyon или подобен
Екскурзии според програмата с рускоезичен гид в освен обиколката във Валпараисо, която е с англо-говорящ гид
Всички трансфери по програмата
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро;
Съпровождащ представител на туроператорът.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии по избор
Храна и напитки по програмата
Бакшиши за екскурзоводи и шофьори.

Програма на пътуването

РАННО ЗАПИСВАНЕ -100 лв. за РЕЗЕРВАЦИИ направени до 30.07.2021

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО (3Н) + ФОЗ ДЕ ИГУАСУ (2Н) + БУЕНОС АЙРЕС (3Н) + САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ (3Н)

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Перлата на Бразилия! Мечтите се сбъдват в този град - защото всичко тук е толкова приказно, че искате да се потопите в невероятната му атмосфера! Безкрайни плажове с бял пясък и приветливи лица! Градът е празник! А рамката на тази перла е зелени хълмове, синьо небе и ярко слънце.

ВОДОПАДИТЕ ИГУАСУ
Цялата сила и величие на природата е пред вас! Дори в сънищата е невъзможно да се опише насладата, която човек изпитва при вида на тези водопади! Но мечтите наистина се сбъдват!

БУЕНОС АЙРЕС
Един от най-красивите градове в Южна Америка! Историческият му център е създаден от английски, италиански и френски архитекти. За изтънчеността на своята архитектура той се нарича латиноамериканския Париж. Но градът е уникален по своята красота!

САНТЯГО ДЕ ЧИЛИ
Една от най-необичайните столици! Град, затворен между снежни планини и плодородни лозарски полета. Небостъргачи от стъкло и бетон съжителстват тук с множество църкви от 18-ти век.

ПРОГРАМА
ДЕН 1 - СОФИЯ – ФРАНКФУРТ – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО.
Излитане от летище София за Франкфурт с последващ полет за Рио де Жанейро.

ДЕН 2 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Пристигане на летището в Рио де Жанейро. Шофьор табелка ще ви очаква. Трансфер до хотела. По пътя от летището ще видите зелени хълмове, скалисти планини, палми от двете страни на пътя и красиви заливи. С падането на нощта градът е заобиколен от трептяща огърлица - светлините на фавелите! А между палми, пясък и океански вълни - спокойна ваканция! Известните Копакабана и Ипанема, облицовани с черно-бели плочки и с уютни кафенета, отворени до късно през нощта, където можете да утолите жаждата си със студена кокосова вода! Всичко това е пред вас, защото сте в Рио де Жанейро - един от най-красивите и екзотични градове в света!
Настаняване в хотела.
Екскурзия до Gem Factory-H. Stern - една от най-старите фабрики в света за обработка на скъпоценни и полускъпоценни камъни. Тук можете да видите работата на опитни бижутери и да направите добри покупки!
Нощувка в хотела.

ДЕН 3 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
Закуска в хотела.
Водач ви очаква във фоайето на хотела. Полудневна екскурзия (4 часа) до Захарната глава (Pao de Azucar Mountain) с рускоговорящ водач. Отива се до Прая Вермела (Червения плаж), откъдето ще се качите на лифта нагоре по планината. Първата спирка е на връх Урка, който има широка наблюдателна площадка. Оттук може да видите цял Рио се! На тази наблюдателна площадка има много ресторанти и барове, където можете да хапнете. На самата планина Sugar Loaf има по-малка площ, но от нея се открива красива гледка не само към Рио, но и към плажовете на Копакабана, Ипанема. Лемме, залив Гуанабара, известният мост Рио-Нитерой и самата Нитерой, чиято архитектура е свързана с името на световноизвестната Немейра, статуята на Христос Спасител на планината Корковадо, на околните планини, острови в океана.
След това продължавате разходката до централните райони на старо Рио, където ще се любувате на древните църкви, манастири, както и сгради, построени в колониален стил. Ако времето позволява, посетете катедралата Сан Себастиан и стълбите Celaron.
Нощувка в хотела.

ДЕН 4 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО
След закуска вашият водач ще ви очаква във фоайето на хотела. Полудневна (4 часа) екскурзия до Коркаовадо до статуята на Христос с рускоговорящ водач. Пристигате на гарата, откъдето отворен, екологичен влак тръгва и пътува през джунглата до върха на хълма Корковадо. На върха на хълма Корковадо, на надморска височина от 700 м, стои символът на Рио - статуята на Христос Изкупителят (38 м), която е издигната през 1931 година. От върха на Корковадо се отваря спираща дъха панорама на мегаполиса и околностите му: мостът Niteroi, заливът Гуанабара, Ботаническата градина, най-големият стадион в света Маракана, Захарната глава.
Нощувка в хотела.

ДЕН 5 - РИО ДЕ ЖАНЕЙРО – ИГУАСУ
Закуска в хотела.
Трансфер до летището, полет до Игуасу.
Ще ви посрещне шофьор с табела с вашите имена. Трансфер до хотела, настаняване.
Водопадът Фос де Игуасу представлява 275 огромни потока вода, падащи от ужасна височина. Името на водопадите в превод от индианците гуарани означава „голяма вода“. Водопадите Игуасу се намират на река Игуасу, на бразилско-аржентинската граница. Това е великолепна, уникална гледка, създадена от природата. Пред вас се откриват най-красивите пейзажи и водопади, падащи от 72 м височина в ждрелото, наречено „Дяволското гърло“. Многобройните пътеки и проходи, създадени от човешка ръка, са поразителни, което ви позволява да наблюдавате този природен феномен от много близко разстояние и дори да стоите до „Дяволското гърло“, докато милиарди пръски вода падат върху вас. Трясъкът на водопади се чува в продължение на няколко километра. От специално оборудвани сайтове можете да наблюдавате хипнотизиращите водопади както от бразилската, така и от аржентинската страна.
Нощувка в хотела

ДЕН 6 - ИГУАСУ
Закуска в хотела. Очаква ви богата екскурзионна програма!
След закуска се отправяте към бразилската страна на водопада Фос до Игуасу, който граничи с каньона на река Игуасу. Да се каже, че това е великолепна гледка, по никакъв начин не изразява емоциите, на които ще бъдете подложени. Водопадите са разположени в национален парк с уникална флора и фауна. Те са възникнали в резултат на вулканично изригване и изместване на земните пластове. Името на водопадите в превод от гуарани означава „голяма вода“. 275 водопада, всеки от които има свое име, сливайки се в едно, срутвайки се в дефилето „Дяволското гърло“. Спектакълът от водни пръски в ореол от дъгов спектър е просто хипнотизиращ. По пътя към най-мощния водопад, наречен „Дяволското гърло“, ще видите много малки водопади. Дъгови пръски от милиарди падащи капки вода и великолепни пейзажи предизвикват несравнима наслада.
Нощувка в хотела

ДЕН 7 - ИГУАСУ - БУЕНОС АЙРЕС
Закуска в хотела.
Екскурзия до Аржентинския водопад. С моста Танкредо Невес, построен през река Игуасу, започва Националният парк и след като се разходите по него ще се доближите до водопадите и ще се озовете директно под тях, ще почувствате силата на падащата вода много близо и ще можете да се насладите на природната паркирайте около тази великолепна красота! Ще видите раждането на водопади и най-известния водопад "Дяволското гърло". Многобройните пътеки и пасажи, създадени от ръцете на хората, са поразителни, което ви позволява да наблюдавате този природен феномен от много близко разстояние. Ще се разходим до Националния парк и ще се полюбуваме на водопадите от специални платформи за наблюдение, разположени високо над тях. Многотонните водни струи образуват огромен брой водопади с различна форма и височина, над които висят многоцветни дъги. Впечатленията от този спектакъл ще останат с вас за цял живот. Особено впечатляващо е Дяволското гърло, което е най-голямото от водопада. Националният парк обхваща площ от 55 500 хектара, което е съхранило разнообразие от уникална флора и фауна, присъщи само на този регион.
След края на екскурзията, трансфер до летището и полет до Буенос Айрес.
Пристигане на летището в Буенос Айрес. Ще ви посрещне шофьор със знак на вашите имена. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка.

ДЕН 8 - БУЕНОС АЙРЕС
Закуска в хотела.
Обзорна обиколка на града с водач (3 часа) с рускоговорящ гид.
Ще видите уникална по рода си столица и ще се докоснете до легендарната вековна култура на Аржентина - комбинация от история и изкуство. Повечето от всички аржентински атракции са съсредоточени в Буенос Айрес. Изискаността на архитектурата е сравнима само с Париж. Но градът е уникален по своята красота. Буенос Айрес е добре известен със своите много музеи, а любителите на изкуството ще открият голямо разнообразие от музеи, галерии, театри и забележителности в града. Основните забележителности на града включват старата зона La Boca, историческата зона на района San Telmo, където можете да намерите голямо разнообразие от големи и малки барове, ресторанти, както и истински пазар на антики в Plaza Dorrego. Истинското сърце на Буенос Айрес е централната площад Пласа де Майо, най-големият търговски център в света. Също така, основните забележителности на града включват "Розовата къща" (президентският дворец Каса-Росада), която е свързана с името на Евита Перон и много други монументални паметници. Сред тях е и символът на града - 67-метров обелиск, издигнат в чест на провъзгласяването на независимостта на държавата Аржентина, стоящ на най-широката улица в света, Авеню 9 юли. Ще посетите и елегантния квартал La Recoletta с неговото прочуто гробище, църквата El Pilar в колониален стил и близкия културен и търговски център. Програмата на турнето включва и посещение на модерните квартали на града: Пуерто Мадеро и парковете на Лесама, кръстени на 3 февруари.
Вечерта ще посетите Танго шоу (с вечеря). Тангото е много популярно по целия свят. Но Аржентина има едно неоспоримо предимство - именно тя е неговата родина. Удивителният свят на тангото... Танцуването на сцената със своята страст и виртуозност се пренася в света на любовта и грациозното изпълнение. Този танц възниква в пристанищата на града сред бедни имигранти, овчари гаучо и други неуредени хора. Отначало танцът се изпълнява от двама мъже доста разпуснат и получава името си от латинското "tangere" - да се пипа. С течение на времето Танго става по-бавен и придобива нови тонове на интимност. Появяват се танго оркестри. Танцът бързо набира популярност и сега Танго е един от най-чувствените танци на земята, той учи на искреност, кара мъжете да си спомнят за галантността, а жените за нежността. В ресторанта интериорът създава танго атмосфера, а меню от няколко традиционни ястия с отлични аржентински вина ще допълни тази романтична вечер.
Нощувка в хотела.

ДЕН 9 - БУЕНОС АЙРЕС
Закуска в хотела.
Свободен ден за самостоятелни разходки из града или допълнителни екскурзии.
Нощувка в хотела

ДЕН 10 - БУЕНОС АЙРЕС – САНТЯГО
Закуска в хотела.
Трансфер до летището и полет до Сантяго.
Пристигане. Среща, трансфер и настаняване в хотела.

ДЕН 11 - САНТЯГО
Закуска в хотела.
Ще имате обиколка на забележителностите (4 часа) из града с рускоговорящ гид. Обиколката започва в центъра на града с посещение на площада на правителствената сграда La Moneda, признат за исторически паметник, той е издигнат през 1799 г., през последните години на испанското управление, за да се помещава кралският монетен двор, и е направени в традиционния неокласически стил. В средата на 19 век сградата е възложена на чилийското правителство, оттогава Паласио де ла Монеда е седалище на правителството на страната. И по-нататък до Плаза де Армас - централния площад на Сантяго. Именно с нея започва историята на града. На площада се помещават сградите на Камарата на губернаторите на Чили, община Сантяго, Главната поща, сградата на Кралската аудиенция и Катедралата. След това ще се изкачите на хълма Санта Лучия, откъдето се разкрива великолепна панорама на целия град. След това - посещение на модерните квартали на Сантяго: Витакура, Лас Кондес и Провиденсия, шофиране по река Мапочо и запознаване с величествената архитектура на основните алеи на Сантяго. След края на екскурзията се връщате в хотела.
Нощувка в хотела.

ДЕН 12 - САНТЯГО
Закуска в хотела.
Днес ще намерите целодневна екскурзия до град Валпараисо (групова обиколка с англоговорящ гид). Ще карате 120 км към Тихия океан. По пътя се наслаждавайте на великолепните пейзажи на долината Кюракави и долината Казабланка, известни предимно с производството на бели вина - Совиньон Блан и други. Валпараисо („Валпараисо“) се превежда като „Райската долина“ - това е красив град, неразделна част от историята и културата на Латинска Америка и особено Чили, и неговото главно пристанище. Валпараисо е разположен в амфитеатър и е изградена мрежа от асансьори за прехода от единия към другия преди около сто години. Общо са петнадесет. С течение на времето тези дървени ремаркета се превърнаха в отличителен белег на града. Валпараисо е обявен от ЮНЕСКО за паметник на културното наследство на човечеството. Ще посетите основните забележителности на града - площад Виктория, площад Сотомайор, където има паметник на героите от битката в Икике (Monumento a los Heroes de Iquique), улица Paseo 21 de Mayo, разположена на хълм и от отваря се красива гледка към пристанището и океана. Пътуването ще продължи до Виня дел Мар, най-популярният курорт в Чили. Самият град е известен като „градът на градините“, има много паркове и алеи за разходки. Градът е център на разнообразни развлечения, по-специално казината. След обяд в ресторанта, разходка по плажа. Ще посетите парка Quinta Vergara във Виня дел Мар, където ежегодно се провежда Международният фестивал на песента.
Връщане в хотела в Сантяго, нощувка.

ДЕН 13 - САНТЯГО
Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес, с последващи полети до Франкфурт и София.

ДЕН 14 – СОФИЯ
Кацане на летище София.

Допълнителна информация

РАННО ЗАПИСВАНЕ -100 лв. за РЕЗЕРВАЦИИ направени до 30.07.2021

Тагове

Оферти - Чили |  Оферти - Сантяго |  Екскурзии - Чили |  Екскурзии - Сантяго |  Екзотична почивка 2021 - Чили |  Екзотична почивка 2021 - Сантяго

Избрани оферти