Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Великден в Кападокия от Стара Загора

Номер на оферта

/

239525

Дати & цени

Цената включва

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
*1 нощувка в Анкара в хотел 3*/4* на база закуска и вечеря;
*2 нощувки в Кападокия в хотел 3*/4* на база закуска и вечеря;
*1 нощувка в Истанбул в хотел 3*/4* на база закуска;
*Екскурзионна програма в Анкара с местен екскурзовод на български език;
*Екскурзионна програма в Кападокия с местен екскурзовод на български език (входните такси се заплащат допълнително);
*Бонус: Посещение на Аквариум Florya (включва транспорт, не включва входна такса);
*Бонус: Посещение на Египетския пазар в Истанбул;
*Бонус: Посещение на българската църква в Истанбул "Св. Стефан";
*Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5000 евро към ЗК „Лев Инс” (с доплащане за лица над 70 г. и с включено покритие за Covid-19);
*Представител на туроператора по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

*Входни такси за посещаваните обекти в Анкара, Кападокия и Истанбул:
? Музея на Анадолските цивилизации - 45 турски лири;
? крепостта Ючхисар – 50 турски лири;
? Скалните църкви на Гьореме – 125 турски лири;
? Подземния град Каймаклъ - 75 турски лири;
? аквариум Florya – 350 турски лири, 300 турски лири за деца от 2 до 12 г. и възрастни над 65 г.
*Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит), Кападокия - 58,80 лв. (30 евро);
*Разходка с балон над Кападокия - около 250-300 евро (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издига до 800 м и лети на различни височини);
*Посещение на автентично шоу на дервиши – цена 49 лв. (25 евро);
*Круиз по Босфора – цена 49 лв. (25 евро) за възрастен и 39,20 лв. (20 евро) за деца 0-2,99 г. Изпълнява се при група от минимум 20 човека. Цената включва транспорт и екскурзовод;
*Всички услуги, предложени по желание;
*PCR/антигенен тест (при необходимост);
*Такса гориво и вредни емисии, ако има такава, се обявява до 20 дни преди отпътуване;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 70 до 79 години – 3 лв./ден;;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица от 80 до 85 години – 5 лв./ден;
*Доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с лимит на отговорност 5000 евро за лица нa 86 и повече години - 20 лв. за целия период на туристическата програма;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

13.04.2023 г.

Отпътуване от Стара Загора рано сутринта по маршрут Истанбул - Анкара.
Пристигане в турската столица Анкара вечерта.
Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
14.04.2023 г.

Закуска. Обзорна обиколка на Анкара – град, разположен сред хълмиста местност в центъра на Анадолското плато. Разглеждане на мавзолея на Ататюрк, Музея на Анадолските цивилизации, Анкарската крепост, Римските терми от времето, когато Анкара е център на римската провинция Галатия (разглеждат се отвън).
Следобед – отпътуване за Кападокия. Кратък престой и възможност за снимки при соленото езеро Тюз Гьол – с дължина 100 км, второто по големина в Турция. Настаняване в хотела. Вечеря.
Програма по желание – в 20:00 ч. посещение на автентично шоу на дервиши. Богата програма, изпълнена с оригиналните танци на последователите на Мевляна.
Нощувка.

Ден 3
15.04.2023 г.

По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над Кападокия. Мероприятието се провежда рано сутринта около 05.00 ч. В цената е включен трансфер, лека закуска, шампанско, застраховка и сертификат.
Закуска. Целодневна екскурзия в Кападокия – музей на открито, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Областта Кападокия е известна с причудливите форми, образувани преди 60 милиона години след едновременното избухване на двата вулкана Ерчийес и Хасандаг. Под действието на водата и вятъра са се образували истински природни шедьоври.
Кападокия е споменавана още в Библията. Ранните християни са се заселили в тук, за да изповядват религията си спокойно. Посещение на гигантските конуси и комини в местността Юргюп в Кападокия. Градът се намира близо до скалните църкви на Гьореме. Известен е с виното си, с ръчно изработените килими и хотелите, построени в пещери – повечето от тях са били жилища на древните жители на Кападокия. Някои от пещерите са превърнати в нощни клубове и барове, тъй като в Юргюп кипи невероятен нощен живот. Продължаваме вълнуващото си пътуване из Кападокия с посещение на долината Дервент – Червената долина, долината Зелве, наречена Долината на монасите – сега осеяна с десетки църкви, тя е приютила християни още в зорите на християнството.
Следващата ни спирка в Кападокия е местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център – църквата на Симон Стълпник.
Посещение на градчето Аванос – древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще Ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, при което се използва пръст от наносите на реката, и е част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Посещение на открития музей Гьореме – най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от IX до XI век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески. Свободно време и възможност за обяд в Гьореме. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Следващата ни спирка е крепостта Ючхисар – една от главните туристически атракции и архитектурни чудеса в Кападокия. Намира се на най-високия връх в региона и предлага великолепна гледка над Кападокия. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря.
По желание, възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма (менюто включва различни салати и напитки местно производство, без лимит).
Последна нощувка в Кападокия.

Ден 4
16.04.2023 г.

ЧЕСТИТ ВЕЛИКДЕН!

Закуска. Кратка спирка с възможност за снимки при природния феномен “Трите грации” – символите на Кападокия. Преди да напуснем окончателно Кападокия, ще посетим подземния град Каймаклъ – древния град Енегул, с изградена инфраструктура под земята – над сто тунела, от които 4 етажа са отворени за туристически посещения. Отпътуване за Истанбул по обяд.
Настаняване в хотел в Истанбул късно вечерта. Нощувка.

Ден 5
17.04.2023 г.

Закуска. Напускане на хотела. Туристическа програма по желание: „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. Изключително пътешествие, което ще ви изпълни с прекрасни усещания. Гледката към двореца "Долмабахче" е невероятна, също и към двата моста, издигащи се величествено и свързващи двата континента. Минава се покрай летния султански дворец "Бейлербей", покрай крепостни стени, кули, джамии, резиденции, хотели, прекрасни вили и къщи на заможни фамилии - целият Истанбул сякаш е пред очите ви. Можете да направите снимки на някои къщи, познати ви от турските сериали. БОНУС за вас ще бъде посещението на Египетския пазар. Известен още като Пазарът на подправките, този комплекс разполага с 88 сводести помещения и зали с уникална атмосфера, в които се носи аромат на екзотични подправки. Още един БОНУС - посещението на българската желязна църква "Свети Стефан".
Продължаваме с БОНУСИТЕ с посещение на Аквариум Florya. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – Aqua Florya, заема около 22 000 кв. м и е дом на над 15 000 морски и сухоземни видове животни. Истанбулският аквариум Florya се счита за „проект за интелигентна сграда“. В близост до всеки резервоар за вода има електронно управлявано табло, чрез което посетителите могат да получат абсолютно всякаква интересна информация относно обитателите на изкуственото морско дъно. Освен всичко друго, Истанбулският аквариум е готов да зарадва туристите с невероятна тропическа гора и изобилие от платформи за наблюдение, всяка от които предлага гледка към хищници и бозайници. Нещо повече, тези от посетителите, които никога не са виждали корали, имат уникалната възможност не само да се насладят на тяхната красота и уникалност, но и да проследят процеса на изкуствено им отглеждане.
Завършете Вашата екскурзия в Истанбул подобаващо - напазарувайте от стотиците световноизвестни марки в МОЛ Aqua Florya. Какво е едно пътуване в Истанбул без шопинга?
Отпътуване към България. Пристигане – късно вечерта.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Last minute оферти - Турция |  Last minute оферти - Кападокия

Избрани оферти